INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REMEMBER

2 evenimente memorabile pentru fotbalul românesc s-au petrecut pe 27 august: „Minunea de la Liberec” și momentul în care Moți a eliminat FCSB

Articol de GSP - Publicat marti, 27 august 2019 19:26

Pe 27 august 2014, FCSB juca în returul play-off-ului Ligii Campionilor, în deplasare, la Ludogoreț.

După 1-0 în tur, FCSB s-a văzut egalată în minutul 90, când Wanderson a înscris cu un voleu din afara careului. Meciul a ajuns în prelungiri, însă cele două formaţii s-au apărat mai mult decît să atace. 

În minutul 118, portarul bulgarilor a fost eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător la Varela. Şi a început nebunia! Moţi a fost cel care a intrat în poarta bulgarilor.

Prelungirile s-au terminat fără nici o modificare pe tabela de marcaj. La penalty-uri, Moţi a fost cel care a înscris primul, urmat de Hamza, Junior, Marcelinho, Dyakov şi Espinho. Pentru bulgari a ratat Wanderson, iar la FCSB, Pîrvulescu şi Rîpă n-au reuşit să-i dea gol lui Moţi. Marcatorii roş-albaştrilor au fost Keşeru, Szukala, Adi Popa, Varela, Prepeliţă.

CASETA MECIULUI DE PE „VASIL LEVSKI”

2 evenimente memorabile pentru fotbalul românesc s-au petrecut pe 27 august: „Minunea de la Liberec” și momentul în care Moți a eliminat FCSB

PRIMA PAGINĂ A GAZETEI DE A DOUA ZI DUPĂ MECI:

2 evenimente memorabile pentru fotbalul românesc s-au petrecut pe 27 august: „Minunea de la Liberec” și momentul în care Moți a eliminat FCSB

10 ani de la „Minunea de la Liberec”

Tot azi se împlinesc 10 ani de când Dinamo a înfăptuit una dintre cele mai importante performanțe europene ale unei echipe românești din ultimii 20 de ani.

Pe 27 august 2009, Dinamo reușea să se califice în grupele Europa League după o revenire incredibilă în "dubla" cu Slovan Liberec.

"Câinii" au pierdut prima manșă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. Totodată, acel sezon a consemnat și ultima apariție a "câinilor" în grupele unei competiții europene. 

Dinamo rămâne unica echipă din Europa care a reușit până acum să avanseze într-o fază superioară după ce a pierdut manșa tur pe teren propriu cu 0-3!

CASETA MECIULUI DE PE STADIONUL U NISY:

 

PRIMA PAGINĂ A GAZETEI DE A DOUA ZI DUPĂ SUCCESUL DE LA LIBEREC:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
2530828363629729
Mihail Badita  •  27 August 2019, 22:44

La Liberec, acum zece ani, nici nu ati trimis om, la meci. Ati cumparat pozele de la agentii si ati scris din redactie, din Bucuresti. Asa de mult ati respectat pe Dinamo. Dar acum, la zece ani distanța, va plac clickurile si banii.

1244310212274988
Iordanescu Alin  •  27 August 2019, 21:43

Nu inteleg ce minune pentru fotbalul românesc? Da, Dinamo i-a eliminat pe aia....dar dincolo o echipa bulgareasca a eliminat un româneasca !!!! Nu prea vad minunile....poate pentru Moti ca era in amândouă meciurile....in rest articole de doi lei.....off

rocky2
rocky2  •  27 August 2019, 21:20
Postat de bigbolo pe 27 August 2019, 20:55

Cu mentiunea ca Moti a participat la ambele "minuni", deci el omul minune. :))

Iar la Liberec, Tamas era rezerva lui Moti!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează