INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

Aruncați prosopul: CFR e cea mai slabă echipă din Champions League! Un singur loc 1, la mingi pierdute :)

Aruncați prosopul: CFR e cea mai slabă echipă din Champions League! Un singur loc 1, la mingi pierdute :) +6   FOTO
Aruncați prosopul: CFR e cea mai slabă echipă din Champions League! Un singur loc 1, la mingi pierdute :)

Articol de , , - Publicat joi, 12 august 2021 17:22 / Actualizat joi, 12 august 2021 17:36

Cifrele tuturor meciurilor din turul 3 preliminar, în care au fost 20 de echipe, oferă o concluzie devastatoare: campioana României e pe ultimul loc la aproape toți parametrii de joc, iar jucătorul cu cel mai mare index al trupei lui Șumudică nu prinde topul primilor 160 de fotbaliști cei mai buni în această fază a competiției

CFR a părăsit Champions League după "dubla" cu Young Boys Berna, nu însă și Europa. Va continua în Europa League, dar daunele din meciurile cu campioana Elveției sunt mari și foarte mari. În primul rând la nivel de imagine, de impact, al modului în care trupa din Gruia s-a prezentat și a jucat.

CFR Cluj se pregătește pentru marele șoc! Prezentarea adversarei din play-off-ul Europa League
CFR CLUJ
CFR Cluj se pregătește pentru marele șoc! Prezentarea adversarei din play-off-ul Europa League

GSP are monitorizarea firmei InStat pentru toate cele 20 de meciuri disputate în turul 3 preliminar din Ligă, unde s-a oprit CFR. Au fost 6 "duble" pe traseul campioanelor și alte 4 pe ruta non-campioanelor. Iar verdictul analizei e unul care ne arată cât de jos a ajuns fotbalul românesc: campioana României a fost cea mai slabă echipă din toate cele 20 de formații prezente în această fază. Partidele care au intrat în analiză sunt:

RUTA CAMPIOANELOR

CFR Cluj - Young Boys Berna 1-1 și 1-3

Steaua Roșie Belgrad - Sheriff Tiraspol 1-1 și 0-1

Dinamo Zagreb - Legia Varșovia 1-1 și 1-0

Ferencvaros - Slavia Praga 2-0 și 0-1

Malmo - Rangers 2-1 și 2-1

Ludogoreț - Olympiakos 1-1 și 2-2 (4-1 la penalty-uri)

RUTA NON-CAMPIOANELOR

PSV - Midtjylland 3-0 și 1-0

Spartak Moscova - Benfica 0-2 și 0-2

Genk - Șahtior Donețk 1-2 și 1-2

Sparta Praga - Monaco 0-2 și 1-3

În cele 20 de meciuri, CFR a fost ultima sau penultima la toate capitolele importante. Indiferent că a fost vorba despre ofensivă sau defensivă.

1. Index InStat

Este, practic, cel mai important indicator fiindcă el e o medie a tuturor reușitelor sau nereușitelor unei formații în timpul celor 90 de minute. El e extrem de relevant și fiindcă se calculează în funcție de adversarul întâlnit. Aici, CFR e pe ultimul loc, fiind singura grupare din cele 20 care n-a reușit să atingă pragul de 230. Clujenii au fost chiar și sub Midtjylland, care a fost spulberată de PSV, scor 4-0 la general. În vârful ierarhiei sunt formații cu greutate, Benfica, Șahtior, PSV, Monaco. Sheriff Tiraspol e pe 11, iar Malmo chiar a 6-a!

Ultimele 5 în acest top

Club / Index InStat

16. Ferencvaros 262

17. Spartak Moscova 245

18. Sparta Praga 238

19. Midtjylland 231

20. CFR 227

2. Posesie

Un alt capitol la care CFR nu găsește pe nimeni mai slab. În cele două dueluri cu Young Boys a avut mingea doar în 31% din timpul de joc. E cea mai mare diferență din toate cele 10 meciuri.

- Campioana României e singura care nu a reușit nici măcar o dată, în 180 de minute, să țină mingea cel puțin 45 de secunde consecutiv în posesie. Benfica e aici lider, cu 12 astfel de momente, urmată de Șahtior (9) și Legia Varșovia (8).

- CFR e ultima și la posesia pe care a avut-o în jumătatea adversarei. Doar 42 de astfel de intrări în terenul oponentei. Mai puțin de jumătate din câte a avut o eliminată, Slavia Praga. În careul advers, clujenii au intrat cu mingea la picior de numai 5 ori. Tot pe ultimul loc și aici.

3. Pase

N-a avut posesie, implicit și volumul de pase a fost mic. Chiar foarte mic. A pasat puțin și nici calitatea paselor n-a fost bună. CFR are cel mai mic procent al paselor reușite. Doar 71%. Șahtior e singura care a trecut de 90%, iar sub 75% a mai fost o singură formație: Ferencvaros, dar care s-a calificat în play-off. Numărul total al paselor bune reușite de clujeni în "dubla" cu Young Boys a fost la jumătate din media bifată de cele 20 de echipe!

4. Șuturi

La poarta lui Arlauskis a fost un adevărat bombardament. La buturile elvețienilor a fost multă liniște, în ciuda celor două goluri marcate de CFR. Trupa lui Șumudică e și la acest capitol, al șuturilor trase la și pe spațiul porții, pe ultima poziție. Are de 4 ori mai puține decât Slavia Praga și sub 50% din cele expediate de Sheriff Tiraspol.

5. Dueluri

Alt parametru la care CFR e dezastruoasă. E iarăși ultima. Doar 43% e procentajul duelurilor câștigate. În privința duelurilor aeriene, CFR stă chiar și mai slab: 40%.

6. Presing în terenul advers

E un capitol care are cifre extrem de interesante pentru ceea ce vrea și ce poate CFR în acest moment. Clujenii sunt undeva la mijlocul clasamentului în privința încercărilor de a efectua acest presing avansat, doar că procentajul de reușite e al doilea cel mai mic, doar Ferencvaros e sub.

Club Nr. încercări de presing  Procentaj de reușită
CFR1833%
Rangers1663%
Young Boys1567%
Ludogoreț 1547%
Steaua Roșie1050%
Șahtior1540%
foto: Guliver/gettyimages
foto: Guliver/gettyimages
foto: Guliver/gettyimages
foto: Guliver/gettyimages
foto: Guliver/gettyimages
+2 FOTO

7. Driblinguri

CFR nu prea a avut mingea, nici nu are cine știe ce jucători tehnici, era clar că la acest capitol va sta rău. Și e, din nou, pe ultimul loc. A bifat doar 8 driblinguri, din 17 tentative, un procentaj de sub 50%. Steaua Roșie Belgrad, viitorul adversar din Europa League, a reușit 20 de driblinguri, iar Sheriff Tiraspol a atins și ea 19 driblinguri.

8. Index individual

CFR e pe ultimul loc, ca echipă, iar în clasamentul indexului InStat al fotbaliștilor nu există. Primii doi cu cel mai înalt nivel sunt Cestor (255) și Omrani (251). Ei nu se regăsesc între primii 160 de jucători care au evoluat cel puțin un sfert de oră în turul 3 preliminar din Ligă. De fapt, topul fiecărui post în parte developează colapsul în care CFR s-a aflat în jocurile cu campioana Elveției.

PORTAR

- Arlauskis e pe locul 16, din 21 de goalkeeperi, cu un index de 242

- Florin Niță e pe locul 7

BANDA DREAPTĂ

- Susici e abia pe locul 31

- Ianis Hagi (Rangers) e al 9-lea

FUNDAȘI CENTRALI

- Cestor e pe 47, Cristi Manea pe 52, iar Bouhenna pe 56

BANDA STÂNGĂ

- Camora e pe poziția 32, cu un index de 225

- Dorin Rotariu (Ludogoreț), folosit ca mijlocaș stânga e pe 16, are 261 index

MIJLOCAȘ CENTRAL DEFENSIV

- Jonathan Rodriguez e pe 41, Fofana și mai jos, pe 43

MIJLOCAȘI OFENSIVI

- Sigurjonsson e pe 32, Deac abia pe 39

- Nicolae Stanciu (Slavia Praga) e pe locul 4

ATACANȚI

- Omrani e al 14-lea atacant, ceilalți nu sunt între primii 30: Debeljuh (31), Ad. Păun (42), Alibec (43)

Un singur loc 1, la mingi pierdute :)

CFR e pe primul loc la un capitol. Dar e unul care arată slăbiciuni, nu calități. Cel al fotbaliștilor care au pierdut cele mai multe baloane. Omrani e lider, cu 34 de mingi irosite, urmat de Petkovic (Dinamo Zagreb) - 31 și Sobolec (Spartak Moscova) - 28. În această ierarhie, clujenii au chiar doi jucători, Camora a pierdut și el 21 de baloane și e pe locul 11. 

Dan Petrescu: "Eu eram luat la mișto"

Fostul antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu, a comentat pe marginea eliminării rușinoase suportate de campioana României la Berna. "Lumea a spus că este o mare diferență între noi și Young Boys și că suntem departe de ei. Poate e adevărat, poate nu. Dacă spuneam eu asta, eram luat la mișto! Cu mine antrenor nu s-a văzut diferența cu Sevilla, Lazio, Celtic sau Dinamo Zagreb. 

Au fost întâlniri echilibrate și multe au fost câștigate. Dar nu cred că Young Boys e mai bună ca Dinamo Zagreb, Celtic sau Rennes! Lumea spune că e diferență prea mare. Eu nu cred. A mai spus lumea că Dan Petrescu e un antrenor defensiv. Vă rog, uitați-vă să vedeți că CFR Cluj a avut cel mai bun atac!", a declarat Petrescu la DigiSport. Petrescu a calificat-o de două ori pe CFR în grupele Europa League și o dată a accesat și primăvara europeană. 

"Uitându-mă la meciul retur de la Berna, efectiv mi-era milă de noi. Suntem dezgustător de departe de ei"
Cornel Dinu, la Telekom Sport

EUROPA LEAGUE // Turul cu Steaua Roșie se joacă marți, nu joi!

Deși va disputa play-off-ul de Europa League, competiție care se desfășoară, de regulă, în ziua de joi, prima manșă cu Steaua Roșie Belgrad, programată săptămâna viitoare, la Belgrad, va avea loc marți seară, de la ora 22:00. UEFA a stabilit în așa fel încât să evite din start orice posibilitate ca joi cele două mari rivale din capitala Serbiei, Steaua Roșie și Partizan, să evolueze ambele pe teren propriu. 

Partizan joacă diseară, în turul 3 din Conference, returul de acasă cu Soci. În tur, a fost 1-1 în Rusia, iar dacă Partizan va juca în play-off, o va face împotriva portughezilor de la Santa Clara. Stadioanele lui Steaua Roșie și Partizan sunt poziționate extrem de aproape unul de celălalt. 

Editorial Dan Udrea: Ce trebuie să-i dea de gândit lui Șumudică

Editorial Costin Ștucan: Catastrofe individuale sau alibi tactic pentru Șumudică?

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (64)
cornelcc
cornelcc  •  13 August 2021, 18:08
Postat de Cris Juganaru pe 12 August 2021, 20:43

Mda! Problema nu e ca CFR e cea mai slaba din CL. Problema grava e ca este singura echipa romaneasca de fotbal, de fotbal european, evident, adica singurul fotbal relevant. In atare conditii, nu doar ca e penibil sa vezi probleme la cfr, dar e ipocrit sa nu observi performantele singurei echipe romanesti care mai joaca fotbal european (si, din fericire, chiar si asa mai slaba decat unii dintre competitorii europeni, o s o tot vedem in perioada urmatoare in fotbalul european, indiferent de competitia continentala in care va continua).

Pentru unii, eliminarea “inamicilor” din primul tur constituie o mare rusine. Eliminarea favoritilor in turul 2 este o mare “performanta” a fotbalului romanesc! Ca nici o echipa romaneasca nu mai are tangenta cu sportul pe care il practica, numit fotbal, asta nu se pune! Noi suntem mai buni, ca am ajuns in turul doi! Vai de fotbalul nostru!

leu.mr
leu.mr  •  13 August 2021, 08:50

Asta-i imaginea fotbalului romanesc !

ukeokecsuku
ukeokecsuku  •  13 August 2021, 08:04

Dar vaaai, nimic - nimic despre bugetele adversarelor ***? Karici-gan-***-ilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează