INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - PARTIZAN, MIERCURI, 21:30, GSP.RO ŞI PROTV

Alt an, altă echipă » Schimbare uluitoare de componenţă a Stelei la disputa cu Partizan, faţă de meciul tur cu Aktobe, din iulie 2014

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iulie 2015 00:00

Doar 3 jucători, Varela, Popa şi Chipciu, care acum un an evoluau în turul 3 preliminar din UCL vor fi şi mîine seară pe teren în meciul cu campioana Serbiei

Fanii Stelei nu mai au posibilitatea să înveţe pe de rost primul 11 al Stelei, aşa cum se întîmpla pe timpuri, fie cu marea trupă care cîştiga Cupa Campionilor Europeni, fie cu formaţia care lega 6 titluri consecutive la jumătatea anilor '90. Nu doar că au trecut vremurile în care era stabilitate la nivelul lotului, dar acum campioana României se află în faţa unei situaţii cu care foarte puţine formaţii cu nume în fotbalul european s-au întîlnit în istoria lor.

Într-un singur an, echipa de bază s-a schimbat în proporţie covîrşitoare. Pentru meciul de mîine seară, cu Partizan, e prognozat un prim 11 care mai conţine doar trei fotbalişti dintre cei pe care Gâlcă îi trimitea în primul minut pe teren fix în aceeaşi fază a Champions League, în 2014. Cine priveşte echipa de start din turul cu Aktobe, disputat pe 30 iulie, anul trecut, regăseşte mulți jucători pe care lotul actual al Stelei nici nu-i mai cuprinde, darmite să mai şi poată fi prezenţi ca titulari cu Partizan!

Arlauskis, Szukala, Latovlevici, Prepeliţă, Tănase şi Keşeru au fost fie vînduţi, fie li s-a terminat contractul, în timp ce Rîpă şi Filip au pierdut tricourile de titular. S-a întîmplat de foarte puţine ori pe parcursul istoriei Stelei o astfel de situaţie, iar atunci cînd s-a petrecut, echipa a avut un parcurs catastrofal. Un exemplu e vara lui 2010, cînd s-a schimbat antrenorul şi au fost aduşi nu mai puţini de 15 jucători, iar echipa a terminat la finalul acelui sezon abia pe locul 5 în campionat.

COMPARAŢIE

  • 30 iulie 2014

Aktobe - Steaua 2-2, turul 3 preliminar Champions League
Arlauskis - Rîpă, Szukala, VARELA, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - AD. POPA, CHIPCIU, Cr. Tănase - Keşeru

  • 29 iulie 2015

Steaua - Partizan, turul 3 preliminar Champions League
Cojocaru - Alcenat, Papp, VARELA, Guilherme - Muniru, Breeveld - AD. POPA, N. Stanciu, CHIPCIU - Tade

21 de jucătoriau venit sau au plecat de la Steaua în ultimul an calendaristic

9 străiniare acum Steaua în lot, Alcenat, Varela, Carp, Guilherme, Breeveld, Muniru, Tahar, Hamroun şi Tadea, faţă de numai 4 cîţi au fost la startul sezonului trecut: Szukala, Varela, Arlauskis şi Breeveld

În anii '80-'90 nu se întîmpla aşa

În urmă cu 20-30 de ani, Steaua a avut o serie de rezultate importante. A doua jumătate a anilor '80 şi între 1993 şi 1998, Steaua a dominat copios întrecerea internă, dar a făcut rezultate şi în Europa. Primul "11" şi chiar şi lotul aveau pe atunci stabilitate mare. De exemplu, între semifinala cu Anderlecht, din aprilie 1986 şi cea cu Benfica, din aprilie 1988, echipa a schimbat numai 5 titulari. La fel, între play-off-ul de UCL cu Sevette Geneva, din vara lui 1994 şi barajul cu FC Bruges, de peste 3 ani, Steaua a păstrat în primul 11 peste 40% dintre titulari şi a avut chiar şi acelaşi antrenor, pe Ţiţi Dumitriu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
sexilian
sexilian  •  29 Iulie 2015, 12:26

atunci era steaua care a apus in forma de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  28 Iulie 2015, 13:27
Postat de travka pe 28 Iulie 2015, 12:11

nu mi se pare o echipa mai slaba ca anu trecut, singura problema pe care o vad eu e omogenitatea pt ca au adus jucatori aiurea si prea tarziu, pe Tade l au coborat din avion si l au pus in teren, e normal sa nu existe automatisme si tot asa, dar pe hartie echipa arata bine, un portar mai cu experienta ar fi fost bun dar asta e

Nu ti se pare mai slaba decat anul trecut? Pai sa o luam post pe post cum le place ziaristilor: Arla e mai bun decat Cojocaru (cel putin deocamdata, nu vorbim de potential), Rapa e mai slab decat Alcenat (singurul plus al echipei de acum), Szukala mult peste Papp, pe Lato incep sa-l regret, Guilherme este mult mai slab pe atac si nici pe aparare nu e extraordinar, Prepeliţă si Filip mai buni decat Muniru si Breeveld, iar Keseru mult mai bun decat Tade. Concluzia echipa de acum are un post mai bun si 6 posturi mai slabe. Despre antrenori greu de zis, Galca are scoala si mai multa experienta (!!) decat Radoi, dar Radoi pare deocamdata putin mai talentat. Deci si antrenorul este pe minus. Anul trecut am ajuns greu in EL cu emotii, deci anul acesta ce vom face?

mariuss72
mariuss72  •  28 Iulie 2015, 12:30
Postat de tandd pe 28 Iulie 2015, 12:23

Singurul lucru care se schimba in bine este...contul patronilor,,,,restul praf si pulbere.Ala creste de la an la an invers proportional cu valoarea echipelor si aici nu e discutia doar de steaua ci de toate echipele.In curand ne laudam cu 745 prezente in europa din care 3 victorii 5 egaluri si de restul infrangeri si trecem toate astea la mari realizari.Oare daca am tine jucatorii macar 2-3 ani in plus nu ar fi mai bine?

Omule, nimeni din fotbalul nostru nu vizeaza o performanta sportiva,toti vor un profit imediat cu investitii cit mai mici, din cauza asta fotbalul romanesc se duce usor dar sigur in groapa.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează