INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RIO AVE - STEAUA 2-2

VIDEO Prinţul Filip şi regele Keşeru » Steaua se întoarce doar cu un punct din Portugalia, scor 2-2. Lucian Filip a egalat în ultimul minut

Execuţia fantastică, din foarfecă, prin care Keşeru a egalat scorul la 1
Execuţia fantastică, din foarfecă, prin care Keşeru a egalat scorul la 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 22:33

Steaua suferă şi Europa League îi arată suferinţele cum n-o poate face competiţia internă. Campioana a fost salvată de un gol al fundaşului stînga, provenit după o gafă în ultimul minut a lui Prince Gouano.

Ukra taie centrarea în stilul pe care David Beckham l-a înregistrat în istoria fotbalului drept marcă personală şi Diego Lopes dă gol. Lovitura liberă a fost atît de bine executată, că mingea a avut destulă precizie ca să-l lovească în cap pe marcator! Arlauskis a fost condamnat, ca la un penalty.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nimic de la Steaua
A fost cea mai tare fază din prima repriză. Nici unul dintre oamenii de bandă ai Stelei n-ar fi capabil să centreze precum a reuşit Ukra la golul de 1-0. E o observaţie despre Papp, Popa, Filip şi Tănase. Poate că lui Latovlevici îi place uneori să se comporte precum un clovn, dar cu el în tribună, echipa lui Gâlcă nu mai surprinde cu nimic.

Înlocuitorul lui, Filip, e foarte puternic, caută clinciuri cu portughezii, dar nu e în stare să accelereze niciodată şi rar trece cu mingea la picior de centrul terenului. Pe partea opusă e Papp, o copie a lui Filip. Tot forţă, aceeaşi lipsă de creativitate şi de viteză.

Nici Chipciu nu merge
Cu asemenea ingrediente insistă Gâlcă să copieze jocul Barcelonei! Antrenorul cere posesie, dar Tănase nu are nimic din Iniesta. În ţara lui Saramago, Dodel se comportă ca un personaj din Blindness, un roman despre o epidemie de orbire.

Doar legat la ochi un decar al Stelei poate juca atît de rău! Sînmărtean găseşte deschideri inspirate şi mai luminează jocul roş-albaştrilor, dar mingea ajunge la Tănase şi ofensiva promiţătoare a românilor se transformă într-un contraatac al lui Rio Ave, pentru că Dodel pierde mingea. Pierde aproape toate mingile!

Mai lucid de obicei, Chipciu nu are nici el o zi bună, rar ajunge să se întoarcă spre poartă. El şi Tănase funcţionează ca un fileu, întorc la Sînmărtean şi la Prepeliţă baloanele pe care ar trebui să le filtreze şi să la accelereze.

Gâlcă se ia cu mîinile de cap, la propriu! Echipa lui revine totuşi, dar mai degrabă în "stilul Reghecampf" decît după reţeta imposibil de aplicat a lui Costel.

Tănase pasează lung pe stînga, Filip aleargă şi salvează in extremis autul, aruncă balonul în careu, Keşeru primeşte mingea cam în spate, dar se aruncă acrobatic şi reia pe spate. Pe centru, dar mobilitatea lui Claudiu şi surpriza execuţiei îl lasă fără reacţie pe goalkeeperul Ederson.

Un gol chinuit, dar e 1-1, tot e bine pentru Steaua. Rio Ave domină după golul lui Keşeru, dar portughezii atacă acum cu frustrarea de a fi fost egalaţi cam nemeritat, după felul cum se juca. Greşesc şi ei mai mult, irosesc şanse bune. Szukala şi Varela sînt steliştii cel mai uzaţi în acest meci, resping atacurile, apoi paseză şi caută să mai tempereze energia adversarului.

Iar Filip!
La încă o încercare a verzilor, Papp îl ia pe piept pe Tarantini, căpitanul portughez se prăbuşeşte teatral şi îl păcăleşte pe arbitrul Borski. Penalty şi gol Diego Lopes, cu 13 minute înainte de final. Steaua nu e capabilă să împingă jocul, suportă în continuare dominarea lui Rio Ave.

La singura acţiune importantă a românilor, Prince Gouano face fault şi din şutul deviat de zid al lui Keşeru iese un gol similar, ca spirit de sacrificiu, primului dat de roş-albaştri. Filip, care centrase la prima reuşită, se aruncă pe minge şi o trimite în poartă.

Spiritul de luptă salvează punctul şi speranţele pentru primăvara competiţiei. E mai util decît fantezia lui Gâlcă pentru tiki-taka. Steaua nu e Barcelona, dar îşi respectă statutul european.

Victorie la Aalborg = calificare
- un succes al Stelei la Aalborg, în etapa următoare, echivalează cu calificarea, pentru că s-ar crea o distanţă de 4 puncte între campioana României şi cea a Danemarcei înaintea ultimei etape
- un egal în meciul Aalborg - Steaua ar menţine deschisă lupta pentru ultima etapă, cînd Steaua s-ar putea califica şi dacă ar pierde cu Dinamo Kiev, cu condiţia ca Aalborg să nu cîştige în Portugalia. În schimb, dacă danezii vor cîştiga la Rio Ave, Steaua ar avea şi ea nevoie de victorie cu ucrainenii
- în cazul unui eşec la Aalborg, pentru a se califica, Steaua ar trebui să cîştige neapărat în ultima etapă, acasă cu Dinamo Kiev, iar danezii să nu cîştige la Rio Ave

28 de goluri a marcat Keşeru, cu cel de aseară, în tot anul 2014, în tricoul Stelei

11 goluri a marcat Steaua în primele 4 etape de Europa League, o singură echipă din restul de 47 din această competiţie reuşind mai multe, e vorba despre FC Salzburg, 13 goluri

"Am luat gol din fază fixă, le-am făcut cadou, apoi un penalty care cred că n-a fost, în fine... A fost acordat cu mare uşurinţă" (Costel Gâlcă)

"Ne-a dezavantajat terenul, era moale, se rupea rău, mingea era practic incontrolabilă, le scăpa mereu jucătorilor noştri. Plus vîntul care a fost, ploaia torenţială, toate acestea nu ne-au convenit. Condiţiile au fost groaznice, bine că am egalat în final" (Costel Gâlcă)

"Mă bucur pentru evoluţia mea. Încerc să profit de orice şansă pe care o primesc şi vreau să-mi fac datoria pe orice post. E un punct important pentru noi, batem în Danemarca şi ne calificăm" (Lucian Filip, fundaş Steaua)

"Steaua a avut două şuturi pe poartă şi a marcat de două ori, dar eu ştiu ce înseamnă asta. Am jucat în Ghencea şi am beneficiat de acest noroc. E altceva acolo, vă spun! E o aură asupra acestui club" (Bogdan Stelea, fost internaţional)

"E clar că sînt nemulţumit, am arătat în această dublă cu Steaua că avem calitate. Am condus acest meci de la început, dar am reuşit doar un egal. Acest arbitru a arătat că nu e competent" (Pedro Martins, antrenor Rio Ave)

"A fost o atmosferă specială, vînt, ploaie, teren nisipos. Uneori alunecam, nici nu puteam sta în picioare. În plus, am acumulat şi ceva oboseală, am jucat multe meciuri în această toamnă. Golul meu i-l datorez în mare parte lui Nicolae Dică pentru că lucrează mult la antrenamente cu mine" (Claudiu Keşeru, atacant Steaua)

"În această grupă va urma meciul decisiv pentru noi. Trebuie să mergem să cîştigăm la Aalborg şi ne asigurăm calificarea. Latovlevici nu a fost accidentat, era refăcut, însă a fost decizia mea de a-l titulariza pe Filip ca fundaş stînga" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

640623-rio-ave-steaua-2-2.jpg

Cifrele meciului:
Rio Ave - parametru - Steaua
47% - Posesie - 53%
12 - Şuturi la poartă - 7
5 - Şuturi pe poartă - 3
2 - Cornere - 5
1 - Intervenţii portar - 3

Clasament Grupa J
1. Dinamo Kiev 4 3 0 1 7-4 9
2. Steaua 4 2 1 1 11-6 7
3. Aalborg 4 2 0 2 4-7 6
4. Rio Ave 4 0 1 3 3-8 1
Etapa a 4-a (27 noiembrie): Aalborg - Steaua, Dinamo Kiev - Rio Ave

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a întors roata coşmarului cu Napoli
Arbitrul care a condus aseară, polonezul Borski, e acelaşi din meciul de coşmar din septembrie 2010, Steaua - Napoli 3-3, cînd Cavani a egalat în minutul 97, deşi "centralu" arătase doar 5 minute de prelungiri. Aseară, el a comis o altă mare eroare împotriva Stelei, cînd a dictat, degeaba, penalty în favoarea gazdelor, la un presupus fault al lui Papp. Rio l-a transformat în gol şi se părea că trupa lui Gâlcă va pierde meciul din cauza acelui penalty.

Borski a arătat 3 minute de prelungiri, a dat o lovitură liberă pentru Steaua, de la marginea careului, Keşeru a bătut în zid, cronometrul a trecut de minutul 93, arbitrul polonez a lăsat jocul să continue, mingea a ajuns în careu, de unde Filip a marcat. Cît a arătat ceasul cînd balonul a intrat în poartă? 93:33. Exact ca la coşmarul cu Napoli. Acum însă a fost extaz!

Prepeliţă şi Szukala, out la Aalborg
Pentru meciul din etapa viitoare de Europa League, Costel Gâlcă a mai pierdut doi jucători, în afară de accidentaţii Rusescu şi Gabi Iancu. Prepeliţă şi Szukala au fost avertizaţi aseară de "centralul" partidei şi pentru fiecare dintre ei e cel de-al 3-lea "galben" în faza grupelor. Ei nu vor juca în deplasarea de la Aalborg, pe 27 noiembrie.

Interesaţi de Nica
Constantin Nica, fostul fundaş dreapta al lui Dinamo, a intrat în atenţia Stelei pentru un împrumut în pauza de iarnă. "Agentul meu mi-a spus că Steaua mă vrea, dar e complicat să se realizeze acest transfer. În primul rînd, eu sînt dinamovist, am jucat acolo, ce să fac acum, să vin la Steaua, să o bat pe Dinamo şi să iau titlul? Nu! Apoi, eu vreau să joc afară, nu să revin în ţară", a spus Nica, 21 de ani. El a jucat foarte puţin sezonul trecut la Atalanta, în vară a fost împrumutat la Cesena, unde a bifat un singur joc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:29
Postat de gabisp pe 07 Noiembrie 2014, 15:03

Iar incepeti cu printi si regi ? Voi, cei de la GSP, comiteti o imensa discriminare crezandu-ne pe toti ca fiind ...tigani !!!

..))))))))) deamante si breleante, domle..

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:28

printul filip.. regele casheru... pfoaaa... sa moara calutzul lui hector, nu alta..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 00:49
Postat de senemagugu_nagaga pe 07 Noiembrie 2014, 09:03

Mouyje oyy !!!!!!!!!!!

..) clonake..

Vezi toate comentariile (21)
Comentează