INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OLIMPIA CLUJ

11 ore în autocar » Fetele de la Olimpia Cluj nu au avut bani pentru a face deplasarea în Austria cu avionul

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 01:36

Clujencele au reuşit cea mai mare performanţă a fotbalului feminin românesc la nivel de club, calificarea în ”optimile” Ligii Campionilor, după ce au trecut de SV Neulengbach, 1-1 la Cluj şi 2-2 în deplasare


Puţină lume mai spera ca Olimpia Cluj să treacă mai departe în Liga Campionilor, după ce săptămîna trecută remizase, 1-1, pe teren propriu cu SV Neulengbach. În plus, înaintea returului din Austria, campioana României a pierdut şi două dintre cele mai bune jucătoare, pe Cosmina Duşa şi Raluca Sîrghe, care au semnat cu formaţia turcă Izmir Konak.

Dacă austriecele au făcut săptămîna trecută deplasarea la Cluj cu avionul, fetele antrenate de Mirel Albon au străbătut cei 800 de kilometri pînă la Neulengbach cu autocarul, în total 11 ore pe drum. Cu toate acestea, clujencele au obţinut calificarea în "optimi", datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare. A fost 2-2, după 120 de minute de joc. "Sper ca după această calificare lumea să vadă cu alţi ochi fotbalul feminin! Este cea mai mare victorie la nivelul echipelor de club din fotbalul feminin românesc. Aceste fete s-au autodepăşit. Am petrecut o noapte în autocar, am făcut 11 ore pînă în Austria", a precizat Albon.


20.000 de euro va primi Olimpia Cluj de la UEFA pentru calificarea în "optimile" Ligii Campionilor

400 de lei este salariul lunar al unei jucătoare de la Olimpia. Fotbalistele nu vor primi nici o primă pentru această calificare

"Vrem să continuăm pe acelaşi drum, de ce nu?, să trecem în sferturi! Dacă nu se va putea în acest an, cu siguranţa se va întîmpla sezoanele viitoare, cu condiţia să le ţinem împreună pe aceste fete tinere, dornice de performanţă"
Mirel Albon, manager Olimpia Cluj

Ele cu dominarea, noi cu calificarea
Meciul retur din "şaisprezecimile" Ligii Campionilor, disputat miercuri seara la Neulengbach, a fost dominat de gazde. Austriecele au expediat 35 de şuturi la poartă, dintre care 16 pe spaţiul porţii, în timp ce clujencele au trimis 17 şuturi, dintre care 10 cadrate bine. Şi la capitolul cornere raportul a fost net în favoarea gazdelor, 13 la 5, dar echipa care a trecut în faza următoare a fost Olimpia Cluj, graţie celor două reuşite ale Alexandrei Lunca.

Viză pe ultima sută de metri
Din lotul Olimpiei face parte şi o jucătoare cameruneză, Christine Manie, care evoluează fundaş stînga. Pentru ca aceasta să poată face deplasarea în Austria a avut nevoie de viză. A obţinut-o luni, înainte cu cîteva ore de plecarea spre Neulengbach, astfel antrenorul Mirel Albon putînd miza pe serviciile sale în partida de miercuri. În "optimi", Olimpia Cluj va întîlni formaţia italiană Torres CF, care a trecut de Apollon Limassol cu scorul general de 6-3. Manşa tur se va disputa în Italia, în 31 octombrie, returul fiind programat pe 7 noiembrie, la Cluj.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
frankiewilde
frankiewilde  •  05 Octombrie 2012, 09:30

Respect fetelor!

mido_
mido_  •  05 Octombrie 2012, 09:06

Felicitari fetelor si lui Mirel Albon !!! Mult succes pe mai departe !!!

fotbalfan
fotbalfan  •  05 Octombrie 2012, 05:06

bravo lor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează