INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, ASTĂZI, ORA 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Două cărucioare, de la 3.000 de km » Tablou cu suporteri basci veniţi la Bucureşti pentru finala Europa League

Pe Lipscani, dragostea pentru Athletic nu ține cont de vîrstă sau de sănătate
Pe Lipscani, dragostea pentru Athletic nu ține cont de vîrstă sau de sănătate

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 09 mai 2012 12:34

Cei cinci Maruri sînt o prezenţă spectaculoasă prin Centrul Vechi al Capitalei: din dragoste pentru Athletic au trecut peste faptul că mezinul abia împlineşte abia azi un an iar bunica lui e imobilizată.

În armada de suporteri care împînzea ieri zona istorică a Bucureştiului, cei cinci Maruri stîrnesc zîmbete admirative: sînt trei generaţii de suporteri, venite din Bilbao special să sărbătorească triumful lui Athletic.

Grupul echipat în tricouri alb-roşii se deplasează cu greutate: căruciorul micului Aitor e împins de tată, cel al bunicii e împins de soţul grijuliu. Singura care vorbeşte engleză este Saioa Alonso Maruri (30 de ani): legătura dintre cărucioare, mama microbistă şi fiica veteranilor basci.

Face un an în ziua finalei!
Saioa explică: "Sîntem în România de patru-cinci zile. Am vizitat multe obiective, nu doar din Bucureşti. Am fost inclusiv acasă la Dracula, la Castelul Bran. Aveţi o ţară foarte frumoasă." Din cărucior, se aude un scîncet. "El e fiul nostru, Aitor. Chiar în ziua finalei împlineşte un an! Sper să sărbătorească alături de băieţi!"

Bunica lui Aitor a sosit din Spania în căruciorul cu rotile. "Din păcate, doar eu şi soţul meu vom ajunge şi la meci. Micuţul şi bătrînii ne-au însoţit în călătorie, însă nu vor avea acces la finală", spune Saioa. Dar nu-şi fac probleme. "Au fost cîteva zile de neuitat. Nu regretăm că am ales să venim aici!". Cei cinci se alătură celorlalţi suporteri adunaţi lîngă Muzeul de Istorie: toţi speră ca Athletic să facă istorie diseară.

Gulien, socio Bilbao de 70 de ani!
În primul avion cu fani Bilbao care a aterizat ieri la Henri Coandă se afla şi unul dintre dintre cei mai bătrîni socios, Guelmin, în vîrstă de 72 de ani, însoţit de fiul său, Roberto, de 42 de ani. (foto în galerie)

"Sînt fan Bilbao de la 2 ani, de cînd m-a dus prima dată tatăl meu la stadion. Deci ţin cu ei de 70 de ani! La noi aşa e tradiţia, din tată în fiu. Pe Roberto tot aşa, eu l-am dus de mic la stadion", a povestit Guelmin. Cînd îl întrebi cine cîştigă finala, bătrînul se uită o clipă la tine, de parcă ai fi nebun: "Ce întrebare! Le dăm 3-0 lejer! Aupa Bilbao!".

"Fiul meu este, cu siguranţă, cel mai tînăr fan al lui Athletic venit la Bucureşti" (Saioa Alonso Maruri, fan Athletic)

65 de ani are cel mai vîrstnic membru al familiei Maruri, bunicul lui Aitor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
fotbalistu
fotbalistu  •  09 Mai 2012, 16:47

astia adevarati suporteri, nu noi............

cvladescu6
cvladescu6  •  09 Mai 2012, 16:10

Redactor obosit - "mezinul abia împlineşte abia azi un an iar bunica lui e imobilizată" -

dejoc
dejoc  •  09 Mai 2012, 15:04

Din păcate, doar eu şi soţul meu vom ajunge şi la meci

Vezi toate comentariile (3)
Comentează