INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATALANTA

Atalanta vrea totul: „Oamenii ne cer să câștigăm Liga Campionilor” + Diferența financiară uriașă față de PSG

Articol de - Publicat marti, 11 august 2020 12:27 / Actualizat marti, 11 august 2020 13:52

După un start teribil, cu trei eșecuri în trei meciuri, Atalanta a luat cu asalt Champions League la prima ei participare.

  • LIGA CAMPIONILOR / FINAL 8, ”SFERTURI” / Atalanta - PSG, miercuri, 22:00, Digi 1, Telekom 1, Look Plus

Atalanta e o minune. La prima participare în Champions League, e deja în "sferturi", pregătită de încă o surpriză. Eliminarea lui PSG. Cine ar fi crezut, când, la jumătatea grupelor Ligii, avea trei înfrângeri în primele trei meciuri și un golaveraj teribil: 2-11?

  • 0-4 cu Dinamo Zagreb (d);
  • 1-2 cu Șahtior Donețk (a);
  • 1-5 cu Man. City (d).

„Impactul a fost enorm”

"La început, ne-a fost foarte greu. Impactul a fost enorm. Niciodată nu mai jucaserăm la un asemenea nivel, ne-am confruntat cu probleme imense", nu uită antrenorul Gian Piero Gasperini. "Apoi, echipa s-a adaptat la o competiție care e mult mai dificilă decât Serie A, mai competitivă".

După eșecul de la Manchester, din 22 octombrie, Dea nu a mai pierdut. Șapte puncte în ultimele trei partide ale grupei și o dublă victorie în "optimi", în fața Valenciei (8-4 la general, 4-1 și 4-3). "Și iată-ne acum în fața unui meci istoric! E o mare mândrie pentru un oraș mic ca Bergamo să fie aici, să participe la un asemenea eveniment".

„Știm ce vrem și încotro ne îndreptăm”

Căpitanul Papu Gómez, 32 de ani, un argentinian de mare talent, dar care și-a împlinit cariera doar spre final, la Bergamo, descrie puțin întregul tablou: "Înaintea sosirii mele, Atalanta lupta să reziste în Serie A și toată lumea era fericită. Când am ajuns, am avut 14 meciuri fără victorie. Cu Gasperini, suntem o altă echipă, iar oamenii ne cer să câștigăm Liga".

La final, un avertisment pentru PSG: „Știm că suntem o formație dintr-un oraș cu 100.000 de locuitori, nu o mare putere din Capitală. Dar știm ce vrem și încotro ne îndreptăm”. 

Clipele dificile pe care le-am depășit la început ne dau încredere, speranțe. Ne putem califica în semifinale
- Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta

Mica Dea poate surprinde Parisul?

AtalantaParametriPSG
118Buget636*
261,7Valoarea lotului788,4
36 (D. Zapata)Cel mai scump jucător180 (Mbappé)
1,8 (Gómez, Zapata)Cel mai mare salariu28 (Neymar)

* sumele sunt exprimate în milioane de euro

Inima Atalantei

„Atalanta mi-a schimbat viața”, spune Papu Gómez. Mai ales Gasperini. „Când a venit Mister, în 2016, la doi ani după mine, jucam pe banda stângă. Acum, sunt în centru, un mijlocaș versatil, care face și faza defensivă și care se retrage pentru a lua mingea, înainte de a porni la luptă. Cu Gasperini, sunt mereu aproape de minge”. Are un regret: „Dacă l-aș fi cunoscut mai devreme pe Mister, aș fi crescut mai mult în joc și poate aș fi avut alt traseu în fotbal”. Papu este inima nerazzurrilor din Bergamo, cel în jurul căruia se învârte tot jocul echipei. 

Putea retrăi coșmarul de la Inter

Atât de apreciat acum, Gian Piero Gasperini a avut un start foarte slab la Atalanta, în 2016, pierzând patru din primele cinci meciuri și fiind la un pas de demitere. S-ar fi repetat coșmarul trăit la Inter, în 2011. "Puteam fi concediat", admite antrenorul. Apoi, Dea a învins Napoli cu 1-0 și "revoluția Gasperini" a început.

Citește și alte știri din fotbalul internațional

O cauză a eșecurilor lui PSG: „La Paris, nimic nu e mai important decât petrecerile. Înfiorătoare, cu palate închiriate și sute de invitați”

Panică înainte de Final 8-ul Champions League: o superputere a raportat două cazuri de COVID-19

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close