INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - CHELSEA 0-1

AJAX - CHELSEA 0-1 // Acuzații la adresa lui Ovidiu Hațegan: „El și prietenii lui au intrat în rolul negativ. Ajax, furată!” + S-a strigat „UEFA mafia”

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2019 10:35

Ajax - Chelsea (0-1) nu a fost un meci ușor pentru arbitrul Ovidiu Hațegan, la Amsterdam. Învinșii protestează. Îi critică și pe arbitrii români, și pe cei doi Video Assistant Referees, polonezii Marciniak și Kwiatkowski. 

Jucătorii și ziariștii olandezi critică două decizii: penaltyul refuzat lui Ajax și, mai ales, golul anulat de VAR lui Promes. „S-a folosit un cadru greșit, întârziat. Nu a fost ofsaid”, a protestat Ruud Gullit.

În primul rând, asistenții video sunt puși la zid pentru golul anulat lui Promes în minutul 35, la 0-0. Ziyech a centrat, Promes a reluat în plasă. Octavian Șovre nu a semnalizat ofsaid, dar VAR așa a decis. Numai că olandezii susțin că a fost folosit un cadru greșit, întârziat. Când mingea era deja la doi metri de gheata lui Ziyech. Batavii afirmă că, exact în clipa în care Ziyech a lovit balonul, Promes era într-o poziție corectă. Nu era afară din joc. 

AJAX - CHELSEA 0-1 // Acuzații la adresa lui Ovidiu Hațegan: „El și prietenii lui au intrat în rolul negativ. Ajax, furată!” + S-a strigat „UEFA mafia”

„Mă simt furat” 

„Imaginea pe care VAR ne-a prezentat-o nu surprindea cel mai important moment. Inițial, n-a fost ofsaid. Doar pe cadrul oferit de VAR era o diferență de milimetri sau centimetri”, a protestat Ruud Gullit, analist la televiziunea qatariană beIN Sports. E convins că „zoom-ul” îi dă dreptate. Frustrat, Daley Blind a spus: „Am auzit că VAR a făcut o greșeală, una crucială. Dacă s-a petrecut astfel, atunci mă simt furat”. 

„Tadic nu participa la joc” 

De Telegraaf chiar așa a titrat: „Ajax, furată!”. Cotidianul din Amsterdam le-a reproșat arbitrilor și faza din minutul 2. „Șutul lui Van de Beek a fost oprit cu mâna de Marcos Alonso. Era penalty. Însă asistentul Șovre l-a alertat pe Hațegan, indicând un ofsaid la Tadici, deși acesta nu participa la joc. VAR sau Hațegan nu mai putea dicta lovitură de pedeapsă, pentru că s-a dat ofsaid”. Pasa plecase spre Promes, și el aflat la limită. 

„Hațegan și prietenii lui au fost în rolul negativ", a adăugat De Telegraaf, dezvăluind că pe „Johan Cruyff ArenA” s-a strigat "UEFA mafia".  

AJAX - CHELSEA 0-1 // Acuzații la adresa lui Ovidiu Hațegan: „El și prietenii lui au intrat în rolul negativ. Ajax, furată!” + S-a strigat „UEFA mafia”

„VAR ar trebui să facă jocul mai corect și să elimine erorile. Dacă analizează imagini greșite, atunci e enervant” - Daley Blind, fundaș Ajax

„Sărbătorisem deja golul, dar arbitrii VAR au văzut altfel. Nu am ce face, trebuie să accept. Dar am un gust amar” - Quincy Promes, atacant Ajax 

„Nu știu dacă a fost ofsaid la gol. Chiar nu cred asta. Însă nu ai cum să schimbi ceva. E decizia VAR” - Sergiño Dest, fundaș Ajax 

Chelsea nu a spus nimic de hențul lui Tagliafico 

Învingători, englezii nu au comentat arbitrajul, deși, și ei aveau o fază controversată. În minutul 80, VAR ar fi putut vedea cum Tagliafico a deviat mingea cu mâna de deasupra lui Tomori în careul lui Ajax. Nu l-a avertizat însă pe Hațegan și nu a fost penalty pentru Chelsea. 

VEZI ȘI:

SLAVIA - BARCELONA 1-2 // Nicolae Stanciu, notă mai mare ca Messi + Reacția românului: „E cel mai bun din istorie”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  25 Octombrie 2019, 10:20

Si cam ce ar vrea papitzoii aia? Sa treaca peste VAR? Iti dai seama ce ar fi tunat ziarele din Anglia si din toata Europa daca facea una ca asta? MIe nu-mi place Hategan de nici o culoare, dar aici nu a fost el de vina. Si a arbitrat binisor. Dar nu inteleg de ce gesepeaua asta *** tot da ce scriu olandezii si nu ce scriu englezii, sau macar France Football sau Marca...? Adica neutrii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

422979008531352
Iuli Iuli  •  24 Octombrie 2019, 15:17

olandezi furati de arbitru...incredibil

688588254891124
Marian Ionescu  •  24 Octombrie 2019, 14:58

In cazul in care se apeleaza la VAR decizia nu este luata de arbitrul principal, care, conform regulamentului, este suveran in decizii. Cred ca ar trebui ca el sa vada faza, nu sa se bazeze pe decizia unui alt arbitru!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează