INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DREPTURI TV

Lovitură uluitoare dată de UEFA » Drepturile pentru cupele europene, vândute pentru o sumă-record

Alexander Ceferin(presedinte UEFA)/ FOTO: GETTYIMAGES
Alexander Ceferin(presedinte UEFA)/ FOTO: GETTYIMAGES

Articol de GSP - Publicat joi, 10 februarie 2022 16:48 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 18:49

UEFA a cedat drepturile cupelor europene pentru intervalul 2024-2027 contra sumei totale de 15 miliarde de euro.

Relevent Sports Group, exclusiv pentru Statele Unite, și Team Marketing au achiziționat drepturile de la UEFA. Nasser Al Khelaifi, președintele Asociației Europene a Cluburilor și al lui PSG, a comunicat noul acord tuturor echipelor, după cum anunță The Times.

Sumă-record pentru drepturile competițiilor europene

Din totalul sumei de 15 miliarde de euro încasate de UEFA, 93,5% vor primi cluburile, iar restul de 6,5% va fi folosit de forul european pentru organizarea competițiilor și dezvoltarea fotbalului de pe continent.

Marele impuls a venit din Statele Unite, unde valoarea Ligii Campionilor s-a triplat. Acolo, Relevent Sports Group se va ocupa de tot ceea ce ține de Liga Campionilor. Acordul se ridică la 220 de milioane de euro pe sezon.

Suma amețitoare cu care PSG își plătește fotbaliștii anual » Reprezintă 37% din totalul salariilor din Ligue 1!
FRANȚA
Suma amețitoare cu care PSG își plătește fotbaliștii anual » Reprezintă 37% din totalul salariilor din Ligue 1!

Team Marketing, partener al UEFA încă de la înființarea Ligii Campionilor, va fi responsabilă pentru tot ce ține de marketing și drepturi comerciale, inclusiv drepturile TV pentru Liga Campionilor, Europa League, Conference League, Super Cup și Youth League.

Alexander Ceferin, încântat de noul acord

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, a salutat noul acord: „Ne bucurăm că am observat un nivel atât de ridicat de interes din partea unor companii de renume.

Suntem încântați de faptul că acordurile încheiate vor permite o distribuire mai largă a veniturilor către cluburile din întreaga Europă, într-un moment crucial în care este nevoie de stabilitate financiară.

Suntem convinși că cea mai importantă competiție de fotbal de club din lume, Liga Campionilor, precum și celelalte competiții de club din Europa, vor continua să se dezvolte din ce în ce mai mult”.

Citește și:

„Aceste două echipe sunt cele mai bune din lume, nu noi!” » Guardiola i-a uluit pe englezi

Mourinho, derapaj în vestiar, după eliminarea din Cupa Italiei: „N-aveți c***e. Duceți-vă în Serie C!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  10 Februarie 2022, 20:12

Foame de bani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează