INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLÉTICO - LIVERPOOL 1-0

ATLETICO - LIVERPOOL 1-0 // Cum a bătut Simeone campioana Europei » Jurgen Klopp vorbește de trucuri murdare: „Au vrut să-l scoată din meci pe Mané”

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 12:55

Diego Simeone, antrenorul lui Atlético, care are un dar special de a-și motiva jucătorii, elogiază atmosfera, de la victoria cu Liverpool, 1-0: "am început să câștigăm de când am ajuns la stadion". Însă Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, e furios!

Dacă e cineva care poate să o împiedice acum pe Liverpool, atunci acesta e Diego Simeone. Prin orice mijloace, folosind toate trucurile posibile. El a făcut campioana Europei nu doar să nu înscrie. Să nu tragă niciun șut pe poartă 90 de minute! Zero! S-a întâmplat doar de două ori în 251 de meciuri cu Jürgen Klopp manager, în toate competițiile. După 0-1 cu Napoli, în octombrie 2018, 0-1 cu Atlético, marți seară.

"Un bloc, echipa și oamenii care o susțin"

Pentru Cholo, secretul e simplu. "Am fost un bloc perfect", afirmă el. Și simte că "am început să câștigăm de când am ajuns cu autocarul la stadion și am întâlnit mulțimea de oameni entuziasmați, ambițioși. fără teamă. Din acele clipe, știam că dacă va trebui să suferim, vom suferim împreună. Un bloc, echipa și oamenii care o susțin. A fost una dintre acele seri pe care nu le poți uita". Argentinianul are un dar special de a vorbi, de a motiva, de a-ți da aripi. Te emoționezi când îl auzi. Prin cuvintele lui, prinzi puteri nebănuite.

Un gol marcat rapid, iată scenariul ideal pentru el. Atlético devine forța de șoc, cu o apărare-beton și care te hărțuiește nonstop. Blocându-ți jocul în toate zonele terenului.

"Adversarii au fost constant la «benzinărie»"

Klopp a remarcat "concentrarea excepțională a apărării lui Atlético". Dar a apreciat și el atmosfera de pe "Wanda Metropolitano", esențială pentru gazde, descriind în stilul său plastic derularea partidei: "În timp ce noi am jucat cu un singur plin, adversarii au fost constant la «benzinărie». Iar Simeone a agitat constant publicul".

Managerul lui Liverpool și-a pierdut cumpătul pe teren, enervat de trucurile rivalilor și de lipsa de reacție a arbitrului polonez Marciniak, care i-a dat și "galben" pentru proteste spre final.

"S-ar fi prăbușit dacă Sadio ar fi respirat mai puternic"

"Planul lor a fost să-l scoată din meci pe Mané. M-am temut că omul lui de marcaj se va prăbuși pe gazon și dacă Sadio ar fi respirat mai puternic", e convins neamțul. Atacantul senegalez, arcul jocului roșu, avea un "galben" după un duel cu Vrsaljko și, ulterior, la următorul incident similar, întreaga echipă spaniolă l-a înconjurat pe "central", cerându-i să-i dea al doilea cartonaș și să-l elimine!

Klopp îi avertizează pe madrileni: "Sunt fericiți, sărbătoresc, însă nu e decât pauza confruntării. Nu s-a terminat. Toată lumea realizează ce va fi în retur". Va fi infern în retur pentru Atlético. "Welcome to Anfield!".

"De opt ani, de când sunt aici, de puține ori am văzut atmosfera la un asemenea nivel, un meci întreg. A fost emoționant, ne-a purtat spre victorie. Îmi venea să-mi pun ghetele și să intru și eu pe teren"
Diego Simeone, antrenor Atlético

"Nici arbitrul nu a rezistat presiunii la Madrid. Au fost atâtea lucruri pe care s-a făcut că nu le vede. Momente când trei jucători ai lui Atlético erau la pământ. Nu s-a jucat un fotbal senzațional. Ei voiau un rezultat și l-au obținut"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

Le-a cerut copiilor de mingi să tragă de timp

Văzând că unul dintre puștii de pe margine i-a dat prea repede mingea lui Alexander-Arnold la un corner, Simeone a reacționat imediat. S-a îndreptat spre cel mai apropiat copil de mingi și l-a trimis spre colegul său de la colțul terenului. Transmițându-le să tragă de timp.

Cifrele meciului

AtleticoParametruLiverpool
27,5%Posesie72,5%
277Pase723
7Șuturi8
2Șuturi pe poartă0

Citește și:

110 ani de când Liverpool a ruinat sărbătoarea inaugurării Old Trafford

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  19 Februarie 2020, 19:58
Postat de Kaiara West pe 19 Februarie 2020, 16:22

Ash, finalele sunt jucate sa fie castigate, orice echipa nu mai incearca sa faca spectacol, decat in masura in care nu risca. In restul sezonului, totusi trebuie sa joci, nu poti juca fiecare meci pe o strategie de finala, Mourinho a incercat, dar se vede ca a tinut doar o perioada. Altfel, nu cred ca Spurs-Liverpool a fost mai anost decat Barcelona-Steaua...insa, precum am spus, finala e finala, trebuie castigata si atat.

Pe considerentul tau, aşa cum o finală trebuie cistigata indiferent de spectacol de ce n-ar fii si un meci de calificare la fel? Altfel cum ai ajunge in finală? Meciurile din ziua de azi sînt super tacticizate. Sumele cistigate sint uriaşe comparativ cu ani in urmă. Nu se mai joacă numai pe glorie. Asta-i un motiv pentru care spectacolul are citeodată de suferit. Şi da, cred ca Barcelona-Steaua a avut mai multa calitate decit finala de anul trecut. Unde mai pui ca au fost si penalty-uri. Şi 34 de ani diferență.

chinese_democracy
chinese_democracy  •  19 Februarie 2020, 18:41

Echipa aia de cocalari din madrid nu ar merita decat sa stearga ghetele celor de la LIVERPOOL. Si pe Anfield asta vor face.

341520613173829
Otilia Barbu  •  19 Februarie 2020, 17:04

Draguta cu cine merita sunt, cu tine nu, cu siguranta vorbesc despre un meci la care m-am uitat ca un spectator neutru si probabil si de asta am vazut si inteles mai multe decat tine din jocul celor doua, Atletico n-a fost niciodata o echipa spectaculoasa si doar nu era sa se schimbe pentru Klopp, ca e el simpatic cu rasul ala fortat afisat pretutindeni, despre clase nu pot vorbi in cunostinta de cauza cum o poate face un ceferist ca tine dar oricum voi nu stiti decat de doua clase, ca trenul, asa ca le invocati peste tot...mai vorbim dupa retur, ceferelule!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează