INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - INTER

GALERIE FOTO Florin Răducioiu și Mihai Stoica și-au ales favorita din AC Milan - Inter » Povești inedite în direct: „Ce «capace» mi-am luat de la tata...”

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 20:39 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 21:23

AC Milan și Inter Milano se întâlnesc în a doua semifinală din UEFA Champions League. Iar disputa naște rivalități și în România.

  • AC Milan și Inter Milano se înfruntă de la ora 22:00 în a doua semifinală din UEFA Champions League. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.

Înaintea partidei, Florin Răducioiu, fost jucător al „diavolilor”, și Mihai Stoica, un cunoscut susținător al lui Inter, s-au tachinat în direct la OrangeSport.

Fost atacant, Florin Răducioiu a venit în emisiunea moderată de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, îmbrăcat în tricoul „diavolilor”. De partea cealaltă, managerul roș-albaștrilor a preferat să țină tricoul interiștilor în fața sa.

FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
+6 FOTO

Florin Răducioiu și Mihai Stoica, apariții inedite înainte de AC Milan - Inter

„E Tătărușanu la Milan și am o problemă, nu mai sunt așa disperat după Inter.

Când eram copil, scriam scrisori la mai multe cluburi. Și Inter mi-a răspuns și mi-a trimis și cărți poștale cu jucători. Le-am păstrat. Am scris tuturor. Câți bani am dat pe timbre, ce «capace» mi-am luat de la tata... Doar Inter mi-a răspuns. Uite așa se câștigă suporteri. 

Eu l-am adus pe Walter Zenga la Steaua. Când Chivu a semnat cu Inter a fost un motiv în plus pentru a fi un interist adevărat. Și am văzut finala Ligii Campionilor de la Madrid, câștigată de Inter”, a declarat Mihai Stoica.

După ce Florin Răducioiu a văzut mai multe filmulețe cu foștii colegi, în care îi transmiteau aprecierile lor, fostul atacant a fost extrem de emoționat: „WOW...Mi-au dat lacrimile... Au vorbit extraordinar de frumos... Eu am avut marele privilegiu de a jucat cu acești campioni”, a adăugat Florin Răducioiu.

Ulterior, cei doi au prefațat partida.

„Pioli a inventat noul Milan. Mie nu îmi place de Simone Inzaghi. E un antrenor sub nivelul unui antrenor la care trebuia să apeleze Inter, după Conte. Mai rar a fost o echipă atât de favorită să câștige campionatul, așa cum a fost Inter. Inter nu are ADN-ul lui Milan, dar are jucători mai buni”, a spus Mihai Stoica.

„Nu am fost favoriți nici cu Napoli și nici cu Tottenham. Dar istoria o obligă să ajungă până în finală. Vorbim de două echipe cu două apărări foarte bune. Inclin balanța în favoarea lui Inter, datorită atacantului. Cred că Pioli e mai experimentat, iar AC Milan a reușit să câștige împotriva unor echipe mai puternice. Asta mă face să sper la calificarea în finală”, a spus și Răducioiu.

Florin Răducioiu a jucat într-o echipă de vis la AC Milan

Fost membru al Generației de Aur, Florin Răducioiu a ajuns la AC Milan în iulie 1993 și a plecat după doar un sezon, în iunie 1994. Răducioiu a bifat în acel sezon 12 meciuri și 4 goluri în toate competițiile, reușind cel puțin un gol atât în campionat, cât și în Champions League și Cupa Italiei.

Concurența era extrem de dură pentru el, în plus în lot se aflau doar 7 străini, dintre care numai 3 aveau să evolueze în același timp. Ceilalți 6 străini ai lui Milan atunci, în afara lui Răducioiu, erau: Savicevici, Boban, Brian Laudrup, Desailly, Jean-Pierre Papin și Marco van Basten, dar ultimul a fost accidentat întreg sezonul.

Cine era AC Milan 1993-1994

  • Primul „11”: Rossi - Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini - Albertini, Desailly - Boban, Savicevici, Donadoni - Massaro 
  • Antrenor: Fabio Capello 
  • Rezerve: Galli, Panucci, Eranio, Brian Laudrup, Lentini, Marco Simone, Jean-Pierre Papin, Răducioiu

Performanțele lui AC Milan 1993-1994

  • a câștigat titlul în Serie A, a avut 3 puncte peste Juventus și 6 peste Sampdoria și Lazio, dar la acea vreme un succes era recompensat cu două puncte
  • a câștigat Liga Campionilor de o maniera entuziasmantă: 3-0 în semifinală cu Monaco, 4-0 în finală cu Barcelona. În cele 12 jocuri din acea ediție, n-a pierdut niciun joc, iar golaverajul a fost de 21-2

Citește și: 

Patru jucători anchetați pentru blaturi în Brazilia » Câți bani primeau de la mafioți pentru un „galben” sau un penalty!

Interes de ultimă oră pentru Răzvan Lucescu » Românul a intrat pe lista scurtă și ar putea părăsi Grecia la vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionelvancea74
ionelvancea74  •  12 Mai 2023, 13:55

Un fost mare jucător alături de un fost mare pușkeriaș. Bravo pentru antiteză!

Riverfox00
Riverfox00  •  10 Mai 2023, 23:10

Foarte buna alegere,unu care n-a facut nimic la milan sau la alte echipe din strainatate si un fost puscarias,sa mai aduceti invitati de nivelul asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează