INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ITALIA

Arrigo Sacchi explică motivele crizei de la Milan: „Au transferat în vară prea mulți jucători străini!”

Arrigo Sacchi // Foto: Getty Images
Arrigo Sacchi // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 17:12 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 18:04

Arrigo Sacchi (77 de ani), reputatul fost antrenor al rossonerilor,  explică în Gazzetta dello Sport că „s-a greșit în mercato, transferurile făcute nu au convins și au fost aduși prea mulți străini”. Milan a luat doar un punct din ultimele patru partide.

Milan traversează o perioadă complicată și ultimul eșec pe „San Siro” (0-1 cu Udinese) a făcut ca criza să devină cronică. Rossonerii au înregistrat un egal și trei eșecuri în ultimele patru meciuri, seria neagră provocând o alunecare pe locul 3 în Serie A, la șase puncte de liderul Inter, și o plasare în coada grupei F din Liga Campionilor, cu zero goluri marcate!

Criză mare la AC Milan » Antrenorul Stefano Pioli mai are două meciuri să redreseze situația, altfel riscă să fie demis
ITALIA
Criză mare la AC Milan » Antrenorul Stefano Pioli mai are două meciuri să redreseze situația, altfel riscă să fie demis

Arrigo Sacchi: „Milan nu mai arată ca o echipă”

Un fost mare antrenor al echipei lombarde a dezvăluit, într-un interviu din Gazzetta dello Sport, motivele pentru care trupa lui Stefano Pioli nu mai are rezultate bune. Arrigo Sacchi a dat vina în principal pe transferurile făcute în vară: „Au cumpărat prea mulți jucători străini. Cine vine din afara Italiei are nevoie de timp să se adapteze, să înțeleagă campionatul, jocul și metologia noastră. 

Aceștia par confuzi și rezultatul e că Milan nu mai arăta mereu ca o echipă. Totul apare dificil, chiar și dialogul, pentru că nu vorbesc aceeași limbă. Dar chiar era nevoie să schimbe atât? Transferând pe bani puțini, Milan a luat titlul și a ajuns în semifinalele Ligii. Dacă faci o revoluție în lot înseamnă să respingi ceea ce s-a făcut în gestiunea precedentă".

Arrigo Sacchi: „Forța clubului este fundamentală”

Fostul selecționer al squadrei azzurra a făcut o comparație între situația lui Pioli și ceea ce a experimentat la Milan: „Ceea ce e pozitiv mi se pare că clubul are încredere în antrenor și de-aici vine și autoritatea confirmată de a conduce grupul. 

Când l-am văzut prima oară pe Berlusconi venind la Milanello ne-a zis «Bună ziua. Eu am încredere maximă în Arrigo. Cine îl va urma va rămâne și sezonul viitor. Cine nu o va face va pleca. La revedere!» 27 de secunde de discurs și din acel moment am început marea cavalcadă. Forța societății e fundamentală pentru a atinge mari obiective".

Fluierăturile publicului sunt juste după o prestație foarte slabă cu Udinese. Problema este că ai puțin timp pentru a intra în creierul jucătorilor și a-i convinge că trebuie să devină un colectiv 

- Arrigo Sacchi, fost antrenor italian

116milioane de euro a cheltuit Milan în mercato din vară pentru achiziții. Cele mai scumpe transferuri au fost ale lui Pulisic, Chukwueze și Musah, toți câte 20 de milioane

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Un superantrenor de 31 de ani, licențiat în filosofie și cu Bielsa profesor, e lider în Ligue 1! Povestea lui e excepțională

Așa arată camera de hotel pentru care Harry Kane plătește 11.000 de euro pe noapte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează