INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN

BARCELONA - BAYERN // Lewandowski, anul carierei, atacă Liga: „E cel mai bun jucător al lumii, nu doar cel mai bun atacant”

Robert Lewandowski, 31 de ani
Robert Lewandowski, 31 de ani

Articol de - Publicat duminica, 09 august 2020 13:06 / Actualizat duminica, 09 august 2020 13:25

Atacantul polonez Robert Lewandowski, de la Bayern, e în punctul culminant al carierei, cu recorduri personale de goluri în Champions, Bundesliga și în toate competițiile.

Pe 25 mai 2013, Robert Lewandowski juca finala Ligii, pe "Wembley". Era la Borussia Dortmund și pierdea chiar împotriva lui Bayern, 1-2. Un an mai târziu, semna la München, dar în roșu nu a mai atins niciodată ultimul act al Champions League. Acum e șansa lui. Pe 23 august, la doar două zile după ce va împlini 32 de ani, ar fi cel mai frumos cadou. De el trebuie să se teamă Barcelona în "sfertul" de vineri, la Lisabona, pe "Da Luz".

Acesta este cel mai bun sezon al carierei extraordinarului atacant polonez:

  • 53 de goluri în total la Bayern (44 de partide): record personal (prima oară când depășește bariera 50);
  • 34 de goluri în Bundesliga (31): record personal, golgeterul campionatului german;
  • 13 de goluri în Ligă (7): record personal, cel mai prolific jucător al competiției.

Lewandowski l-a depășit pe Figo

Împotriva lui Chelsea (3-0 și 4-1), în "optimi", Lewandowski a fost fenomenal: decisiv la toate cele șapte goluri, cu 3 reușite și patru assisturi! A depășit performanța lui Figo în Ligă. În toamna lui 2004, în grupe, la 4-2 și 3-0 cu AS Roma, lusitanul a înscris de trei ori și a dat tot trei pase decisive.

Pentru Lothar Matthäus, Lewandowski „nu e doar cel mai valoros atacant în acest moment, ci cel mai valoros fotbalist al lumii". Asta a spus campionul mondial german din 1990 în Abendzeitung. "Robert e pur și simplu fantastic".

Top 5 golgeteri all-time Ligă

  1.  C. Ronaldo 130
  2. L. Messi 115
  3. Raúl 71
  4. R. Lewandowski 66
  5. K. Benzema 65

244de goluri a marcat Lewandowski în 286 de meciuri în 6 sezoane la Bayern în toate competițiile (55 de assisturi)

66de reușite are atacantul polonez în Champions League, al 4-lea all-time, la 5 "lungimi" de locul 3, spaniolul Raúl

56de milioane de euro este cota lui Lewa în acest moment, potrivit transfermarkt.de

Ipoteză inedită despre noul antrenor al lui Juventus, lansată în direct la TV: „Pirlo s-a consultat cu un antrenor român”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
major
major  •  09 August 2020, 14:11

doamne,ce mai bateți câmpii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează