INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - MANCHESTER CITY 0-5

Antrenorii din Liga 1 au reacționat diferit la umilința Stelei cu City » De la ”Suntem niște murături” la ”Am învățat din eșecul lor”

Grozavu a fost acid cu steliștii, a venit cu borcanul de murături la întâlnirea cu presa // 
Foto: Ionuț Tabultoc
Grozavu a fost acid cu steliștii, a venit cu borcanul de murături la întâlnirea cu presa // Foto: Ionuț Tabultoc

Articol de , - Publicat joi, 18 august 2016 00:00

Grozavu a comparat tot fotbalul românesc cu un borcan de murături. Șumudică spune că elevii lui au învățat din eșecul rivalei în Champions League contra lui Pep Guardiola.

Eșecul rușinos al Stelei cu Manchester City n-a născut ironii pentru adversarii din campionat ai roș-albaștrilor. Chiar și cel mai vocal rival al vicecampionilor, Marius Șumudică, a evitat să arunce săgeți ironice către Steaua, dar a spus că echipa sa are de învățat după o asemenea confruntare.

"Nu s-a întâmplat ceva șocant, marți seară, pe Național Arena. Victoria lui City îi descătușează pe jucătorii mei în perspectiva duelului cu West Ham. Își dau seama care este nivelul campionatului nostru, realizează ce înseamnă să fii umil, smerit, și vor să arate ceva, dorință, în partida noastră de joi.

Rezultatul Stelei ne ajută. Ai mei își zic: "Și dacă luăm 3 goluri de la West Ham, alții au luat 5!". Nu vreau să fiu ironic cu adversarii din campionat, îmi văd de echipa mea și mă interesează de noi", a spus Șumudică pentru Gazeta Sporturilor.

"Murături!"

Cel mai vehement a fost Leo Grozavu, antrenorul Botoșaniului, echipă ce-a fost învinsă weekend-ul trecut de Steaua cu 2-0. Tehnicianul a venit cu un borcan de murături la conferință, l-a pus pe masă, lângă microfoane și un fular al clubului!

"Nu e nicio aroganță la adresa Stelei sau a lui Reghe. E doar felul de a descrie situația din fotbalul românesc. Suntem cu toții niște murături! După meciul cu City au revenit și steliștii printre muritori, printre pământeni. Asta este valoarea fotbalului românesc. Noi suntem niște murături mai mici, alții la rândul lor sunt niște murături mai mari. Am fost dezamăgiți dupa meciul de pe Național Arena, pentru că puteam mai mult.

Am revenit la realitatea zilelor noastre, să ne confruntăm cu pământenii. Și Steaua a trebuit să revină cu picioarele pe pământ și să se confrunte cu pamântenii din campionatul României. Atunci când joci cu echipele din străinătate e diferență prea mare și nu cred că poate fi atât de ușor egalată", a spus Leo Grozavu.

" Mercedes contra Duster"

Ionuț Popa, antrenorul Timișoarei, a descris automobilistic duelul: "E diferența dintre ultimul model de Mercedes și Dacia Duster". A continuat apoi: "Diferența de scor e dată de valoarea jucătorilor. Una e să iei cu zeci de milioane de euro, alta e să iei liberi de contract. Nu m-a mirat scorul. Și Celta Vigo a măturat pe jos cu FC Argeș, și Steaua a mai luat-o drastic de la Stuttgart și de la Hapoel.

E rușinos când te gândești că englezii au mai avut alte cinci ocazii, plus două penalty-uri ratate. Atunci chiar te făceai de râsul lumii, ajungeai în Guinness Book. La retur va fi un scor mai strâns, Steaua va sta mai mult în apărare, iar City va scoate 5-6 dintre jucătorii de bază. În ce-i privește pe unii aroganți de la Steaua, ei vor fi în continuare, nu-i va schimba nimeni și nimic. Cred că nu aș fi vorbit cu fotbaliștii mei după un astfel de meci, cel mai bine e să taci".

"Nu mi-a venit să cred când am văzut coregrafia dinamoviștilor de la meciul Stelei. La Giurgiu n-ar fi posibil așa ceva. N-avem nici rivalități, iar agenții de pază de la stadion sunt ultravigilenți"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Nu m-am uitat la meci, sincer vă spun, poate dacă juca Dinamo aș fi făcut-o. Nu-mi pot permite să comentez o partidă pe care n-am văzut-o"
Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează