INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Unde a ajuns să joace acum „primul român de la Arsenal”: „Era totul pregătit să semnez. Aveam 14 ani”

Claudiu Micovschi, în alb, la Reggina // foto: Imago Images
Claudiu Micovschi, în alb, la Reggina // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 13:21 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 14:07

Mijlocașul Claudiu Micovschi (22 de ani) a povestit cum a ratat transferul la Academia clubului Arsenal Londra, în 2014. 

Orădeanul Claudiu Micovschi, extremă stânga care evoluează din august pentru Avellino, club din Serie C, a relatat pentru presa locală cum a ratat mutarea la Arsenal Londra în urmă cu 7 ani.

Fotbalistul român susține că transferul a picat în „ultima clipă”, după ce a jucat pentru Arsenal într-un turneu de pregătire. 

Îngrijorați de anunțul presei din Turcia, italienii au sunat la firma fraților Becali: „Știrea cu Man e reală?”
ITALIA
Îngrijorați de anunțul presei din Turcia, italienii au sunat la firma fraților Becali: „Știrea cu Man e reală?”

Claudiu Micovschi povestește cum a ratat transferul la Arsenal 

„Într-o zi, am jucat 3 meciuri la Cluj, la care au asistat scouteri de la Arsenal. Am înscris 3 goluri. Arsenal m-a contactat, nu știam că să fac. Am mers până la urmă într-un internship în Londra, unde am avut un turneu împotriva celor de la Benfica, Sporting, Basel și Borussia Dortmund, cu care am și înscris.

Era totul pregătit să merg cu Arsenal, dar în ultima clipă s-au răzgândit. Chiar și așa, a fost o experiență grozavă, aveam doar 14 ani. Am fost primul român la Arsenal”, a spus Micovschi, potrivit Daily Cannon.

De atunci, prin Academia lui Arsenal au mai trecut românii Vlad Dragomir, ajuns între timp la Pafos, în Cipru, și Cătălin Cîrjan, care evoluează în prezent pentru echipa U23 a „tunarilor”. 

Claudiu Micovschi, din 2015 în Italia 

Crescut de Luceafărul Oradea, Claudiu Micovschi a făcut în cele din urmă pasul în străinătate la începutul lui 2015, când a fost împrumutat de Chievo. În vara lui 2015 a fost transferat de Genoa, pentru care a jucat la echipele U17 și U19. 

În 2019, Genoa l-a împrumutat pe Claudiu la Avellino, care a decis să nu-l achiziționeze definitiv un an mai târziu. Totuși, în august 2021, după o jumătate de an petrecută de Micovschi sub formă de împrumut la Reggina, acesta a revenit la Avellino, pentru care are 11 meciuri și o pasă decisivă în acest sezon.

Micovschi, cursă formidabilă la golul lui Moruțan contra Ucrainei U19

Micovschi are și 8 selecții pentru România U19. El a făcut faza din care Moruțan a înscris contra Ucrainei golul de 1-0, în 2018. după o cursă formidabilă. Actualul mijlocaș al Galatei și-a dat jos tricoul de bucurie, a fost eliminat, iar „tricolorii” rămași în inferioritate au fost întorși, scor final 1-2, și au ratat calificarea la turneul final. 

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Îngrijorați de anunțul presei din Turcia, italienii au sunat la firma fraților Becali: „Știrea cu Man e reală?”

Șumudică a făcut show cu ziariștii, după egalul cu locul 2: „Te invit să te antrenezi cu echipa mea. Ar trebui să știi mai multe despre fotbal!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  08 Decembrie 2021, 15:12

minciuni

caine_nevaccinat
caine_nevaccinat  •  08 Decembrie 2021, 13:42

Il vrem la fc fcsb sa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează