INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - DINAMO KIEV (MIERCURI, 22:00)

Mircea Lucescu, din nou față-n față cu „căpcăunul” Bayern. N-a uitat de 0-7 cu Guardiola! A atacat arbitrul!

Mircea Lucescu
Foto: Imago
Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 28 septembrie 2021 11:14 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 15:15

Mircea Lucescu, 76 de ani, se întoarce la München, acum cu Dinamo Kiev. În Germania a suferit cea mai dureroasă înfrângere a carierei, în 2015, cu Șahtior. 

„Ca de fiecare dată, echipele mari sunt ajutate. Arbitrii i-au făcut un cadou lui Bayern”, protesta „Il Luce” atunci, după 0-7 în „optimile” Ligii Campionilor.

Dintre toți posibilii adversari pentru Dinamo Kiev, probabil că singurul pe care nu-l voia Mircea Lucescu la tragerea la sorți, cu niciun chip, era Bayern. 

Încă nu poate uita înfrângerea de la München. Puțin spus înfrângere. Cea mai dureroasă din cariera antrenorului.

Mircea Lucescu a primit al treilea gol când Șahtior juca 8 contra 10

Pe 11 martie 2015, după 0-0 în turul „optimilor” Ligii, „Il Luce” venise cu Șahtior în Bavaria pentru a rezista forței ofensive a echipei lui Pep Guardiola. Nu se aștepta la un asemenea început de meci. Penalty pentru gazde și Kucer eliminat în minutul 3. 

Fundașul ucrainean l-a faultat pe Götze, dar acesta scăpase în unghi, într-un careu aglomerat și cu Piatov ieșit la blocaj. Thomas Müller nu a ratat.

A fost 2-0 la pauză și 3-0 cum s-a reluat jocul, într-un moment când Srna era în afara terenului, pentru îngrijiri medicale. Șahtior juca 8 contra 10. Tocmai Ribery, omul pe care Srna ar fi trebuit să-l marcheze. Atunci s-a rupt totul. Guardiola, 7-0!

Mircea Lucescu: „Nu era cartonaș roșu pentru nimic în lume”

Decizia arbitrului scoțian Willie Collum de a-l elimina pe Kucer l-a înfuriat pe Lucescu. „Nu cred că Bayern avea nevoie de ajutor. Chiar dacă a fost sau nu penalty, nu era cartonaș roșu pentru nimic în lume”, a protestat tehnicianul la conferință.

„Tot ce am pregătit s-a dat peste cap. În acele clipe, cred că trebuia să avem pe teren zece nemți, nu zece brazilieni. Am pierdut acolo unde au fost ei foarte puternici, disciplină de joc, disciplină tactică”. Nu și-a ascuns dezamăgirea că „de fiecare dată, echipele mari sunt ajutate. Acel fault nu era de roșu, a fost în lateral. Un cadou oferit de arbitri”.

Bavarezii au marcat de 41 de ori în 9 meciuri

După șase ani și jumătate, antrenorul s-a întors pe „Allianz Arena”, tot cu campioana Ucrainei. Nu Șahtior, ci Dinamo Kiev. Se teme de atacul total al bavarezilor, și puternic, și mai prolific cu Julian Nagelsmann decât cu Hansi Flick. 

În acest start de sezon, roș-albii au înscris 41 de goluri în nouă partide, având minimum trei reușite în ultimele opt întâlniri. Dacă sunt lăsați, marchează cât pot de mult. Nu se opresc niciodată.

4,5este media golurilor pe meci marcate de Bayern în acest început de stagiune (41 de reușite în nouă întâlniri)

Nu doar golgeterul Lewandowski e pericolul. Thomas Müller e mereu în spatele polonezului, gata să lovească și el plasa. La acel 7-0 din martie 2015, a punctat de două ori și e la un pas de 50 de goluri în Champions. Are 49. TM a jucat 125 de meciuri în Ligă, mai mult decât orice alt fotbalist german, și a ajuns la 218 goluri în toate competițiile pentru Bayern. 

Tocmai l-a depășit pe Karl-Heinz Rummenigge (217), e al treilea golgeter all-time al campioanei. Numai Gerd Müller (563) și Lewa (305) sunt înaintea lui.

111este numărul acestui meci al lui Mircea Lucescu în Liga Campionilor; va fi al 237-lea joc în cupele europene

„Il Luce”, mai mare cu 42 de ani decât Nagelsmann

Pe „Allianz Arena” se întâlnesc extremele. Cel mai în vârstă antrenor din Ligă, Mircea Lucescu, 76 de ani, și al doilea cel mai tânăr, Julian Nagelsmann, 34. Un singur tehnician e mai proaspăt decât cel al lui Bayern în această ediție de Champions. Tot un german: Matthias Jaissle, 33 de ani, de la RB Salzburg.

Vine arbitrul contestat de Mourinho

Acest meci va fi condus de italianul Marco Guida, „centralul” în vârstă de 40 de ani aspru criticat de José Mourinho chiar weekend-ul trecut, după Lazio - Roma 3-2. 

Antrenorul giallorosso i-a reproșat un penalty refuzat (a făcut cadou altul Romei, în compensație) și nesancționarea lui Lucas Leiva, care ar fi trebuit eliminat în repriza a doua.

Nu joacă omul-cheie al lui Lucescu

Lucescu mai are o problemă la München. Mare. Nu e în lot Vitali Buialski, cel mai bun jucător al lui Dinamo Kiev. Internaționalul ucrainean în vârstă de 28 de ani, omul-cheie în linia mediană, s-a accidentat și nu a făcut deplasarea în Germania.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Killer pe skateboard » Bild îl avertizează pe Mircea Lucescu: „Nagelsmann e peste Flick”

Injecție financiară de 1,5 miliarde de euro pentru Barcelona! Toate detaliile unei afaceri salvatoare pentru catalani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează