INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - LIVERPOOL 3-0

BARCELONA - LIVERPOOL 3-0 // FOTO + VIDEO Barcelona o DEMOLEAZĂ pe Liverpool și face un pas uriaș spre finala Ligii! Messi a fost din nou „extraterestru”!

Barcelona - Liverpool // FOTO: Reuters +17   FOTO
Barcelona - Liverpool // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2019 22:23

Barcelona a învins-o la scor de neprezentare pe Liverpool, 3-0, și e aproape calificată în finala Ligii Campionilor. Leo Messi și-a reconfirmat statutul de călău al echipelor englezești, cu o „dublă” în momentul cel mai greu al Barçei, dominată jumătate de oră după pauză. Calificarea e aproape decisă. 

  • În turul celeilalte semifinale, Ajax s-a impus în deplasare cu Tottenham, 1-0. Returul celor două meciuri se joacă peste o săptămână!

Vezi AICI live+statistici

VIDEO cu cele mai tari faze

Finala din semifinale. Barcelona vs Liverpool, care au strâns zece trofee ale Ligii sau CCE, pe un Camp Nou ce arată ca un templu al fotbalului, parcă spre a-l contrazice pe Klopp. „Gata să colorăm Europa”.

Mozaicul gigant în galben, grena și albastru strălucește în amurg, prefațând showul din iarbă pe care războiul declarațiilor l-a aprins, dacă mai era nevoie. Miza e colosală, cine merge mai departe aproape pune mâna pe cupa cu urechile mari. Dar Ajax ce părere are?

Trei mutări de șah

Ambii antrenori vin cu mutări surpriză în echipele de start. Valverde îl preferă pe Sergi Roberto fundaș dreapta, pe Arturo Vidal lui Arthur la mijloc și pariază pe Coutinho, în locul lui Dembélé. Iar Klopp răspunde cu formula fără Alexander-Arnold, Henderson și Firmino, ultimul nerefăcut 100%, cu Gomez și Milner odihniți în ultimele două etape din Premier și Wijnaldum mutat vârf.

Scârțâie jocul Barçei

Jocul începe deschis, cu ritm și acțiuni dezvoltate rapid. Coutinho îl „vede” cu o pasă în careu pe Rakitici, croatul caută assistul pentru Suárez, dar nu-l vede repliat pe Matip. Dincolo, Salah și Mané încearcă să forțeze penaltyul, Kuipers nu cade în capcană. Olandezul nu ia în seamă nici hențul lui Matip la slalomul lui Messi. Primul șut cadrat îl are Coutinho, rozul fosforescent al lui Alisson atrage orice minge. Apărările funcționează bine, combinațiile ofensive nu prea merg. „Cormoranii” deranjează jocul obișnuit al catalanilor, au mult curaj și țin centrul de greutate sus. Și amenință careul advers. Mané e impetuos, doar că Lenglet, atent, îl blochează la finalizare.

Suárez „mușcă” fosta

„Barça nu este numai Messi, are alți zece fotbaliști de clasă mondială”, avertiza Klopp. Suárez și Jordi Alba doresc să-i probeze laudele.

Uruguayanul, țâșnit printre Van Dijk și Matip, ajunge perfect la pasa servită genial de Alba. Și nu iartă, uitând trecutul. Nu e ofsaid, ci 1-0! Poate fi imediat șah mat, Coutinho nu repetă schema. Pe o contră, Mané are șansa egalării. Lovește însă rău la 11 metri mingea centrată cu boltă de Henderson, intrat în locul accidentatului Keïta!

Ter Stegen, bombardat!

Barcelona tremură și după întoarcerea de la vestiare. Ter Stegen găsește reflexul salvator, cu mâna, la diagonala lui Milner. Liverpool simte că poate da gol și insistă. Salah îl întinde și el pe portarul german.

Sarabanda ofensivă continuă, cu Milner finalizând o altă acțiune colectivă de admirat. Ter Stegen intervine ireproșabil.

Valverde ia măsuri, vede că echipa suferă și face un pas înapoi: îl scoate pe Coutinho și trece în 4-4-2, cu Sergi Roberto la mijloc. Scapă un pic din corzi, dar Vidal nu profită. În loc să tragă la poartă, singur cu Alisson, caută assistul, înfuriindu-l pe Messi! Matip nu îl mai scapă pe Suárez și Barça continuă să se apere. Să fie dominată clar!

Messi, chiar de neoprit

„Liverpool are momentele sale de nebunie”, se temea Valverde. Este nebunie să ataci la 0-1? E un risc asumat și plătit scump dacă nu lovești mortal. Messi și Suárez creează, ultimul reia în bara transversală cu genunchiul, iar Leo urmărește și intră cu mingea în plasă. La primul șut al trupei blaugrana pe poartă din actul doi!

Iar la al doilea Alisson se predă din nou, neputincios în fața magiei nepereche a lui Messi: directă la vinclu de la 25 de metri!

Aveau dreptate Van Dijk și Klopp, nu ai cum să-l oprești pe căpitanul Barcelonei. Nici noroc nu au „cormoranii”, dovadă că Salah nimerește bara din superpoziție de 1-3. Doar o minune mai întoarce soarta calificării.  Dar accidente ca la Roma nu se întâmplă prea des

600 de goluriare Messi pentru Barca în toate competițiile, 112 în Ligă. A înscris 26 de goluri în 23 de dueluri cu echipele englezești

500 de goluria marcat Barcelona în istoria Ligii Campionilor prin reușita lui Suárez. Doar Real are mai multe, 551

5 pase decisivea oferit Jordi Alba în acest sezon din Ligă. Lider, la egalitate cu Kylian Mbappé

FINAL  » Barcelona - Liverpool 3-0
Au marcat: L. Suarez '26, Messi '75, '82

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - S. Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Coutinho
Rezerve: Cillessen, Alena, Dembele, Arthur, N. Semedo, Malcom, Umtiti
Antrenor: Ernesto Valverde

Liverpool: Alisson - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Keita - Salah, Mane, Wijnaldum
Rezerve: Mignolet, Alexander-Arnold, Firmino, Henderson, Lovren, Origi, Shaqiri
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbitru: Bjorn Kuipers

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

Final de meci, Barcelona se impune cu 3-0 după un regal fotbalistic pe cinste!
min.90+5! Ousmane Dembele primește o pasă ideală, dar finalizează defectuos, iar scorul rămâne 3-0
min.90: Partida va fi prelungită cu 5 minute!
min.84: Bară Liverpool! Englezii nu se predau și forțează golul care să le mențină șanse de calificare pentru retur. Defensiva Barcelonei respinge incredibil, apoi Salah trimite în bară din câțiva metri!
min.82: GOOOOOOOLLL Messi!! Inegalabilul Leo Messi își arată clasa și înscrie un gol magnific, țintind vinclul dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri! Cu ce fotbalist suntem contemporani!
min.75: GOOOOOOOLLLL Barcelona!! Cine altcineva dacă nu Leo Messi? Argentinianul e omul potrivit la momentul potrivit, finalizând simplu după ce mingea ricoșase la el în urma barei lui Luis Suarez. 

barcelona liverpool4 +18 FOTO
 

min.64: Arturo Vidal gestionează defectuos o fază bună de atac a catalanilor. Barcelona se alege doar cu un corner
min.59: Încă o oportunitate bună de gol  pentru Liverpool, irosită de același Milner. Wijnaldum a sărit inteligent peste o minge, însă șutul lui Milner, deloc plasat, a fost reținut de Ter Stegen
min.53: A doua ocazie notabilă a lui Liverpool din această repriză: Salah șutează periculos de la 16 metri, Ter Stegen se întinde din nou și respinge în corner
min.47: Repriza debutează cu o ocazie importantă a Barcelonei. Milner șutează plasat din interiorul careului, dar Ter Stegen intervine miraculos și respinge mingea în corner

A început repriza secundă!

Pauză pe Camp Nou, Barcelona se află în avantaj, scor 1-0, după golul lui Luis Suarez din minutul 26. Revenim după odihnă!
min.45: Prima repriză e prelungită cu 3 minute!
min.38: Milner a șutat periculos de la 20 de metri, mingea se duce puțin pe lângă poarta lui Ter Stegen
min.35: Ocazie rarisimă ratată de Liverpool. Henderson îi pasează pefect lui Mane, dar senegalezul ratează din zona punctului cu var, trimițând mult peste dintr-o poziție favorabilă
min.26: GOOOOOOOLL Barcelona! Moment de ingeniozitate al lui Jordi Alba, care „inventează” o pasă senzațională pentru Luis Suarez. Oportunist și cu instinct de mare atacant în sânge, uruguayanul finalizează din alunecare și declanșează nebunia pe Camp Nou, arhiplin și la meciul din această seară!

barcelona liverpool 2 +18 FOTO

min.23: Mane și Robertson pasează inteligent, Liverpool ajunge în preajma careului Barcelonei, dar apărarea Barcelonei își face din nou datoria și respinge pericolul
min.15: Coutinho șutează periculos de la marginea careului, Alisson se plasează bine și parează șutul
min.14: La faza imediat următoare, Salah pleacă pe un contraatac fulgerător: l-a ridiculizat pe Vidal, însă a fost oprit până la urmă de fundașii catalanilor
min.14: Messi e blocat în ultimul moment de apărarea lui Liverpool, la o fază în care starul argentinian a cerut penalty pentru un ipotetic henț
min.11: Liverpool controlează deocamdată meciul și reușește să-l blocheze cu succes pe Messi: englezii sunt curajoși și încearcă să imprime un stil de joc amenințător
min.5: Deranj mare în apărarea Barcelonei, la pătrunderea lui Mane. Senegalezul e doborât în careu de Pique, dar arbitrul Bjorn Kuipers lasă jocul să continue
min.3: Ocazie importantă pentru Barcelona, Rakitic e blocat în ultimul moment și obține un corner
min.2: Salah produce panică în apărarea Barcelonei, pătrunde periculos în careu, dar e blocat la a doua încercare de defensiva catalanilor.
min.1: A început meciul, Liverpool beneficiază de lovitura de start!
Cele două echipe au ieșit pe teren, iar meciul va începe în scurt timp!
30 de minute ne mai despart de ciocnirea orgoliilor dintre Barcelona și Liverpool. Ernesto Valverde și Jurgen Klopp au anunțat deja echipele de start. Dacă în echipa Barcelonei nu se regăsesc surprize, noutatea din tabăra englezilor e reprezentată de apariția în atac a lui Wijnaldum, olandez care îi ia locul brazilianului Roberto Firmino, cel care a fost chinuit de o accidentare musculară. 

 

Vezi AICI programul complet al ediției de Liga Campionilor

 

Vezi și: 

A început războiul Barcelona - Liverpool! Jurgen Klopp, atac necruțător: „Nu e un templu al fotbalului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (108)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Mai 2019, 09:40
Postat de alexzece pe 02 Mai 2019, 02:36

Ce mai fac fanii Cristinei?Mai traiesc?Sau sunt in sileznio stampa?Of,of...

traiesc bine mersi si se uita la un prost care troleaza pe net la 3 dimineata.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  02 Mai 2019, 09:30

Ce ratari a avut si Dembele, mai ales cea de la ultima faza! Sa mearga Dinu si Panduru sa-i zica lui Dembele ca e "baiatul lu tata" si daca nu era la Barca nu era fotbalist....asa cum zic de Rivaldinho..sa vedem ii scuipa cineva intre ochi sau nu?!

cfr_cluj_campioana
cfr_cluj_campioana  •  02 Mai 2019, 07:37

Ajax vs Barcelona 3-2

Vezi toate comentariile (108)
Comentează