INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VALENCIA - JUVENTUS 0-2

A scandalizat pe toată lumea! Reacție sexistă după eliminare: "Nu suntem femei, așa că hai să jucăm fotbal" » Și-a cerut scuze la câteva ore distanță

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 20 septembrie 2018 17:27

Eliminarea lui Cristiano Ronaldo din meciul Valencia - Juventus 0-2 a stârnit mari controverse în fotbalul internațional. Fotbaliștii "Bătrânei Doamne" au sărit în apărarea starului portughez după meci, iar neamțul Emre Can (24 de ani) a scandalizat opinia publică în urma unei reacții catalogată drept sexistă.

"Merita Ronaldo cartonaş roşu la acea fază? Din câte am înţeles, a primit sancţiunea pentru că l-ar fi tras de păr pe Murillo. Nu suntem femei, aşa că hai să jucăm fotbal! Dacă dai eliminare la aşa ceva, înseamnă că trebuie să dai la orice fault", a declarat Emre Can după meci.

Și-a cerut scuze

"Aș vrea să clarific declarațiile mele de după meciul de aseară. Răspunsul meu după ce am văzut clipul cu eliminarea lui Cristiano Ronaldo pare că a cauzat unele tulburări.

Aș vrea să subliniez că declarațiile mele nu au fost făcute pentru a dezonora femeile, fotbalul feminin sau egalitatea în orice formă. Oricine mă cunoaște știe despre considerațiile mele despre femei, egalitate și respect.  Intenția a fost să sar în apărarea echipei mele după o decizie greșită care ar fi putut afecta jocul nostru.

Îmi cer profunde scuze dacă declarațiile pe care le-am făcut au provocat vreun rău", a scris neamțul pe contul său de Twitter. 

Vezi și: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Septembrie 2018, 11:23

Bărbații europeni s-au scufundat într-un *** ireversibil, dacă au ajuns să folosească numai limbaj fad și neutru, de teamă să nu ofenseze cine știe ce complexați sau complexate! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  21 Septembrie 2018, 06:40

Hai că iar o dăm în ridicol cu descriminarea asta. Nu a scandalizat pe nimeni declarația lui Emre Can. Nici măcar pe majoritatea femeilor (care totuși au bun simț și mintea la cap). Asta este doar vorbărie goală , presă de can-can și... politică. Multă politică. Multă și pro/as/tă.

wishmaster
wishmaster  •  21 Septembrie 2018, 00:10

extraordinar! bine ca n-a zis "***"...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează