INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŞAISPREZECIMI

Ziua lui 2-0 » Steaua şi CFR Cluj au nevoie de cîte o minune pentru a se califica în optimi

Articol de GSP - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 februarie 2013 18:50

Fotbalul românesc are astăzi patru ore la dispoziţie să strălucească sau să îşi arate limitele. Învinse cu acelaşi scor în deplasare, 0-2, Steaua şi CFR Cluj pornesc astăzi cu un singur gînd în meciurile retur cu Ajax şi Inter: calificare!

Pînă acum, doar de şapte ori s-a întîmplat ca o echipă românească să se califice după o înfrîngere la cel puţin două goluri în tur. Steaua ar fi prima care ar aduna două astfel de succese, după ce a eliminat-o pe Valencia la penalty-uri în 2005.

CFR Cluj - Inter Milano (Ora 20:00, DigiSport 1, DolceSport 1, Protv şi liveTEXT pe GSP.RO)
Ziua o începem în Ardeal, de la ora 20:00. CFR Cluj întîlneşte un Inter rănit în orgoliu. "Nerazzurrii" au pierdut duminică în campionat cu un categoric 1-4 pe terenul Fiorentinei şi au ajuns la NOUĂ meciuri fără victorie în deplasare!

Duminică au programat derby-ul
O altă veste bună pentru CFR este faptul că Inter evoluează în week-end împotriva rivalei AC Milan. Echipa lui Stramaccioni nu îşi permite paşi greşiţi în Derby della Madonnina, dacă vrea să rămînă în cursă pentru locurile de Champions League. Astfel, italienii vor încerca să conserve rezultatul din tur, fără să se obosească prea mult.

Inter nu se va putea baza pe Silvestre, Samuel şi Milito, accidentaţi, în schimb Palacio, care a reuşit o dublă în tur, este anunţat titular. Stramaccioni ar putea menaja însă mai mulţi jucători, printre care s-ar număra Cassano, Ranocchia sau Cambiasso.

Ideea cu 7 fundaşi: falimentară
Partea proastă este că Paulo Sergio se gîndeşte să meargă în continuare pe sistemul 3-5-2, folosit în tur. Deşi la prima vedere pare o variantă ofensivă, CFR a avut, după accidentarea lui Godemeche, 7 fundaşi de meserie pe teren. Acelaşi lucru s-ar putea întîmpla şi azi, cînd Cadu, Piccolo, Rada, Pinto, Sepsi şi Camora sînt anunţaţi titulari.

O altă problemă pentru campioană o reprezintă accidentarea lui Kapetanos, a cărui absenţă s-a simţit şi în tur. Tehnicianul ardelenilor speră să-l poată folosi pe grec măcar în repriza secundă.

Echipele probabile:
CFR CLUJ: Felgueiras - Cadu, Piccolo, Rada - Godemeche - Ivo Pinto, G. Mureşan, Sepsi, Camora - Maah, Rui Pedro
INTER: Handanovici - Jonathan, Juan, Chivu, Nagatomo - J. Zanetti, Benassi, A. Pereira - Kovacici, R. Alvarez - Palacio

***

Steaua - Ajax Amsterdam (Ora 22:05, DigiSport 1, DolceSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO)
"Roş-albaştrii" intră în joc două ore mai tîrziu pe Naţional Arena, unde vor evolua pe un teren lamentabil. Gazonul este moale şi a cedat în mai multe locuri la antrenamentul oficial al olandezilor.

Steliştii s-au pregătit însă în Ghencea pe un teren asemănător pe stadionul din Ghencea şi ar putea să fie pregătiţi pentru un nou episod Valencia. În urmă cu 8 ani, cînd Steaua a întors o înfrîngere cu 0-2 în deplasare, gazonul de pe arena obişnuită a "militarilor" a semănat cu o adevărată mlaştină.

Revine Tănase
Vestea cea mai bună pentru Laurenţiu Reghecampf este că astăzi se poate baza pe doi dintre titularii obişnuiţi ai echipei, Lukasz Szukala şi Cristi Tănase. Dacă primul ar putea fi menajat, "decarul" reprezintă principala speranţă a Stelei, aflîndu-se la cel mai bun sezon din carieră. În plus, "Dodel" a arătat o formă excelentă în cantonamente, marcînd două goluri pentru Steaua şi unul pentru România.

"Roş-albaştrii" nu se vor baza însă astăzi pe 50.000 de suporteri. Din cauza preţurilor exagerate (60 de lei cel mai ieftin bilet) şi a rezultatului din tur, fanii nu s-au mai înghesuit pe Naţional Arena, iar peste 10.000 de tichete au rămas încă nevîndute.

Echipele probabile:
STEAUA: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă, Tănase - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Tatu
AJAX: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - S. de Jong, Schone, Eriksen - Cuenca, Sigthorsson, Fischer

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (93)
cfrclujole
cfrclujole  •  22 Februarie 2013, 20:07

Bucurati-va pentru succesul echipei voastre si lasati-ne pe noi in pace! CFR a realizat ceea ce nicio echipa romaneasca nu a realizat pana acum! Forta CFR!

liga1.lpf
liga1.lpf  •  22 Februarie 2013, 01:43
Postat de vaalah pe 21 Februarie 2013, 19:04

Problema este alta . Nu este posibil , e greu de admis pt un om sanatos la cap , ca un club ce se vrea cu pretentii sa nu aiba in afara de Bourceanu si Pintilii un alt mijlocas central pe banca cum este acum la noi. Daca un fundas lateral poti face improvizatii mai merge dar in centrul terenului nu merge .

problema este ca esti bolnav mintal!

adrian84
adrian84  •  21 Februarie 2013, 19:25
Postat de asc21 pe 21 Februarie 2013, 18:34

Dumnezeu ! Asa a visat ciobanul, sa joace tactica aia cu Tanase inchizator :))

Pai nici Dumnezeu nu se baga peste el la echipa, ce, ai innebunit? Dumnezeu doar il ajuta pe el, strica gazonu, mai pune o piedica unui jucator, deviaza balonul cu o pala de vant...dar sa se bage peste jiji la echipa? Blasfemieee.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează