INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND

Tânărul cu mamă româncă, eroul Borussiei Dortmund în Liga Campionilor. Și Thierry Henry a fost impresionat: „Își va aminti toată viața”

Karim Adeyemi, 21 de ani, internaționalul german cu mamă româncă, foto: Imago
Karim Adeyemi, 21 de ani, internaționalul german cu mamă româncă, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 13:10 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 14:03

Karim Adeyemi, 21 de ani, internaționalul german cu mamă româncă, a sprintat devastator 60 de metri pentru golul serii în Champions, trecând ca un TGV pe lângă Enzo Fernández, cel mai scump jucător al iernii, în victoria Borussia cu 1-0 contra lui Chelsea.

„Acest gol mă face și mai fericit. An nou cu noroc". Karim Adeyemi era în extaz miercuri seară, când vorbea la microfonul DAZN.

„E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”. Povestea șocantă a celebrului David Ginola, resuscitat 8 minute pe teren
FRANȚA
„E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”. Povestea șocantă a celebrului David Ginola, resuscitat 8 minute pe teren

Karim Adeyemi, 3 goluri în 17 zile pentru Borussia Dortmund

Tânărul în vârstă de 21 de ani, născut la München cu mamă româncă și tată nigerian și care a ales să joace pentru naționala Germaniei, s-a transformat în 2023.

După doar două goluri în șase luni, în prima parte a sezonului, KA27 a marcat de trei ori în ultimele 17 zile. Două în meciuri consecutive în Bundesliga și golul victoriei cu Chelsea, 1-0 în turul "optimilor" Champions.

36,7 km/h. Karim Adeyemi, cel mai rapid în Bundesliga!

Cel de miercuri arată exact cum este Adeyemi. Acțiunea a pornit din careul Borussiei, la cornerul lui Chelsea. Karim era pe linia de 16 metri. Când Guerreiro a degajat pe spate, atacantul a reacționat instantaneu. Sprint devastator, a preluat mingea la 40 de metri de propria poartă și nimeni nu l-a mai putut opri. Enzo Fernández, cel mai scump jucător al iernii, cumpărat de Chelsea cu 121 de milioane de euro de la Benfica, a fost depășit ca de un TGV, parcă nici nu exista în fața lui.

Portarul Kepa a fost driblat și el, iar calea spre plasă era deschisă. Băiatul care a dat peste cap radarul în Bundesliga (36,7 km/h, cel mai rapid jucător) a înscris golul serii în Ligă după o cursă fantastică de 60 de metri.

Thierry Henry: „Își va aminti întreaga viață acest gol"

„În clipa când am avut mingea la picior, m-am gândit: «Trebuie să pasez la un moment dat»", a povestit el la DAZN. Nu a mai pasat. A rezolvat totul singur. „

Își va aminti întreaga viață acest gol", a spus Thierry Henry la Sky Sports. Francez, un simbol ai "Invincibililor" lui Arsenal (2003-2004), a fost și el impresionat de Karim. La fel, selecționerul Hansi Flick și directorul sportiv al federației germane, Rudi Völler. Ambii au fost în tribună. z

Fanul BVB pornit în jurul lumii

O scenografie minunată în peluza Borussiei. În faimoasa Südtribüne de pe "Signal Iduna Park" (peste 80.000 de spectatori miercuri), galeria a ridicat înaintea jocului un fan galben-negru pe fundalul unui glob. Avea rucsacul în spate (în buzunarul din stânga, o bere, în cel din dreapta, două artificii). Dedesubt, două mesaje. Primul: „Merită să fiu alături de tine de fiecare dată". Al doilea: „Călătoria va continua întotdeauna".

Tânărul cu mamă româncă, eroul Borussiei Dortmund în Liga Campionilor. Și Thierry Henry a fost impresionat: „Își va aminti toată viața”

5goluri și două assisturi a reușit Karim Adeyemi în tricoul Borussiei în toate competițiile (23 de meciuri)

30de milioane de euro a plătit Dortmund pentru atacantul venit de la Salzburg în vara lui 2022

35de milioane de euro este cota internaționalului german în vârstă de 21 de ani (transfermarkt.de)

Citește și: 

Olimpico, aproape pustiu! » GSP a aflat numărul de bilete vândute pentru Lazio - CFR Clu

Thierry Henry și Jamie Carragher, uluiți de fostul fotbalist al lui Manchester City: „Cheltuiești 600 de lire pe săptămână pentru asta?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  17 Februarie 2023, 14:57

Felicitari, Karim, romanul nostru!

sibelius
sibelius  •  17 Februarie 2023, 13:50
Postat de joscenzura pe 16 Februarie 2023, 22:29

Are dreptate cel caruia ii răspunzi. Trebuia sa fie chemat si bagat titular, dar ai nostri au crezut ca Dennis Man e mai bun ca Adeyemi ;)))

Sigur ca da, chemi un cetățean german care a jucat de la 16 ani în naționalele Germaniei, ii dai cetatenie(ca o are doar cea germana) si-i spui "nu juca ma pentru tara ta, joaca pentru noi ca îți dam hotel ca lui Hagi și te învățăm și limba. Promitem sa nu-i lăsăm pe cămășile negre la guler din galerie sa te ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joscenzura
joscenzura  •  16 Februarie 2023, 22:29
Postat de sibelius pe 16 Februarie 2023, 15:46

Cum sa pierzi ceva ce nu a fost niciodată al tău?

Are dreptate cel caruia ii răspunzi. Trebuia sa fie chemat si bagat titular, dar ai nostri au crezut ca Dennis Man e mai bun ca Adeyemi ;)))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează