INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Injecție financiară de 1,5 miliarde de euro pentru Barcelona! Toate detaliile unei afaceri salvatoare pentru catalani

Joan Laporta, președinte Barcelona // foto: Guliver/gettyimages
Joan Laporta, președinte Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 11:53 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 12:51

O companie din Dubai ar fi oferit clubului Barcelona 1,5 miliarde de euro, cu care catalanii să-și acopere datoriile uriașe, de 1,35 miliarde.

Barcelona ar putea primi o gură de oxigen în perioada următoare. Clubul catalan, chinuit de datorii uriașe, de 1,35 miliarde de euro, a primit o propunere lucrativă din partea unei companii din Dubai. Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Albert Lesan în cadrul emisiunii „El Curibito” de la 8tv, un post de televiziune privat, în limba catalană.

Propunere de 1,5 miliarde de euro pentru Barcelona 

Condițiile propunerii par a fi foarte favorabile pentru Barcelona. Rambursarea sumei primite ar urma să fie flexibilă, întinsă pe maximum 12 ani, iar Barcelona are posibilitatea unui moratoriu complet (n.r. - amânare a plății) pentru doi ani. Pe deasupra, dobânda cerută de compania din Emirate ar fi foarte mică.

Injectarea clubului cu 1,5 miliarde de euro ar face minuni pentru Barcelona, care a luat măsuri severe în ultima vreme din cauza dificultăților financiare. Noul contract al lui Lionel Messi nu a putut fi înregistrat astfel că argentinianul a plecat liber de contract la PSG, Antoine Griezmann a fost trimis la Atletico Madrid, iar salariile căpitanilor de echipă au fost micșorate.

Conducerea Barcelonei urmează să studieze propunerea, care - în cazul în care ar fi acceptată - ar permite clubului să întărească lotul în perioada de transferuri din iarnă, scrie Mundo Deportivo

Recent, Barcelona a respins și a reclamat acordul dintre La Liga și fondul de investiții CVC, considerând că acesta ipotechează viitorul clubului și drepturile de televizare ale meciurilor pentru următorii 50 de ani. Acordul respectiv ar fi adus pentru Barcelona o sumă mult mai mică decât cea pe care compania din Dubai a pus-o pe masă.

În plan sportiv, Barcelona nu are un început de sezon extraordinar. Clubul catalan are 3 victorii și 3 egaluri în primele 6 meciuri din La Liga, iar în Liga Campionilor a fost învins de Bayern Munchen, scor 0-3.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Sezer Ozturk, fostul fotbalist al lui Leverkusen și Fenerbahce, acuzat de crimă » Detalii șocante: „A scos pistolul și a tras!”

Killer pe skateboard » Bild îl avertizează pe Mircea Lucescu: „Nagelsmann e peste Flick”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  29 Septembrie 2021, 01:05

In primul rand cluburile de traditie cu probleme ar trebui ajutate precum Nottingham nu cele cocalare care sint disperate dupa bani ca Barcelona. In al doilea rand asa o sa ajunga toate echipele cocalare care arunca asa in mod autist cu banii, (un fotbalist nu ar trebui sa castige asa de mult, in acest caz chiar gloaba messu' a fost cauza prin vanitatea sa)se vor distruge, sper asta.

dinamo100
dinamo100  •  28 Septembrie 2021, 15:14

Povestile astea cu fonduri de investitii din Dubai sunt cai verzi pe pereti. Pana una-alta Barcelona a intrat intr-un program de austeritate pentru a putea sta pe linia de plutire. Va mai trece multa vreme pana sa se poata insanatosi financiar si m-astept ca in curand sa auzim si de alte cluburi cu probleme similare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close