INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

Dezvăluiri ale lui Galliani la 30 de ani de la finala câștigată de AC Milan cu Steaua: „Românii erau foarte săraci!”

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2019 13:31

FINALA CCE 1989: STEAUA - AC MILAN 0-4 // Azi se împlinesc trei decenii de la a doua finală a Ligii jucată de Steaua şi primul trofeu internaţional cucerit de AC Milan în era Berlusconi.

Adriano Galliani, fostul administrator delegat şi vicepreşedinte al rossonerilor, şi-a amintit de victoria de la Barcelona (4-0), într-un reportaj la Sportmediaset:

În acea perioadă, România era foarte săracă şi niciun suporter nu putea merge în străinătate pentru a vedea pe viu acest meci.

Federaţia română a decis astfel să ne vândă toate biletele şi aşa s-a ajuns ca pentru prima şi ultima oară stadionul să fie plin numai cu fanii unei echipe într-o finală de Ligă.

La Barcelona au venit chiar mai mulţi tifosi decât au intrat pe Camp Nou, doar când rememorez acea zi şi mă trec fiori. Şi fără bilet, voiau să trăiască atmosfera finalei".

97.000 de faniau văzut finala pierdută de Steaua cu AC Milan, 0-4

VEZI ȘI:

30 de ani de la un 0-4 istoric! » Cum a pierdut Steaua Cupa Campionilor Europeni în fața lui AC Milan

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
1574813079306183
Ionut Pop  •  24 Mai 2019, 20:33

Probabil eram săraci. Dar nu de ăsta a pierdut Steaua. Era totuși o diferență de valoare, Milan avea cea mai buna echipa din istoria clubului, cu Gilit, Van Basten și Ryckard cred ca îl chema. Care erau câștigători ai CE 1988 cu Olanda. Foarte mulți din lumea sportului cred ca aceea a fost cea mai buna echipa de club a Milanului din istorie. Și cu siguranță era și diferență de metalitate. Nu e neapărat o rușine. E o reala perfomanta comparand bugetul clubului. Barcelona a luat 4-0 în Semifinale, și aveau vedetele lor, Messi sau Suarez.

serg_iordan
serg_iordan  •  24 Mai 2019, 16:03
Postat de serg_iordan pe 24 Mai 2019, 15:39

Apropo... nu trebuie sa fii bogat pentru a merge la un meci de fotbal... nici măcar a veni din America de sud pana in Rusia...

Acum bine... nu cu mult timp in urma am aflat de la tv ca a avea venituri de peste 3000 lei ești bogat...chiar nesimțit ... se vorbea ceva și de 2000...

serg_iordan
serg_iordan  •  24 Mai 2019, 16:01
Postat de tzoian pe 24 Mai 2019, 15:55

Spune-mi te rog unde am scris eu ca romanii sunt bogati acum, din contra, chiar iti dadeam dreptate. Am spus exact ce ai zis si tu, ca acum foarte multi romani pot merge la meciuri in Spania, Italia, etc, doar datorita faptului ca sunt f multi care au plecat din tara dupa ‘90 si nu pt ca romanii ar fi bogati. Poate ca ai dreptate si nu am inteles ce ai zis, nu e o rusine sa recunosc daca am inteles altceva, se poate intampla oricui, dar e clar ca nici tu nu prea ai inteles ce am zis eu. Hai sa o lasam asa.

Ziceam de ultimele cuvinte... ok

Vezi toate comentariile (11)
Comentează