INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MERCATO

A fost răscumpărat de PSG, dar a plecat împrumut imediat în Bundesliga

Xavi Simons (19 ani) uimește în Eredivise și i-a depășit la un capitol important pe Ibrahimovic (40) și Luis Suarez (35), foto: Imago
Xavi Simons (19 ani) uimește în Eredivise și i-a depășit la un capitol important pe Ibrahimovic (40) și Luis Suarez (35), foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 22:13 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 22:13

După un sezon foarte bun la PSV Eindhoven, Xavi Simons a fost răscumpărat de PSG, care l-a cedat la RB Leipzig sub formă de împrumut.

Xavi Simons e considerat un mare talent în Olanda și în Europa, dar nu poate juca deocamdată la Paris Saint-Germain.

Bayern Munchen, victorie năucitoare în amicalul de astăzi » Era 18-0 la pauză
Bayern
Bayern Munchen, victorie năucitoare în amicalul de astăzi » Era 18-0 la pauză

De ce Xavi Simons nu putea rămâne la Paris

În vârstă de 20 de ani, mijlocașul ofensiv batav a fost excelent sezonul trecut la PSV Eindhoven, cu 22 de goluri și 12 pase decisive în 48 de meciuri în toate competițiile. Cedat gratis în vara lui 2022, Simons nu putea fi lăsat la PSV. Și PSG l-a readus imediat, activând clauza de răscumpărare, 6 milioane de euro.

Dar Xavi ar fi rămas pe Parc des Princes numai cu o condiție, ca Mbappe sau Neymar să părăsească Parisul și e posibil ca amândoi să continue sezonul viitor. Automat, a fost trecut în mercato.

PSG a ales Leipzig ca împrumut pentru Xavi Simons

Ofertele nu au lipsit, campionii Franței alegând RB Leipzig ca destinație pentru sezonul 2023-2024, un club care oferă foarte multe șanse tinerilor, la fel ca RB Salzburg, gruparea-soră deținută de concernul Red Bull.

Simons este deja la Leipzig împreună cu agentul său, face vizita medicală și semnează contractul, ce va fi valabil până pe 30 iunie 2024. Nu va avea nicio opțiune de cumpărare. Cum se va încheia sezonul, se va întoarce la Paris.

Înainte de a ajunge la Leipzig, Ronald Koeman dezvăluise pentru Mundo Deportivo ce i-a transmis lui Simons ca selecționer al Olandei. „Xavi e un băiat foarte bun. M-a sunat să vorbim despre viitorul lui, voia să-mi ceară sfatul. I-am zis că e important să joace, iar la o echipă mare, puternică, nu va avea timp de joc mult", a declarat Koeman. Și Simons l-a ascultat, mergând la o echipă mai mică. La RB Leipzig va juca mult mai mult decât ar fi făcut-o la PSG.

Primele două nume mari pe care Thomas Tuchel le dă afară de la Bayern Munchen

Inter Miami devine Barcelona Old Boys! Beckham dă o nouă lovitură cu un nume IMENS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează