INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PYUNIK - CFR CLUJ

5 concluzii după primul meci al sezonului » Cum „sabotează” Petrescu strategia clubului + schimbare importantă la CFR

Pyunik Erevan - CFR Cluj, prima manșă a turului I preliminar din Liga Campionilor, s-a încheiat la egalitate, 0-0. În continuare, 5 concluzii după primul meci oficial al sezonului pentru o echipă românească.
Pyunik Erevan - CFR Cluj, prima manșă a turului I preliminar din Liga Campionilor, s-a încheiat la egalitate, 0-0. În continuare, 5 concluzii după primul meci oficial al sezonului pentru o echipă românească.

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 21:00 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 22:49

Pyunik Erevan - CFR Cluj, prima manșă a turului I preliminar din Liga Campionilor, s-a încheiat la egalitate, 0-0. În continuare, 5 concluzii după primul meci oficial al sezonului pentru o echipă românească.

  • Returul dintre CFR Cluj și FC Pyunik Erevan este programat miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30.

1. Într-adevăr, a fost greu!

„Va fi ca un meci cu oricare formație de play-off din România, cam acesta e nivelul lui Pyunik, așa că nu putem să subestimăm un adversar care chiar este valoros. Toată lumea crede că e un adversar din Armenia și că va fi ușor pentru CFR, dar în niciun caz nu va fi așa”, spunea Dan Petrescu înainte de meci. 

Declarațiile antrenorului nu sunt acoperite de calculele hârtiei, dar realitatea din teren a confirmat teama „Bursucului”. Asta pentru că CFR a jucat modest! În mod evident echipa cu calitate superioară și cu fotbaliști mai buni, CFR a avut mari probleme să desfacă apărarea celor de la Pyunik și a încheiat la egalitate, 0-0, contra unei formații evaluate de Transfermarkt la 6,66 milioane de euro. 29,59 de milioane e valoarea totală a jucătorilor de la CFR, conform portalului de specialitate citat!

2. Dan Petrescu a schimbat sistemul

4-3-3 a fost sistemul favorit din Gruia în ultimii ani. În Armenia, CFR a început cu modulul 4-2-3-1, în special pentru a-i face loc în echipă playmakerului venit în această vară, Vito Hammershoy-Mistrati. Fostul jucător de la Randers a fost activ, a avut și o șansă de a marca în minutul 5, dar, per total, n-a impresionat la debut, fiind înlocuit în minutul 64 cu Jefte. De-atunci, CFR a evoluat în 4-4-2. 

În 4-2-3-1, alături de Boateng, la „închidere” a apărut Cvek, croatul ajuns la CFR în iarnă. Rezervă sezonul trecut, el l-a înlocuit în primul „11” pe Bordeianu. Cu un aport ofensiv mai însemnat decât al mijlocașului român, fostul fotbalist de la Zorya Lugansk n-a ieșit în evidență în această seară, fiind autorul unei prestații gri.

3. Fără U21 în Europa

CFR se află în plin proces de redresare a bilanțului economic. Prin vocea conducerii, campioana României a anunțat că-și propune să promoveze mai mulți tineri în perioada următoare. „Vom aduce jucători care vor fi valorificaţi ulterior”, spunea Balaj, președintele „feroviarilor”, în aprilie. 

Petrila, poate cel mai interesant produs de export al clujenilor, a intrat abia în minutul 82 cu Pyunik. De altfel, în Armenia, Dan Petrescu n-a trimis de la început pe teren niciun fotbalist U21. 

În locul lui Petrila, l-a preferat în flancul stâng al atacului pe Roger - șters la Erevan -, cel care a prins numai două partide în Gruia în a doua parte a stagiunii precedente. Petrila are șanse mai mari să prindă minute în Liga 1, întrucât e în continuare eligibil naționalei de tineret și bifează astfel regula U21.

29 de anie media de vârstă a titularilor aleși de Petrescu pentru meciul cu armenii. Cel mai tânăr: Cristi Manea (24)

4. Denis Kolinger, noul Vinicius de la CFR?!

Denis Kolinger a debutat azi la CFR. Fundașul central croat măsoară 1,99 metri și a fost adus sub formă de împrumut pentru un sezon de la Vejle, unde a fost căpitan. 

Deși n-a atacat prea des, Pyunik s-a lovit de un cuplu de fundași centrali bine sudat când a ajuns în preajma porții lui Bălgrădean. Iar jocul solid al lui Kolinger a adus aminte de siguranța pe care Paulo Vinicius o dădea în defensiva CFR-ului. Foarte puternic, redutabil la cap și abil în poziționare, Kolinger pare un plus în efectivul lui Petrescu.

5. Și totuși, CFR e favorită!

Pyunik e o echipă mai slabă decât a prezentat-o Dan Petrescu. CFR a avut în majoritatea timpului meciul la îndemână și a ratat marile ocazii de gol. În plus, la retur, CFR va avea avantajul stadionului propriu. 

Mai jos, cele mai importante statistici ale partidei Pyunik - CFR care indică de o manieră limpede formația mai bună.

PYUNIKPARAMETRUCFR
5Ocazii16
5Cornere11
1Șuturi pe poartă5
45%Posesie 55%

Denis Alibec spune ce n-a mers la CFR Cluj: „Cu Șumudică totul a fost în regulă. Cu Dan Petrescu, nu”

Mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj forțează un supertransfer: „E singura opțiune pentru noi!” » Prima reacție a portarului + negociază cu Șumudică!
CFR CLUJ
CFR Cluj forțează un supertransfer: „E singura opțiune pentru noi!” » Prima reacție a portarului + negociază cu Șumudică!
Interviu fără menajamente cu fotbalistul de la CFR Cluj: „Mi s-a terminat cariera după ce a venit Dan Petrescu”
CFR CLUJ
Interviu fără menajamente cu fotbalistul de la CFR Cluj: „Mi s-a terminat cariera după ce a venit Dan Petrescu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Moshu
Moshu  •  06 Iulie 2022, 09:16
Postat de Moshu pe 05 Iulie 2022, 23:36

Au gasit astia de la gsp alt incompetent care sa se faca de ris vorbind prostii prin zona ! Nu conteaza cum,t***

Aveti dreptate toarasi,adevarul este "vulgar si jignitor"pentru gspei !Sa va fie rusine !

iodutzalustrontziu
iodutzalustrontziu  •  06 Iulie 2022, 02:08

nu-mi place fotbalul făcut de Petrescu dar nici nu ai cum a juca altcumva. este extrem de realist la posibilitățile fotbalulului romanesc. în fotbalul romanesc cel putin prin cele ce reprezintă țară mai toate sunt ca fetele mari la măritat. rațiunea impune peste faza emoțională pentru ca am pierdut altcumva. poate se joaca murit dar gol nu a luat și sunt convins ca vor învinge în Gruia și atunci sa te pui pe laude etc. ceasul rău pisica neagră poate fi oricine așa cum cineva Armenia încurcă Germania. Dan Petrescu este realist vis a vis de potențialul romanesc teoretic și cel practic. doar au dovedit ca nu pot mai mult. și atunci dece nu ar trebui sa fie rațional și sa ii trateze echipe ce par modeste ca potențial periculoase? ce au alții? au jocul de grup de abnegației de dorința de a învinge. la noi cred ca singura echipa așa este Sepși. vom vedea și jocul dintre ele... sa fim realiști și sa ne vedem lungul nasului pe cind se vede potențialul fotbalului romanesc frumos vorbit și murit jucat. alegerea de a fi realist este cheia de a putea avansa ușor , ușor și a aducerii de fotbaliști care vor sa joace cu adevărat. așa ca articolul despre Dan Petrescu este răutăcios. Dacă pierde ok judecați-l dar este în joc și mai mult ca sigur se va califica plus lotul se va roda și mai mult. atitudine

Moshu
Moshu  •  05 Iulie 2022, 23:36
Postat de chiorul pe 05 Iulie 2022, 22:02

Ok dom' Barbu, dar nu ne-ați spus cum "sabotează" Dan Petrescu strategia clubului!?! Nu prea reiese... Care ar fi eroarea? Că schimbă sistemul din 4-3-3 în 4-2-3-1 și mai apoi în 4-4-2? Sunt variațiuni pe aceeași temă. Totul depinde de ce jucători ai la dispoziție și pe cine ai in față... Că joacă fără U-21 în Europa? A și promovat CFR-ul mulți juniori in trecut rău de tot... Aduce Petrescu jucători mediocri că performanțe în fotbalul european? "Superliga" lu' Burly o fi vreo forță , cu o expunere excelentă, de lasă fotbaliștii oferte din Premier League, Bundesliga sau Serie A să vină să de-a cu piciorul la varză pe imașurile de pe a mostre meleaguri! Realitatea e că suntem rupți in ©u®, la ani lumină de mentalitatea, parametrii și performanțele marilor puteri în materie de fotbal, dar ne credem buricul pământului și stăm stăm cu coada pe sus mai abitir ca orice capră râioasă...

Au gasit astia de la gsp alt incompetent care sa se faca de ris vorbind prostii prin zona ! Nu conteaza cum,t***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează