INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - INTER 0-2

VIDEO + FOTO Nerazzurro copleșitor » Inter a răpus „diavolul” pe San Siro și e cu un pas în finala Ligii Campionilor

FOTO: Imago +25   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 10 mai 2023 23:56 / Actualizat joi, 11 mai 2023 00:28

Inter a învins-o pe AC Milan în manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor, scor 2-0, și pornește mare favorită la retur.

Inter a sufocat „Diavolul” pe San Siro. I-a marcat două goluri numai în prima repriză și puteau fi trei, patru. Milan a regretat bara lui Tonali. Prea puțin totuși pentru o semifinală de Champions. 

Ar fi fost o gafă demnă de Liga 1, nu de Champions League » Penalty întors de VAR în Milan - Inter + gest golănesc, ignorat total
AC Milan - Inter
Ar fi fost o gafă demnă de Liga 1, nu de Champions League » Penalty întors de VAR în Milan - Inter + gest golănesc, ignorat total

Trecuseră două decenii de la un Milan - Inter în semifinalele Champions League. Atunci, în 2003, a fost mult echilibru, 0-0 în tur, 1-1 în retur pe același stadion-templu San Siro, rossonerii prinzând finala grație golului dublat în deplasare. Apoi, și trofeul, 0-0, 3-2 la penaltyuri în fața lui Juventus.

Inter, prea bună pentru rivala Milan

Doi ani mai târziu, Derby della Madonnina s-a jucat în "sferturi" și echilibrul s-a rupt. În manșa secundă, Milan avea 3-0 la general, după 2-0 cu o săptămână înainte. În minutul 72, frustrați, fanii nerazzurri de la Curva Nord au asediat careul adversarilor cu torțe, una l-a lovit pe portarul Dida și meciul a fost suspendat. "Diavolul" a primit victorie la "masa verde".

În acea seară, de 12 aprilie 2005, în mijlocul furiei ultrașilor, s-a născut o imagine memorabilă în istoria acestui derby. Pe gazon, Materazzi și Rui Costa, unul lângă altul, priveau uluiți terenul în flăcări. Materazzi s-a sprijinit cu cotul pe umărul lui Costa, moment surprins de fotograful Stefano Rellandini. Emoționantă poză. Rivalii erau uniți contra violenței.

Nerazzurro copleșitor » Inter a răpus „diavolul” pe San Siro și e cu un pas în finala Ligii Campionilor
Materazzi și Rui Costa, unul lângă altul, priveau uluiți terenul în flăcări.

„Forza Milan”. A fost doar „Forza Inter”

În 2003, Carlo Ancelotti pregătea Milanul și a fost prima oară campion continental, ca antrenor. Acum, după 20 de ani, e iar în semifinale, cu Madridul, are patru cupe cu urechi mari și visează la a cincea, a treia la Real. Nu ezită să comenteze confruntarea Lombardiei. Nici nu are nevoie de multe cuvinte: "Forza Milan!". 

Zâmbește totuși: "Mă bucur că un asemenea derby s-a întors în Europa". Se leagă de coincidențe: „Încă o dată Milan la Istanbul? Să sperăm!”. Finala în 2023 e tot la Istanbul, precum în 2005. Însă cea din 2005 încă bântuie Milanul. Ce coșmar! Să conduci cu 3-0 la pauză și, la sfârșit, să urmărești stupefiat sărbătoarea lui Liverpool, după ce ai pierdut la 11 metri.

Carlo Ancelotti vrea Milanul în ultimul act. Novak Djokovic, la fel. Asul sârb fan rossonero glumește cu Zlatan Ibrahimovic în tribună. Optimiști. Atmosfera e încinsă, suporterii ACM domină San Siro. 

+21 FOTO

„Diavolul" acoperă o peluză întreagă. Și un banner amenințător: „Infernul s-a golit. Toți diavolii sunt aici". Pe tribuna din fața lojelor apare mesajul Forza Milan, uriaș, format din mii de tăblițe roșii și negre. Oaspeții răspund în peluza lor: „Curva Nord Milano".

O repriză 100% în negru și albastru

Meciul începe și toate amenințările coborâte din tribune n-au niciun efect asupra interiștilor. Agresivi, acoperă toate spațiile, fac presing feroce, câștigă duelurile și primul sfert de oră e incredibil.

  • Minutul 8: 0-1. Corner Calhanoglu, gol Dzeko. Primul șut pe poartă, primul gol. Bosniacul îl copleșește pe Calabria cu forța sa, voleul său devastator oprindu-se în plasă, sub transversală. Maignan n-a avut nicio șansă.
  • Minutul 11: 0-2. Pătrunderea verticală a lui Mkhitaryan se încheie cu un șut inteligent, peste Maignan, încă o dată victimă. Al doilea șut pe poartă, al doilea gol.

Giroud și Saelemaekers se aruncă aproape simultan în careu. Nu se dă nimic. Asaltul lui Inter continuă. Bară, Calhanoglu, Mkhitaryan e blocat de portar, Barella trage peste. Totul în aceeași fază. Uimitoare presiune. Putea fi ușor 0-3.

VIDEO. Torțe și cântece neîntrerupte pe San Siro

Penalty retras. Plonjon, Lautaro!

Și, pentru ca visul urât să fie chiar negru, se accidentează și Bennacer. Absența extraordinarului Rafa Leao era deja insurmontabilă, mai lipsea pierderea lui Bennacer.

E minutul 31 și arbitrul Gil Manzano dictează penalty, tot în favoarea nerazzurrilor. Numai că VAR îi atrage atenția "centralului". Lautaro Martinez a plonjat, atingerea lui Kjaer a fost minimă. Și lovitura de pedeapsă e retrasă, la fel cartonașul galben lui Kjaer.

Inter e peste tot, își creează alte ocazii, în timp ce Milan suferă. Noroc că se termină prima repriză.

Mingea rossonera nu găsește plasa

A doua e mai clar mai echilibrată. Junior Messias poate reduce scorul, e singur cu Onana. Pe lângă. La poarta cealaltă, Maignan îl blochează pe Dzeko, evitând încă o dată 0-3. Apoi, bară la șutul lui Tonali. Mingea Milanului refuză să atingă plasa rivalilor.

Așa se încheie. 0-2. Inter e aproape de finală. Prima sa finală de Champions din 2010. De la triumful din 2010.

FINAL. AC Milan – Inter 0-2

Echipele de start din AC Milan - Inter

AC Milan: Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez - Krunic, Tonali, Bennacer - Saelemaekers, Giroud, B. Diaz 
Rezerve: Mirante, Nava - Ballo-Toure, De Ketelaere, Gabbia, Kalulu, Messias, Origi, Pobega, Rebic, Thiaw 
Antrenor: Stefano Pioli 

+21 FOTO

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barrella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - L. Martinez, Dzeko 
Rezerve: Cordaz, Handanovic - Asllani, Bellanova, Brozovic, Correa, DAmbrobiso, De Vrij, Gagliardini, Gosens, Lukaku, Zanotti 
Antrenor: Simone Inzaghi

Stadion: San Siro 
Arbitru: Jesus Gil

  • Ciprian Tătărușanu nu este în lot. 

VIDEO+FOTO. Scenografie fabuloasă la AC Milan - Inter

Cei peste 70.000 de spectatori prezenți pe San Siro la semifinala Ligii Campionilor dintre AC Milan și Inter au creat o atmosferă copleșitoare. Galeriile au afișat scenografii speciale înaintea fluierului de start.

Sub ochii „diavolului” » Reporterul GSP a surprins atmosfera copleșitoare din tribune la semifinala Milan - Inter
Milan - Inter
Sub ochii „diavolului” » Reporterul GSP a surprins atmosfera copleșitoare din tribune la semifinala Milan - Inter

UPDATE 21:45 / Novak Djokovic, prezent pe San Siro

Novak Djokovic, prieten bun cu Zlatan Ibrahimovic, este prezent pe San Siro pentru a o susține pe AC Milan.

Nerazzurro copleșitor » Inter a răpus „diavolul” pe San Siro și e cu un pas în finala Ligii Campionilor
FOTO: GettyImages

UPDATE 21:30 / Florin Răducioiu și Mihai Stoica, rivali în această seară

Înaintea partidei, Florin Răducioiu, fost jucător al „diavolilor”, și Mihai Stoica, un cunoscut susținător al lui Inter, s-au tachinat în direct la OrangeSport.

FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
FOTO: Captură @Orange Sport 1
+6 FOTO

UPDATE 21:20 / AC Milan așteaptă un meci mare

AC Milan a postat imagini cu elevii lui Stefanio Pioli pe gazon: „Îmbrăcați pentru o noapte la «Scala» fotbalului”. 

UPDATE 21:10 / Fotbaliștii lui Inter au ajuns la stadion

UPDATE 21:00 / Vestiarul lui Inter e pregătit

UPDATE 20:15 / „Curva Sud Milano”, pregătită de derby

„Curva Sud Milano”, facțiunea care susține gazdele de la AC Milan, este pregătită de meci.

UPDATE 20:00 / Inter, susținută de cei mai mici suporteri 

UPDATE 19:30 / Mii de oameni în jurul stadionului San Siro

Mii de oameni s-au strâns în jurul arenei San Siro cu mai bine de două ore și jumătatea înaintea partidei. Au apărut primele cozi la magazinele cu tricouri și materiale promoționale.

+21 FOTO

Citește și: 

Scandal-monstru după golul lui City » Ancelotti a făcut iureș pe bancă, acuzând două greșeli flagrante de arbitraj! Opinia expertului

Cea mai controversată fază a primei reprize din Real - City » Haaland și colegii lui au cerut cu vehemență penalty

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
magic4ever
magic4ever  •  11 Mai 2023, 11:46
Postat de catalincj pe 11 Mai 2023, 09:36

Inter si-a revenit la timp. Daca meciul asta era acum o luna probabil ca Milanul castiga fara probleme.

Nu castiga nici acum o luna,Inter are lot net superior lui Ac Milan

magic4ever
magic4ever  •  11 Mai 2023, 11:45

Cat a putut sa rateze Inter in prima repriza,putea sa fie 3-4:0 la pauza....sa nu regrete in retur cand o sa revina si Leao pentru ca Darmian este foarte usor de driblat,sper sa nu mai joace Darmian fundas central...

catalincj
catalincj  •  11 Mai 2023, 09:36

Inter si-a revenit la timp. Daca meciul asta era acum o luna probabil ca Milanul castiga fara probleme.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează