INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIITORUL - GENT 2-1 (5-7 LA GENERAL)

VITIORUL - GENT // VIDEO Gică Hagi, conferință maraton după eliminarea din Europa League: „Să ne trezim! Viitorul n-are sponsor, rușinică mie” » Ce propune pentru fotbalul românesc

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 12:44

Viitorul a câștigat meciul cu Gent, 2-1, din turul II al preliminariilor Europa League, dar a ratat calificarea, scorul la general fiind 7-5 pentru belgieni.

Eliminat pentru a doua oară de Gent din cupele europene, Gică Hagi a atras atenția la conferința asupra diferenței uriașe de infrastructură și bugete dintre echipele românești și cele din campionate puternice ale Europei.

„Am dispărut de lângă ei, de lângă cei din Europa de Vest. Suntem acolo doar în hârtii și cu gândul. Important este să ne mișcăm noi, în țară. Să ne facem temele cum trebuie, să ne dorim să fim iar în Europa. Dacă tot ne-au dus acolo, să ajungem și noi lângă ei.

Pentru asta trebuie să ne organizăm bine, să ne dezvoltăm infrastructura și să avem bugete mari. Altfel nu merge! Ce să fac eu cu bugetul pe care îl am? În urmă cu doi ani am jucat cu Salzburg. Au vorbit jucătorii între ei și i-au întrebat pe ai mei ce salarii au și au zis că 3-4.000 de euro pe lună. «Păi, cu banii aștia îmi iau pantofi» le-au zis adversarii. Și cum să ne batem cu ei? Trebuie să ne trezim!

Viitorul nu are sponsor pe piept. Așa de cunoscut este Hagi, atât de bine face. Rușinică pentru mine! Este incredibil! Un club tânăr, care joacă fotbal, dă jucători și face performanță, dar nu are un sponsor!”, a declarat managerul tehnic al Viitorului.

„Dacă mâine aș fi președinte aș investi în cele trei segmente sociale: sport, cultură, sănătate. Uitați-vă dacă s-a făcut ceva în aceste domenii în ultimii 30 de ani. Sunt bani, dar sunt investiți unde nu trebuie”Gică Hagi

Forțat să-i vândă pe cei mai buni

În această vară, Viitorul s-a despărțit de patru jucători de bază, Ianis Hagi (Genk), Tudor Băluță (Brighton), Ionuț Vînă (FCSB) și Denis Drăguș (Standard Liege).

„Singurul meu defect în acest moment, dar sunt forțat să-l am, este că trebuie să-mi fac bugetul cu vânzarea de jucători. Dau tot ce am mai bun. Astăzi lucrez, iar mâine o iau de la capăt. În fiecare an, o iau de la zero. Când o să țin și eu lotul 2-3 ani sau o să vând doar un jucător și o să fac un buget de 10-15 milioane de euro, atunci o să mă bat cu alții.

Avem o identitate în țară, jucăm fotbal frumos, marcăm multe goluri și am făcut performanță. Obiectivul meu, în următoarea, etapă este să ne consolidăm în Europa. Dacă mă vedeți aici, înseamnă că gândul meu este la Europa! Următorul proiect este să mă cunoască cei din Europa. Și au început să mă cunoască. Am început să-i și bat.

La Galatasaray, în primii trei ani, câștigam acasă și pierdeam în deplasare. În al patrulea și al cincilea an, i-am bătut peste tot. O să vedeți că mă voi dezvolta și mai mult. Să nu uitați că am coborât foarte jos și am luat-o de la zero, de aici, de la Constanța. Am avut curaj. Era obligația mea să dau înapoi ce mi s-a dat. Și iubesc fotbalul, fac orice pentru fotbal!”, a explicat Hagi.

„V-am spus că sunt mic. Eram mare, acum sunt mic. Sunt unde sunt și văd realitatea. Ați văzut cum ne-au bătut? Credeți că eu și tot ceilalți mari sportivi români ne simțim bine? Nu uitați că sportul este o religie. Dacă nu o să-l mai avem, o să existe surprize mari!”Gică Hagi

conferința integrală

HAGI A REFUZAT 2 MILIOANE DE EURO!

În 2018, o celebră agenție de pariuri din România i-a propus în iunie anul trecut lui Gică Hagi 2 milioane de euro pe an pentru a deveni sponsorul principal al echipei, dar și ca stadionul din Ovidiu să poarte numele respectivei agenții. Chiar dacă suma era uriașă, Hagi a refuzat oferta. „N-a vrut să existe niciun fel de semn de întrebare și nici să le dea posibilitatea unora, care l-au denigrat în spaţiul public cu tot felul de acuzaţii, să speculeze pe acest subiect. Decizia lui a fost suverană, am refuzat propunerea respectivă”, a explicat un om din club.

Citește și:

Șefii lui Genk anunță suma de transfer în cazul lui Ianis Hagi: „Să fie clar! Nu pot să tac când aud 8 milioane de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
m3lku
m3lku  •  02 August 2019, 21:19

Hagi, știi că te iubim, dar Președintele nu face investiții... Guvernul decide investițiile, Parlamentul elaborează legi, Președintele doar semnează, nu are putere executivă. E ciudat pentru un om de afaceri de succes să nu știe atâta lucru. La fel cum Răzvan Lucescu spunea acum câteva zile că ministerele trebuie să rezolve problemele de identitate ale echipelor de fotbal (Steaua/FCSB, ACS Poli / ASU Poli, U Craiova/CSU, Rapid / AFC Rapid etc). Doar justiția poate decide lucrurile astea și niciun minister din lume nu se poate implica în treburile astea.

polistul68
polistul68  •  02 August 2019, 19:57
Postat de Adrian Doncut pe 02 August 2019, 14:42

Sa vinzi pe bani multi in Europa jucatori autohtoni trebuie ca jucatorii sa joace in cupele europene si acolo sa faca o figura frumoasa. Asa ridici cota jucatorilor.

De acord... Si ce il opreste? A mai jucat in EL.... Nici un jucator nu a iesit in evidenta, cu nimic... La nationala, nici un jucator nu a iesit in evidenta cu nimic, ma refer ca joc, nu ca executii intamplatoare...

853246084756615
Marcel Popa  •  02 August 2019, 15:36

Coruptie ,România este ultima in Europa la toate capitolele.Nu o sa ne ridicam curând.Fotbalul la noi este mediocru.Echipa națională a fost un miracol.Sant multi impostori in liga 1 fără scoala ,fără experiență si la cluburi este haos.Banii puțini care sant se mai si fura.Cu jucători liberi de contract liga 1 nu se va ridica niciodată.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează