INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, ASTĂZI, ORA 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cosmin Contra prefaţează marele duel din finala Europa League: ”Va fi spectacol de la mijloc în sus”

Fostul internațional Cosmin Contra (36 ani) vine la finală invitat de fosta lui echipă, Atletico Madrid
Fostul internațional Cosmin Contra (36 ani) vine la finală invitat de fosta lui echipă, Atletico Madrid

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 09 mai 2012 00:49

Fostul fundaş dreapta anticipează o finală deschisă oricărui rezultat şi crede că echipa lui Diego Simeone e mai experimentată.

- Cosmin, cine ţi se pare favorita finalei?
- Într-o astfel de finală ambele echipe pornesc cu şanse egale, de aceea sînt convins că vom asista la un meci extrem de echilibrat. Părerea mea e că atît Bilbao, cît şi Atletico pot cîştiga trofeul. Fosta mea echipă are totuşi un plus de experienţă, e mai obişnuită să joace partide cu mare încărcătură psihică. Dacă e să ţinem cont de aceste lucruri, atunci Atletico e favorită.

"Bilbao are cel mai atrăgător joc, după Barcelona"

- Îl cunoşti bine pe Diego Simeone, ai fost coleg de echipă cu el. Cum e ca antrenor?
- Exact cum era şi ca fotbalist: tenace, îşi motivează bine jucătorii, îi place jocul intens.

- Cum vezi duelul său cu Marcelo Bielsa?
- Bielsa are de partea lui avantajul experienţei. El a avut o mare influenţă asupra jocului echipei. A reuşit să facă din Bilbao, care dădea lung, la bătaie, pe Llorente, şi apoi juca mingea a doua. Mi se pare echipa cu cel mai atrăgător joc din Spania, după Barcelona.

- Care sînt atuurile celor două echipe?
- Llorente pentru Bilbao. Adrian Lopez şi Falcao, pentru Atletico.

- Dar punctele slabe?
- Atît Bilbao, cît şi Atletico suferă în apărare. De la mijloc în sus ambele sînt foarte bune. De aceea, cred că există premisele unui adevărat spectacol.

"Mă doare şi acum finala pierdută cu Alaves în 2001"

- Fanii cărei echipe sînt mai pătimaşi?
- Suporterii ambelor cluburi creează o atmosferă extraordinară, aşadar va fi spectacol şi în tribune. Sînt sigur că nu vor fi incidente între ei.

- Ce amintiri îţi stîrneşte această finală de Europa League?
- Am fost printre fotbaliştii români care au jucat într-o astfel de finală, în 2001, cu Alaves. Ştiu cît de mult înseamnă pentru jucători să ajungă pînă la acest nivel, e maximumul carierei. Important este să şi cîştigi, dar, din păcate, eu am pierdut toate cele trei finale pe care le-am disputat. Cu Alaves am ratat Cupa UEFA în faţa lui Liverpool, iar cu Getafe am pierdut două Cupe ale Spaniei.

"La finală ţin cu Atletico Madrid şi îmi doresc să cîştige, fiindcă am fost invitat la Bucureşti de fosta mea echipă" ( Cosmin Contra)

2 sezoane a evoluat Cosmin Contra la Atletico Madrid (2002-2004): a jucat 34 de meciuri în campionat / 0 goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
lucianflaviu
lucianflaviu  •  09 Mai 2012, 04:41

COSMINE,AI FOST SI VEI RAMANE UN MARE FOTBALIS AL TARII.MULT SUCCES IN VIATA NU CONTEAZA CA AI FOST DINAMOVIST,TE-A PLACUT TOATA LUMEA PT CA AI PUS SUFLET IN TOT CEEA CE AI FACUT.

ortega
ortega  •  09 Mai 2012, 01:43

”Va fi spectacol de la mijloc în sus” ! Pai da ... ca de la brau in jos te face Ghyolbany Feekkaly , cel mult-prea-scuipator ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează