INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  FINALA / ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, 9 MAI 2012, 21:45, ÎN DIRECT PE PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cum va fi ziua finalei Europa League pentru suporterul spaniol la Bucureşti » Fiesta de la 9 mai

Aeroportul Otopeni este îmbrăcat în haine de sărbătoare, gata să-i primească pe spanioli Foto: Raed Krishan +4   FOTO
Aeroportul Otopeni este îmbrăcat în haine de sărbătoare, gata să-i primească pe spanioli Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 06 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 05 mai 2012 21:03

Gazeta Sporturilor vă prezintă drumul fanilor iberici de la aeroport şi pînă la stadion, cu vizite în Centrul Istoric şi în cele două fan-zone-uri

Începînd de mîine, Bucureştiul prinde viaţă, o dată cu venirea primilor spanioli în Capitală pentru finala Europa League. Adevărata nebunie nu e în centrul oraşului, ci chiar la aeroportul Otopeni, acolo unde peste 30.000 de spanioli vor ateriza marţi şi miercuri.

Otopeni - punctul zero!
Purtătorul de cuvînt al aeroportului Henri Coandă, Va­lentin Iordache, explică ce se va întîmpla mai ales miercuri, atunci cînd suporterii vor ajunge în România. "Aşteptăm peste 20.000 de persoane, dintre care 18.000 vor veni cu zboruri charter. O parte din fani vor sosi şi cu pachete turistice, dar într-o mică măsură. În plus, sînt programate peste 10 curse de linie, toate din Madrid, dar vor exista şi alte zboruri dinspre Spania. Cu siguranţă, acestor suporteri li se vor mai adăuga cîteva mii din mai multe destinaţii din vestul Europei", a precizat Iordache.

Traseu special în aeroport
Pentru a nu se crea un adevărat haos pe aeroport, oficialii au decis luarea de măsuri speciale pentru suporterii celor de la Bilbao şi Atletico (foto harta). "Fiecare echipă va avea în aeroport un traseu special pentru a evita întîlnirea celor două grupuri de suporteri şi, evident, pentru a nu se încurca pe traseul spre locul de întîlnire de la aeroport.

Fanii lui Atletico sosesc la «Sosiri internaţionale», iar cei de la Bilbao la «Sosiri interne». Vor fi angajaţi ai aeroportului care se vor ocupa în mod special de conducerea suporterilor către zonele în care cele două formaţii au rezervate locurile de parcare", au declarat pentru GSP surse aeroportuare.

Autocare pentru spanioli
De la aerogară, suporterii vor fi preluaţi de autocare numerotate şi inscripţionate cu buline galbene pentru Atletico şi verzi pentru Bilbao, care îi vor transporta pînă în vecinătatea stadionului. De aici, autobuze puse la dispoziţie de Primărie îi vor duce către cele două fan-zone-uri (Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei). Aici, spaniolii vor avea parte de un program special: un ecran pe care vor fi proiectate imagini cu Bucureştiul şi simulatoare de fotbal.

Cu toate acestea, susţinătorii iberici nu vor fi obligaţi să rămînă în cele două perimetre. Ei se vor putea plimba prin oraş, cu amendamentul că, în jur de ora 18:00, vor fi nevoiţi să se întoarcă în cele două pieţe pentru a fi îmbarcaţi şi aduşi la stadion. La ora 20:00, cele două fan-zone-uri se vor închide, cel din Piaţa Constituţiei devenind un loc de vizionare a finalei.

Atenţie la zonele închise!

Din fan-zone-uri, fanii echipelor au pregătit un traseu special pînă la Naţional Arena. Dacă suporterii lui Bilbao din Piaţa Constituţiei au fost mai norocoşi şi vor ajunge mai repede la stadion, cei de la Atletico vor avea de făcut un ocol destul de mare după plecarea din Piaţa George Enescu. Poliţia Rutieră a precizat că în Piaţa George Enescu traficul se va opri pe 9 mai de la ora 08:00 la ora 20:00 (harta 1).

În Piaţa Constituţiei se opreşte circulaţia pe Bd. Unirii, între bd. I.C. Brătianu şi Bd. Libertăţii, precum şi pe bretelele din Piaţa Constituţiei (partea dinspre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General) către Bd. Unirii (harta 2).

Surprize de la UEFA
Ajunşi la stadion, fanii vor beneficia de alte surprize şi premii oferite din partea UEFA şi a sponsorilor Europa League. Parcarea de la Naţional Arena va cuprinde mai multe zone de distracţie, minifan-zone-uri, acolo unde spectactorii pot cîştiga diverse premii. Nu vor lipsi locurile de unde se pot cumpăra mîncare şi băuturi răcoritoare. De la ora 18:45, spectatorii au liber la distracţie pe Naţional Arena pînă la ora 21:45, atunci cînd va începe finala.

CITEŞTE ŞI:
Falcao şi Arda Turan vor fi deranjaţi de protestele bucureştenilor din Piaţa Universităţii » Claxoane şi trafic aglomerat

Bascii Llorente şi Muniain vor avea un tratament special la Crowne Plaza » Linişte şi multă verdeaţă!

Centre speciale de informare
Pînă să intre în febra meciului, suporterilor li se vor acorda încă de la aeroport pliante cu informaţii utile despre Bucureşti, în limba spaniolă (foto pliant). Din păcate, infochioşcurile din Otopeni nu sînt şi în spaniolă.

"În zona Centrului Istoric, vor fi organizate două birouri de informare. Unul în care vor fi prezenţi poliţişti ce vorbesc limbile spaniolă şi engleză, la sediul Biroului de poliţie pentru Centrul Istoric. Şi cel de-al doilea la intersecţia străzilor Lipscani cu Smîrdan, unde cetăţenii români pot obţine informaţiile necesare", au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.

Belo cu Bilbao, Prodan cu Atletico
Cei doi foşti jucători ai Stelei şi-au ales favoritele. Ambasadorul finalei, Miodrag Belodedici, merge pe mîna bascilor: "Bilbao joacă un fotbal extraordinar, ofensiv. Eu înclin spre Bilbao, pentru că Atletico a cîştigat acum doi ani finala şi ar fi frumos ca Bilbao să învingă, pentru că e o echipă nouă, are foarte mulţi tineri".

De partea cealaltă, Didi Prodan merge pe mîna madrilenilor. "Atletico a rămas în sufletul meu, deci voi ţine cu ea în finala de la Bucureşti. O să fie un supermeci, sînt formaţii care fac spectacol şi nu se baricadează în apărare", a punctat Prodan.

Trofeul la COSR
Bucureştenii care n-au apucat încă să se fotografieze cu trofeul Europa League o mai pot face doar luni, cu începere de la ora 10:00, la sediul COSR de lîngă Arcul de Triumf. La expunerea cupei vor participa Octavian Morariu, Mircea Sandu, dar şi Miodrag Belodedici. Timp de aproape o lună, trofeul a fost expus în mai multe zone din Bucureşti, fiind vizitat de mii de fani. Marţi, la Bucureşti este aşteptat şi preşedintele UEFA, Michel Platini, care va participa la mai multe acţiuni organizate de către FRF.

Ultimul comandament
Primarul general Sorin Oprescu a convocat astăzi, de la ora 11:00, comandamentul privind organizarea finalei Europa League. La întîlnirea de astăzi vor lua parte membrii Primăriei şi cei ai FRF. Pe lîngă aceştia se vor mai afla responsabilii Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, ai Poliţiei Rutiere, ai SMURD, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, ai Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti, ai Ministerului Sănătăţii, ai Poliţiei Capitalei şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
visarion
visarion  •  07 Mai 2012, 19:24

Insistentele lu Sorin Oprescu pentru finalizarea Arenai Nationale nu au fost in zadar.Fianala hispanica de la Bucuresti se apropie cu pasi repezi.Trebuie sa fie un succes.

visarion
visarion  •  07 Mai 2012, 13:18

Finala hispanica al Bucuresti:e de bine pentru noi,romanii!Nu simpatizez cu nici una din cele doua echipe;ca roman este important ca Bucurestiul sa fie o gazda perfecta!Se ocua Sorin Oprescu de acest aspect!Dar calitatea fotbalistica a meciului nu e responsabilitatea gazdelor!

decateu
decateu  •  07 Mai 2012, 09:00

Oprescu trebuie sa fie tare mandru! Si are si de ce!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează