INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Englezii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Manchester City! » Ce l-a înfuriat pe Ceferin

Aleksander Ceferin e de șapte ani și jumătate președintele UEFA Foto: Imago
Aleksander Ceferin e de șapte ani și jumătate președintele UEFA Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 15:55 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 16:20

Aleksander Ceferin, 56 de ani, din septembrie 2016 președintele UEFA, a avut un singur vot împotrivă la ultimul congres de la Paris pentru amendamentul propus de el. Numai reprezentantul Angliei s-a opus. ♦ De aceea, insularii se așteaptă ca liderul forului continental să redeschidă dosarul împotriva lui Manchester City și să forțeze pedepsirea campioanei Premier League pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

În februarie 2020, Comisia de Control Financiar a UEFA a suspendat Manchester City doi ani din Liga Campionilor. Cauza pedepsei: încălcarea gravă a fair-play-ului financiar (FFP), care a influențat și Champions.

Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
STRANIERI
Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare

Aleksander Ceferin: „Am avut dreptate să o excludem pe Manchester City”

Sancțiunea nu a rezistat însă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În iulie 2020, TAS a anulat hotărârea UEFA. De ce a fost răsturnată decizia inițială? Forul de la Lausanne a susținut că o parte din probele UEFA au fost invocate prea târziu, la cinci ani de la ignorarea legilor fotbalului european. Numai amenda a fost păstrată: 10 milioane de euro.

În ianuarie 2024, la patru ani de la decizia contra lui City, Aleksander Ceferin a comentat tăios acest caz într-un interviu pentru Daily Telegraph: „Noi știm că am avut dreptate să o excludem pe Manchester City. Nu am fi decis astfel dacă n-am fi fost siguri că așa e corect".

A acceptat și opoziția TAS: „Sunt avocat de 25 de ani, știu că uneori câștigi un caz pe care ești convins că îl pierzi. Și, la fel, pierzi un caz când ești sigur că învingi. Pur și simplu, trebuie să respecți decizia Curții într-o democrație serioasă”.

Doar Anglia i s-a opus lui Aleksander Ceferin la congresul de la Paris

Acum, britanicii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Anglia și Manchester City în următoarea perioadă. Leagă totul de ce s-a întâmplat la congresul UEFA de la Paris, din 8 februarie.

Ceferin, 56 de ani, din septembrie 2016 lider la Nyon, a reușit să-i convingă pe membrii federațiilor membre să voteze amendamentul care îi permitea să candideze pentru al treilea mandat complet în fruntea UEFA (nu se mai ține cont de primul mandat, incomplet, de doi ani și jumătate).

A existat un singur vot împotrivă: cel al lui Mark Bullingham, directorul executiv al forului englez. Și, chiar dacă slovenul a anunțat că s-a răzgândit și nu mai candidează în 2027, ar vrea să-și ia revanșa față de britanici, conform Football Insider. Să redeschidă dosarul City pentru o pedeapsă mult mai aspră.

Manchester City a încălcat FFP de 115 ori. Revanșa lui Aleksander Ceferin?

Ceferin face legătura și cu ultima anchetă internă din fotbalul insular. În februarie 2022, Comisia de Control Financiar a ligii engleze a acuzat-o pe Manchester City că a încălcat de 115 ori FFP. O decizie e așteptată anul viitor.

UEFA ar putea prelungi investigația și da o altă sancțiune contra lui City. Ceferin va rămâne la Nyon cel puțin până în 2027, dacă respectă ce a anunțat, că nu mai candidează pentru alt mandat.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
STRANIERI
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
Internațional olandez, condamnat la 6 ani de închisoare! » A inițiat, condus și susținut financiar un transport de 1,3 tone de cocaină!
OLANDA
Internațional olandez, condamnat la 6 ani de închisoare! » A inițiat, condus și susținut financiar un transport de 1,3 tone de cocaină!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  14 Februarie 2024, 16:22

De când e dreptatea răzbunare?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează