INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  YOUNG BOYS - CFR CLUJ 2-1

EXCLUSIV Helmut Duckadam, poziție surprinzătoare după greșelile de arbitraj de la Young Boys - CFR Cluj: „Decizie luată în compensație”

Finalul meciului dintre Young Boys Berna și CFR Cluj a fost tensionat // foto: Imago
Finalul meciului dintre Young Boys Berna și CFR Cluj a fost tensionat // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 09:19 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 12:16

Fostul portar Helmut Duckadam (61 de ani) a analizat decizia controversată luată de arbitrul francez Benoit Bastien (37) în finalul meciului dintre Young Boys și CFR Cluj (2-1), atunci când elvețienii au primit un penalty nejustificat. 

Duckadam spune că penalty-ul controversat primit de elvețieni a fost acordat în compensație de către arbitru, după ce cu 6 minute mai devreme Debeljuh marcase dintr-o poziție în afara jocului.

„Cred că a fost o decizie luată în compensație. Cred că cineva i-a atras atenția arbitrului că golul CFR-ului a fost marcat din ofsaid și apoi probabil a așteptat o fază în care să poată echilibra greșeala făcută la primul gol. Părerea mea e că Bălgrădean a ieșit foarte bine, a boxat mingea, că l-a atins după și pe jucător se întâmplă. În asemenea situații în niciun caz nu se dă penalty. 

Nu are nicio intenție să lovească adversarul, lovește mingea. Părerea mea e că nu a fost penalty, dar nu a fost regulamentar nici golul marcat de CFR Cluj. Sigur, nouă ne pare rău că CFR nu s-a calificat, dar dacă vrem să fim obiectivi și fair-play, și acel gol trebuia anulat și nu s-a fi ajuns la faza asta”, a declarat Duckadam la emisiunea GSP Live. 

Ce s-a întâmplat în finalul meciului dintre Young Boys și CFR Cluj

În minutul 90 al meciului de la Berna, portarul Cristian Bălgrădean a ieșit să respingă balonul. A reușit să lovească mingea inițial, iar apoi și-a atins adversarul cu pumnul. „Centralul” francez Benoit Bastien nu a stat pe gânduri și a arătat spre punctul cu var, spre disperarea jucătorilor de la CFR.

Cu 6 minute în urmă, Gabriel Debeljuh reușise să marcheze pentru CFR Cluj. A urmărit o minge trimisă de Rondon în bară și a înscris cu piciorul drept, din cădere. Young Boys a cerut ofsaid la croat. Reluările TV ale fazei au indicat o poziție la limită în afara jocului, dar golul a fost validat

VIDEO. Young Boys - CFR Cluj 2-1 // Adrian Porumboiu: „Penalty-ul e discutabil! Meritau să se califice!”

Citește mai multe știri despre Young Boys - CFR Cluj:

Scene de groază la Berna! Debeljuh, dus de urgență la spital după ce a suferit o comoție cerebrală: „Nu-și aduce aminte nimic, nu știe unde e”

Acționarii campioanei, intervenții după Young Boys - CFR Cluj 2-1: „Mi-i inima frântă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
andrei.f
andrei.f  •  11 Decembrie 2020, 16:51

Greșești dukadame, pufi a ieșit târziu la minge, dacă ieșea la timp o lovea primul și era fault în atac, nu penalty !

nenea007
nenea007  •  11 Decembrie 2020, 13:35

Alt ''meserias'' care nu vede faultul de curtea scolii asupra lui Debeljuh INANITE sa atinga mingea...:)...

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  11 Decembrie 2020, 13:05

Bine zice Helmut, careva i a zis de golulul CFR, ofsaid la milimetru, câte goluri nu se dau la ofsaid de 1 metru și îl validează, o dat în compensație clar, nici vorba de fault

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close