INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  7 MAI 1986 - CUPA CAMPIONILOR EUROPENI

32 de ani de la câștigarea CCE de către Steaua » Două cluburi sărbătoresc pe site-urile oficiale performanța roș-albaștrilor

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 09:07

7 mai 1986, cea mai mare performanță din fotbalul românesc: câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București într-o finală de vis împotriva Barcelonei, scor 2-0 după loviturile de departajare. Meciul s-a jucat la Sevilla pe stadionul "Ramon Sanchez-Pizjuan".

7 mai 2018. Două cluburi au ajuns să sărbătorească 32 de ani de la această zi importantă intrată în istorie: CSA Steaua București și FCSB, echipa lui Gigi Becali.

Cele două cluburi salută performanța din urmă cu 32 de ani pe site-urile personale ale cluburilor și și-o adjudecă. CSA Steaua a scris un material mai amplu cu titlul "Un alt fel de amintire - Florar în roșu, albastru și... alb".

csa
Captură de pe site-ul csasteaua.ro

De partea cealaltă, FCSB a realizat un scurt istoric cu titlul "Ziua care a schimbat istoria", unde a adăugat și echipele aliniate la acea vreme de Steaua și Barcelona.

fcsb
Captură de pe site-ul steauafc.com (FCSB)

Scandalul dintre CSA și FCSB a dus și la ruptura generației 1986. Din această cauză nici n-a fost realizată o petrecere cu ocazia acestei zile de 7 mai.

Eroii de la Sevilla

Ce s-a întâmplat în 1986? După prelungiri scorul era 0-0, dar portarul Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri consecutive, contribuind decisiv la victoria Stelei cu 2-0.

Cei care au marcat pentru Steaua au fost Marius Lăcătuş şi Gabi Balint, ei aducând pentru prima oară trofeul CCE în Ghencea. Portarul Helmuth Duckadam s-a făcut remarcat prin faptul că a apărat toate cele patru penalty-uri ale spaniolilor, fiind supranumit după aceea "Eroul de la Sevilla".

Astfel, Steaua a devenit prima echipă din Estul Europei, şi singura dintr-o ţară comunistă, care a câştigat trofeul continental suprem. Aproape 70.000 de spectatori au asistat la triumful Stelei în cea mai importantă competiție intercluburi.

Vezi VIDEO cu toată partida

Echipele de atunci:

Steaua (4-4-2): Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, Bălan, Bölöni, Majearu – Lăcătuș, Piţurcă
Rezerve: Stângaciu – Weissenbacher, Pistol, Anghel Iordănescu, Radu II
Antrenor: Emeric Ienei

Barcelona (4-4-2): Urruticoechea – Gerardo, Blanquetti, Alexanco, Alberto – Victor, Schuster, Marcos, Pedraza – Archibald, Hidalgo.
Antrenor: Terry Venables.

Arbitri: Michel Vautrot – Alain Delmer, M. Girard (toţi din Franţa)

Loviturile de departajare:
Steaua: au ratat Majearu şi Boloni, au marcat Lăcătuş şi Balint
Barcelona: au ratat Alesanco, Pedrazza, Alonso, Marcos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Mai 2018, 18:11

......”Captură de pe site-ul *** (FCSB)..” ???!!!! Păi nu respectăm o hotărâre a ÎCCJ ?!!! Ce sărbătoresc păstorii ?!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  07 Mai 2018, 14:15

Fcsb ce motiv de sărbătoare are?

albalbastru72
albalbastru72  •  07 Mai 2018, 13:20

Spuneti si partea mai putin glorioasa a lucrurilor:jucatori luati cu japca,abuzuri,ilegalitati trecute cu vederea,amenintari si constringeri,semnaturi obtinute cu sila,japca comunista.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează