INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  YOUNG BOYS - CFR, AZI, 19:55

YOUNG BOYS - CFR CLUJ. Ce deplasare pentru ardeleni! Statistică îngrijorătoare înaintea meciului decisiv

CFR Cluj va juca de la 19:55, pe terenul lui Young Boys Berna
CFR Cluj va juca de la 19:55, pe terenul lui Young Boys Berna

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 09:35 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 09:52

YOUNG BOYS - CFR CLUJ. Pentru elvețieni, meciurile de pe teren au de cele mai multe ori același rezultat. Elvețienii pierd cam un singur joc pe an atunci când joacă acasă. Sezonul acesta, eșecul a venit deja, cu AS Roma.

  • CFR Cluj va juca de la 19:55, pe terenul lui Young Boys Berna, în ultima etapă din grupele Europa League. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+, Digi Sport și Telekom Sport;
  • Clujenii au nevoie de victorie pentru a se califica în primăvara europeană.

Pentru CFR, misiunea din Elveția se anunță una mai mult decât dificilă. Young Boys, care a oprit supremația ultimului deceniu a celor de la Basel, pare o formație foarte greu de învins, mai ales atunci când este gazdă. Pe „Wankdorf Stadium", arena de 32.000 de locuri, formația lui Gerardo Seoane Castro a pierdut doar două meciuri în ultimele 26 de luni. Ambele în cupele europene.

YOUNG BOYS - CFR CLUJ. Deplasare grea pentru campioana României

Locul unde România ceda împotriva Olandei la Euro 2008 pare o adevărată fortăreață pentru Young Boys, care n-a cedat nici când adversare au fost trupe ca FC Basel, Rangers, Feyenoord, Valencia și chiar Juventus, pe care reușea să o învingă fix acum 2 ani, 2-1. Asta deși Allegri a apelat la acea vreme la nume ca Ronaldo, Dybala, Mandzukic, Douglas Costa, Pjanic sau Cuadrado.

Victoria Romei din luna octombrie, 2-1, a întrerupt o serie fantastică a celor de la Young Boys pe teren propriu. Italienii au stopat o serie de 15 victorii consecutive, indiferent de competiție. Înainte de acest lung șir de victorii, la Berna reușise să se impună FC Porto, în octombrie 2019, într-un meci din Europa League.

Practic, de la eșecul cu FC Lucerna din campionat de acum 26 de luni, YBB a disputat 47 de meciuri pe teren propriu și a pierdut doar două, cu Porto și Roma. Și cum doar victoria o califică pe CFR în primăvara europeană, misiunea se anunță una extrem de grea pentru Edi Iordănescu și elevii săi.

Young Boys, superparcurs în 2020

Anul acesta a fost unul de excepție pentru Young Boys pe teren propriu. Elvețienii strânseseră 14 victorii consecutive din tot atâtea meciuri până la eșecul cu AS Roma. Practic, până spre finalul lui octombrie, Young Boys bătuse tot acasă. Iar după acel joc contra romanilor au urmat 4 jocuri în care au obținut 3 victorii, inclusiv cea cu ȚSKA Sofia. Singura sincopă a fost cu St. Gallen. Așadar, la un calcul simplu, în 2020, din 19 meciuri jucate acasă, YBB s-a impus în 17 dintre ele!

2 ani și două luniau trecut de la ultimul eșec al lui Young Boys pe teren propriu, în campionat

39 de victorii,6 remize și 2 înfrângeri este palmaresul acasă al elvețienilor din ultimele 26 de luni

VIDEO. Ce a spus Edi Iordănescu înainte de Young Boys - CFR Cluj

Citește mai multe știri din Europa League:

CFR Cluj a primit rezultatele testelor COVID-19 înaintea finalei de calificare cu Young Boys » Cine nu joacă în Elveția

Iordănescu se teme înainte de meciul decisiv din Europa League: „Elvețienii au două șanse din trei, suntem conștienți valoarea lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
189254898748309
Claude SH  •  10 Decembrie 2020, 18:54

CFR Cluj nu merge la tăiere va asigur ca se bate pana la ultima picătură. Cei doi care au comentat anterior unul e Fcsbist, îl bănuiesc cine e, se ascunde sub nickname Andrei F. Celalalt e suporter U Cluj. Ce sa te aștepți de la ei? Mor de gelozie ca suporterii vișinii au echipa în Europa pe când a lor se bate în mediocritatea campionatului romanesc. Hai CFR Victorie! Hai sa le arătăm ca suntem cei mai buni din țară!

remarque
remarque  •  10 Decembrie 2020, 12:59
Postat de remarque pe 10 Decembrie 2020, 12:10

***

cenzura e absurda prin definitie. Ce faceti voi e insa lipsit de bunsimt. Nu era nimic de cenzurat in remarca mea. Mai aveti cititori?

remarque
remarque  •  10 Decembrie 2020, 12:10

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează