INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - CELTIC 1-1

VIDEO Single malt cu gheaţă » Astra a scos o remiză frumoasă cu Celtic Glasgow, dar e eliminată din Europa League: scor 1-1

Budescu nu a marcat nici un gol în cele 4 meciuri jucate în grupe
Budescu nu a marcat nici un gol în cele 4 meciuri jucate în grupe

Articol de , - Publicat vineri, 07 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 noiembrie 2014 01:06

Mîinile sigure ale lui Lung junior şi măiestria lui De Amorim au salvat meciul, dar Astra este eliminată matematic din Europa League după rezultatele de ieri.

Astra la vista! Ceaţa de aseară n-a fost un aliat pentru elevii lui Protasov, cît a ţinut ea, giurgiuvenii parcă au avut şireturile legate. Norocul şi inspiraţia românilor au fost Silviu Lung junior şi De Amorim.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Scoţienii şi nordicii din echipa verzilor au călărit ceaţa încă din copilărie, s-au distrat în multe momente ale meciului. Cu ceva bere la bord, cu ceva whisky, fanii lor au avut concurs de interpretare ca la Cerbul de Aur.

Au tăiat tortul
Premiul 1, cu coroniţă, i-a revenit în prima repriză lui Johansen. Dacă mingea şutată din lovitură liberă s-a dus în zid, tipul a mai tras, imediat, o dată. Probabil şi Roberto Carlos ar fi aplaudat invidios minunăţia de vinclu găsită de norvegian. Care mai căutase în minutul 17 o finalizare similară, doar că atunci Silvică Lung a reuşit să respingă.

Cu gîndul la cei 127 de ani celebraţi ieri de Celtic, Lustig, Wakaso şi Brown au fost şi ei aproape de a marca. Suporterii scoţieni au prins drag de România, s-a dezbrăcat la bustul gol, le cînta glasul pe "Just can't get enough" al lui Depeche Mode.

Sarmalele reci
Enache a încercat să se ia la întrecere, viteză şi forţă, cu căpitanul lor, Brown, un fel de Lampard sau Gerrard al lui Celtic. A avut succes o dată. A centrat, dar cine să reia spre poartă?! Yakaya (27) a tras singurul şut sănătos, ca ţuica de prună, ce atîta whisky! Doar că Gordon a fost goal-keeper.

Cum giurgiuvenii iar au început să-l trimită la oala cu sarmale, Budescu (49) a avut poarta în faţă, mingea i-a venit bine, doar reluarea l-a trădat. Patronul Ioan Niculae are gusturi fine, alese, aştepta, singur, înfrigurat, la lojă, altceva decît lichiorul ieftin servit de jucătorii pe care-i plăteşte, unii împiedicîndu-se şi de iarbă.

Final salvat
Dacă de aproape nu s-a putut, Budescu (61) a încercat de la 40 de metri. Tentativă. După care a fost schimbat de Protasov cu un închizător, Florescu. Care a vrut multe, s-a mai poticnit, dar a dat altă faţă jocului. Lung (77) a respins magistral "ştachia" lui Mulgrew.

Din aproape în aproape s-a născut golul egalizator, operă de artă a lui De Amorim (80). Iar Silvică (83) a fost providenţial în faţa lui Griffiths, unu contra unu. Astfel, Astra a obţinut primul punct, all time, în grupele Europa League, aşa că merită ridicat paharul. Cheers! Primăvara continentală rămîne pe altă dată.

"Jocul a cerut schimbarea lui Budescu, aveam nevoie de jucători proaspeţi. La început se auzea că se va amîna partida, dar e bine că s-a jucat" (Oleg Protasov, antrenor Astra)

"Este un punct foarte bun şi meritat. Este un rezultat echitabil. Poate la Glasgow meritam mai mult" (Constantin Budescu, atacant Astra)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Comentatorul BBC a transmis live. Din lift!
Meciul de la Giurgiu a suscitat un interes enorm în rîndul mass-media din Marea Britanie. Jurnaliştii din Insulă însă au avut parte de un incident neplăcut la stadion. Au rămas blocaţi, alături de alţi jurnalişti români, în liftul care urma să-i ducă la masa presei. Defecţiunea ascensorului nu a putut fi remediată şi ei au fost nevoiţi să aştepte acolo vreme de aproape 40-45 de minute. După vreo 18-20 de minute, comentatorul BBC trimis la Giurgiu să comenteze meciul a început să relateze în direct din lift, explicînd cu lux de amănunte ce s-a întîmplat şi de ce nu poate transmite live desfăşurarea meciului.

Burleanu, atac la Niculae
Preşedintele FRF i-a dat o replică dură patronului Astrei, care săptămîna trecută anunţase că va solicita demiterea lui Răzvan Burleanu pe motiv că s-a antepronunţat în cazul suspendării lui Istvan Kovacs, favorizînd-o astfel pe Steaua. "Hai să fim serioşi cu astfel de subiecte şi propuneri. Cine îmi cere mie demisia? Domnul Niculae? Păi, înţeleg că el nici măcar nu-şi respectă înţelegerile salariale pe care le are cu jucătorii de la echipa pe care o patronează. Tu ai un angajament cu un jucător, nu-l respecţi, dar vii să spui aşa ceva despre preşedintele FRF? Mi se pare total deplasat!", a declarat Burleanu la DolceSport.

Narcis în loc de "Vamă"
După ce la începutul săptămînii Dinu Gheorghe a demisionat, Astra s-a reorientat rapid şi e aprope de a aduce pe altcineva care să conducă echipa. E vorba despre Narcis Răducan, care actualmente ocupă funcţia de director general la Concordia Chiajna. Narcis, care a mai lucrat în trecut şi la Urziceni, Steaua şi Oţelul, a fost prezent aseară la meci. "Am venit ca să am o primă discuţie cu domnul Niculae. Interesul dînsului pentru mine mă onorează fiindcă proiectul Astra cred că ar atrage pe oricine", a declarat Răducan aseară la DolceSport.

Bine dispuşi
Fanii lui Celtic şi-au încurajat echipa şi la Giurgiu. Scoţienii s-au distrat de miercuri pînă joi după-amiază în Centrul Vechi al Capitalei, nu s-au uitat la bani în pub-uri. O parte dintre britanici au ocupat un sector la tribuna 0, aceştia venind cu taxi-urile de la Bucureşti, o sută de euro cursa doar dus. Apoi, peste 500 de suporteri ai verzilor au stat la tribuna a II-a şi au cîntat. La un moment dat, şi spectatorii giurgiuveni au fredonat melodiile scoţienilor, alături de aceştia! Chiar dacă erau ameţiţi de aburii alcoolului, oaspeţii au fost veseli, şi au făcut poze cu românii din tribune, în special cu reprezentantele sexului frumos.

Scoţienii n-au vrut amînare
Ceaţa a persistat multe ore ieri la Giurgiu, chiar şi-n timpului meciului a fost o perdea densă ce a reprezentat un adversar pentru jucători. S-a pus, la un moment dat, problema ca meciul să fie reprogramat pentru azi, la ora 13:00, însă britanicii au dezavuat ideea. "Avem meci duminică, în campionat, cu Aberdeen, nu putem juca vineri sub nici o formă", au reacţionat oaspeţii.

La aer curat
La şedinţa oficială, reprezentanţii lui Celtic au fost "încuiaţi" după ce-au întrebat: "Unde sînt lojele? Noi unde stăm la meci?". Li s-a arătat tribuna oficială a stadionului, una descoperită. "N-o să fie frig?!", au mai apucat să întrebe scoţienii, dar nu li s-a mai oferit răspuns. La ora începerii partidei, erau 8 grade Celsius.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Noiembrie 2014, 20:25

frumos titlu, dar ceatza nu a permis sa se vada prea bine ca a fost un meci slab de tot, de ambele parti. in final, un egal just, dupa 2 reusite frumoase ale celor 2 combatante.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează