INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX

Ei sunt primii! „Actualul Ajax este peste cel din 2019” » Cum a ales Contra jucătorul meciului la Amsterdam

„Actualul Ajax este peste cel din 2019”// Foto: Imago
„Actualul Ajax este peste cel din 2019”// Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 16:36 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 17:52

„Lăncierii” lui Ajax au câștigat toate cele șase meciuri din grupele Ligii, cum nu se mai întâmplase în fotbalul olandez. Iar vârful lor, Haller, are 10 goluri, punctând în toate partidele, o premieră pentru un debutant în Champions. 

Căpitanul Tadic crede că această echipă este peste cea din 2019, când a fost la câteva clipe de a juca finala Ligii Campionilor.

Ajax e tot ce poate fi mai frumos în fotbalul olandez. Succesul spectacolului. Pe 14 septembrie 1994, „lăncierii” au fost primii batavi care au învins în Champions League, 2-0 în fața Milanului, pe care l-au mai bătut de două ori în acel sezon, ultima dată chiar în finală, 1-0 la Viena, într-un meci arbitrat de Ion Crăciunescu.

Liverpool, parcurs istoric în Champions League! Noul record stabilit de elevii lui Klopp
LIVERPOOL
Liverpool, parcurs istoric în Champions League! Noul record stabilit de elevii lui Klopp

Ajax, prima echipă olandeză cu victorie în Ligă și cea care oferă Țărilor de Jos al 100-lea succes în competiție

Marți, 7 decembrie 2021, tot ei au oferit Țărilor de Jos și cea de-a 100-a victorie în Ligă, 4-2 cu Sporting. Roș-albii și-au luat zborul în acest an. Sunt primii din țara lor care câștigă toate cele șase partide din grupa CL. 

Doar șase echipe europene au mai realizat o asemenea performanță în competiția-regină și numai una din afara celor mai puternice cinci campionate continentale: Spartak Moscova, în 1995-1996.

O stagiune extraordinară, dincolo de orice imaginație la Amsterdam. Și căpitanul Dusan Tadic afirmă sigur pe el că „actualul Ajax este peste cel din 2019”. Când a fost la câteva clipe de finala CL.

„King Haller”. Mai tare decât Cristiano Ronaldo

E prima formație care înscrie 20 de goluri în această ediție a Ligii. Jumătate marcate de ivorianul Sebastien Haller. „King Haller”, cum îl alintă fanii, are 10 goluri, cel mai prolific, punctând în fiecare meci.

Înaintea lui, doar Cristiano Ronaldo mai reușise, în 2017-2018. Însă Haller, 27 de ani, e debutant în Champions, o premieră absolută. La fel cum niciun alt jucător nu mai ajunsese la 10 goluri în primele sale șase partide.

Și e doar al 4-lea atacant din istoria întrecerii cu minimum 10 în faza grupelor. Până acum, Cristiano, Messi și Lewandowski erau pe listă. Adică trei dintre cei mai valoroși fotbaliști all-time.

Niciodată nu am visat să marchez zece goluri în Ligă. Și atât de repede. E un motiv de bucurie și mândrie”, a declarat Haller.

Întotdeauna vrem să jucăm bine și să învingem. Așa gândim, așa ne antrenăm 

- Sebastien Haller, atacant Ajax

E dificil și să câștigi un meci în Ligă. Șase? E o realizare extraordinară 

- Erik ten Hag, antrenor Ajax

73,5 milioane de euroa câștigat Ajax în acest sezon în Ligă (6 victorii, plus vânzarea biletelor, market pool și calificarea în „optimi”)

12 goluria influențat Sebastien Haller în primele sale șase meciuri jucate în Champions League (10 reușite și două pase decisive)

Contra l-a ales pe Berghuis MVP

Observator tehnic la meciul de la Amsterdam din partea UEFA, Cosmin Contra l-a desemnat pe Steven Berghuis cel mai bun jucător. 

A înscris un gol frumos, presingul lui l-a ajutat pe Antony să marcheze pentru 2-1 și a făcut excelent faza defensivă. Un fotbalist foarte tehnic”, a explicat Contra alegerea sa.

Amorim joacă pe cartea tinerilor

Antrenorul lui Sporting, Ruben Amorim, promovează constant tinerii jucători. Marți, puștii săi au depășit de două ori recordul celui mai precoce debut printre alb-verzi în Liga Campionilor. 

Primul a fost fundașul dreapta titular Gonçalo Esteves, la 17 ani și 10 luni. Apoi, în minutul 81, a intrat și mijlocașul Dario Essugo, în vârstă de numai 16 ani și 10 luni. Essugo este și cel mai tânăr debutant al lui Sporting în toate competițiile, la 16 ani și 6 zile.

Citește și:

Liverpool, parcurs istoric în Champions League! Noul record stabilit de elevii lui Klopp

Unde a ajuns să joace acum „primul român de la Arsenal”: „Era totul pregătit să semnez. Aveam 14 ani”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează