INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj se pregătește pentru marele șoc! Prezentarea adversarei din play-off-ul Europa League

Steaua Roșie Belgrad speră să se revanșeze contra lui CFR Cluj, în play-off-ul Europa League / foto: Imago Images
Steaua Roșie Belgrad speră să se revanșeze contra lui CFR Cluj, în play-off-ul Europa League / foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 09:52 / Actualizat joi, 12 august 2021 10:12

Steaua Roșie Belgrad, cea mai bună echipă a Serbiei de patru ani, a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în turul 3 preliminar al Ligii. Speră să se revanșeze contra lui CFR Cluj, în play-off-ul Europa League. 

Sezonul trecut, primul complet al lui Dejan Stankovici ca antrenor, Steaua Roșie a zburat în campionat, zdrobind toți adversarii. Neînvinsă, cu 35 de victorii în 38 de etape și 114 goluri marcate, record

Al 4-lea titlu consecutiv, plus Cupa Serbiei. Peste event, un joc foarte bun, solid, în viteză.

Aceeași „coloană”a roș-albilor 

Dar, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, a fost surprinzător eliminată de Omonia Nicosia, la penalty-uri. După doi ani la rând în grupele Champions (2018-2020), ratarea obiectivului a provocat o mare dezamăgire la Belgrad

Roș-albii și-au revenit însă în Europa League: locul 2 în serie, depășită de Milan în "16-imi" numai din cauza regulii golului în plus în deplasare. 

Fiecare linie avea cel puțin un om de calitate: portarul canadian Borjan (33 de ani, căpitanul), stoperul australian Degenek (27), mijlocașii Ivanici (27, Muntenegru), Kanga (30, Gabon) și atacantul Ben Nabouhane (32, Comore). Niciunul nu a părăsit echipa.

12 jucători străiniare în lot campioana Serbiei, 38,7% din întregul lot al lui Dejan Stankovici

„Mai bine mergem la culcare” 

În această vară, din nou, startul în cupele continentale a fost ratat complet. Înfrângerea din Kazahstan, 1-2 la Almatî cu Kairat (eșec răsturnat în retur, 5-0), a fost un avertisment, de care Stankovici și jucătorii săi nu au ținut cont. 

A urmat dubla confruntare cu Sheriff, o lovitură la care puțini se așteptau. 1-1 acasă, 0-1 la Tiraspol. Și adio, Ligă! A doua stagiune la rând. O prestație modestă în ambele partide, previzibilă în atac, fără ritm, viteză, dinamism (nici vârful francez Diony, împrumutat de la Angers, nu a confirmat), cu multe fisuri în faza defensivă. Așa a fost Crvena Zvezda. 

„Aceasta este cea mai tristă înfrângere pentru mine. Nu am ce să le reproșez băieților, responsabilitatea este numai a mea. Dacă trebuie căutat un vinovat, acela sunt eu", a declarat antrenorul. "Mai bine mergem la culcare, ne odihnim, ne revenim și o luăm de la capăt".

2este numărul înfrângerilor pe care le-a suferit Steaua Roșie în acest sezon, ambele în preliminariile Ligii (4 victorii și două egaluri)

Steaua Roșie se mobilizează: „Să fim curajoși cu românii!” 

La fel de nemulțumit e managerul general Zvezdan Terzici. "Sunt dezamăgit și ca fan, și ca director. Am jucat sub limita de jos, e inadmisibil ca Steaua Roșie să piardă cu Sheriff în dublă manșă". Totuși, oficialul e convins că "nu este aceasta imaginea reală a echipei. Avem un grup de jucători extraordinari și un staff tehnic excelent. 

Însă înfrângerea cu Sheriff va rămâne ca o rană urâtă mult timp de aici înainte". Terzici le cere fotbaliștilor și lui Stankovici să se trezească: "Să fim curajoși, să ne concentrăm la partidele cu românii de la Cluj și pentru a cincea oară la rând să fim în grupele unei competiții europene!".

CFR Cluj se pregătește pentru marele șoc! Prezentarea adversarei din play-off-ul Europa League
Mirko Ivanici (stânga), cel mai bine cotat jucător al Stelei Roșii (6,5 milioane) FOTO Imago

63,5 milioane de euroeste cota totală a jucătorilor Stelei Roșii, mai mult decât dublu față de CFR Cluj (30,43 milioane)

Echipă-tip Steaua Roșie (4-2-3-1): Borjan - Gajici, Dragovici, Degenek, Rodici - Sanogo, Kanga - Ivanici, Falco, Katai - Diony
 Antrenor: Dejan Stankovici

CFR Cluj se pregătește pentru marele șoc! Prezentarea adversarei din play-off-ul Europa League

6,5 milioane de eurovalorează mijlocașul ofensiv Mirko Ivanici, fotbalistul cu cea mai bună cotă al clubului belgrădean

Citește și alte știri de actualitate: 

Șefii lui CFR Cluj, bulversați după eliminare: „E șocant, nu mi-a venit să cred!” » Prima „înțepătură” la adresa lui Șumudică

Dan Petrescu a răbufnit după Young Boys - CFR Cluj: „Eu eram luat la mișto, dar cu mine nu se vedea diferența!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
submarina
submarina  •  12 August 2021, 13:27
Postat de cri5ti pe 12 August 2021, 12:42

eu inca stau și ma întreb cum pana mea au trecut moldovenii de ăștia... oare sa ajungă campionatul nostru și mai jos decât ala din Republica Moldova?

Sheriff, care nu are nici un moldovean în primul 11, a dat peste o echipă nepregătită, plus că au fost trataţi de sus. Au abordat foarte serios ambele meciuri şi au câştigat pe merit (am privit ambele meciuri). Însă am impresia că fotbalul sârb încet-încet se transformă în cel românesc, adică puţin fotbal şi mult can-can. Totuşi, văzând câtă miştocăreală se face acum la CFR, de când a venit Şumudică, n-o să să fie de nirare dacă nu vor trece nici de sârbi cu toate că actuala Crvena este o echipă de bătut.

cri5ti
cri5ti  •  12 August 2021, 12:42

eu inca stau și ma întreb cum pana mea au trecut moldovenii de ăștia... oare sa ajungă campionatul nostru și mai jos decât ala din Republica Moldova?

dexter3
dexter3  •  12 August 2021, 12:19

Cu antrenorul clovn la CFR, trec sarbii fluierand prin gara Cluj-Napoca... Sanse de calificare 5%.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează