INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS ROMA - PORTO 2-1

AS ROMA - PORTO 2-1 // VIDEO Cine e Nicolo Zaniolo, noul gladiator al Romei

Nicolo Zaniolo // FOTO: Reuters
Nicolo Zaniolo // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 09:35

AS Roma a câștigat în turul sferturilor UEFA Champions League, 2-1, grație golurilor marcate de Nicolo Zaniolo. Tânărul mijlocaș de 19 ani, transferat vara trecută de la Inter, l-a învins pe portarul Iker Casillas la primul său șut pe poartă. 

Când Iker Casillas debuta în Champions League, pe 15 septembrie 1999, Nicolò Zaniolo avea doar două luni și jumătate. Se născuse pe 2 iulie, la Massa, un orășel toscan situat pe coasta Mării Tireniene. Astăzi, aproape două decenii mai târziu, Nicolò impresionează Peninsula.

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

Marți seară, el a fost unicul care l-a învins pe Casillas, spaniolul ce continuă să apere la fel de bine și la 37 de ani. La jumătatea reprizei secunde, când fanii gazdelor erau deja neliniștiți, mijlocașul ofensiv giallorosso a deschis scorul la primul șut pe poartă (70). Și a înscris încă o dată, șase minute mai târziu.

La 19 ani, Zaniolo este al doilea cel mai tânăr italian cu gol în Ligă, primul a fost Balotelli, în 2008, la 18 ani. Dar este cel mai tânăr fotbalist peninsular cu "dublă" în cea mai importantă competiție continentală. 
"Sunt foarte fericit, mi s-a împlinit un vis!", a exclamat toscanul. "Dacă vom juca și la Porto așa cum știm, ne vom califica". 

„Trebuie să-l lăsăm să crească pe Zaniolo, să fim echilibrați. După primul gol, i-am spus să-și folosească mintea, pentru că e un tip inteligent. Și a marcat din nou. A făcut un meci excelent. E normal să fie elogiat, dar fără excese, cu prudență” Eusebio Di Francesco, antrenor Roma

5 goluri și două assisturi are Nicolò Zaniolo în 22 de partide disputate la Roma în toate competițiile

10.000.000 €este cota italianului de 19 ani, potrivit transfermarkt.de
4,5 milioane de euro a plătit Roma pentru transferul lui Zaniolo de la Inter

Primul gol cu VAR în Ligă

Marți seară, tehnologia video a fost folosită pentru prima oară în Liga Campionilor. Adrián López, atacantul spaniol al lui Porto, a punctat pentru 2-1, dar arbitrul Danny Makkelie a consultat Video Assistant Referee pentru a se lămuri dacă autorul golului era în ofsaid sau nu. Și VAR l-a anunțat că reușita trebuie validată. 

ROMA - PORTO 2-1

Au marcat: Zaniolo 70, 76/Adrián 79

AS Roma: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, De Rossi, Pellegrini (83 Nzonzi) - Zaniolo (87 Santon), Džeko, El Shaarawy (90 Kluivert)
Antrenor: E. Di Francesco

Porto: Casillas - Éder Militão, Felipe, Pepe, Alex Telles - Otavinho (84 Hernâni), Danilo Pereira, Herrera, Brahimi (68 Adrián) - Tiquinho, Fernando (76 André Pereira).
Antrenor: S. Conceição
A arbitrat: Danny Makkelie (Olanda)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  13 Februarie 2019, 10:45

Nu-i mai scump ca Man, care e peste 40 mil,... joaca la FCSB si an de an in Ch League... :\

carol_k
carol_k  •  13 Februarie 2019, 10:45

Notati asta la inceputul fiecarui articol despre Becali si fanteziile lui, ca un fel de Motto: " 4,5 milioane de euro a plătit Roma pentru transferul lui Zaniolo de la Inter ... in schimb 40 milioane de euro a platit Liverpool pentru Salah" .... De fiecare data scrieti asta, sa vada si el cat de inteligent este.

104168534054088
Claudiu Iacob  •  13 Februarie 2019, 10:17

Joaca in UCL, marcheaza, are cota de 10 milioane. Fraieri italienii astia : Mann nu joaca, nu marcheaza, are cota 40 milioane.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează