INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - LIVERPOOL 1-3 (0-0 ÎN TUR)

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 // Bild dă de pământ cu echipele germane: „Suntem în lumea a doua!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2019 09:28

Falimentul naționalei Germaniei, eliminată în faza grupelor CM 2018, apoi din elita Ligii Națiunilor, e continuat la nivel de cluburi. O dată cu Bayern, toate reprezentantele Bundesligii au părăsit C1 în „optimi”. Nemții au pierdut aseară cu Liverpool, scor 1-3.

Selecționerul Joachim Löw a fost primit cu răceală miercuri seară, pe Allianz Arena. Fanii lui Bayern nu i-au putut ierta renunțarea la Thomas Müller, la Mats Hummels și la Jerome Boateng. Însă Liverpool i-a ajutat să priceapă că fotbalul made in Germany chiar are nevoie de-o schimbare radicală.

E adevărat, Müller a luat loc în tribună, suspendat, însă Boateng nu numai că n-a avut loc între titulari, dar a rămas 90 de minute pe bancă. Iar Hummels, vinovat la reușitele doi și trei ale „cormoranilor”, a fost realmente un dezastru.

Şi tu, Neuer?

În privința lui Manuel Neuer, 32 de ani, Löw încă nu s-a pronunțat. Dar de acum e și el un candidat pentru lista neagră. Gafa de la primul gol încasat, când a apreciat greșit situația și a ieșit total neinspirat pentru a-l bloca pe Mane, declanșând astfel dezastrul bavarez, trebuie să-l fi pus pe gânduri pe selecționer.

Fără echipă în „sferturi” după 13 ani!

„Suntem în lumea a doua”, a analizat tabloidul Bild. Cu argumente solide. Naționala eliminată în faza grupelor la CM 2018, apoi retrogradată din grupa de elită a Ligii Națiunilor.

Iar la nivel de club, toate reprezentantele Germaniei în Champions League, Bayern, Dortmund și Schalke, eliminate în „optimi”. O catastrofă cu care Bundesliga nu s-a mai confruntat din 2006. Atunci au fost Bayern, Schalke și Werder, acum primele două plus Dortmund.

8 ani erau de când Bayern nu mai fusese eliminată din Ligă în "optimi". Ultima oară, în 2011, îi venise de hac Interul lui Chivu

„Liverpool ne-a arătat care ne sunt limitele în acest moment. A fost echipa mai bună”Niko Kovaci, antrenor Bayern

„N-aș spune că Liverpool a fost mult mai bună. Până la golul lui Van Dijk, de 1-2, meciul a fost echilibrat. După, noi am picat. Complet”
Mats Hummels, fundaș Bayern

„Ieșind, am vrut să-l blochez pe Mané. Dar m-a anihilat din fentă. Poate că lucrurile ar fi stat altfel dacă aș fi rămas în poartă”
Manuel Neuer, portar Bayern

„Victoria are o însemnătate mare. Nu sunt multe echipe care să se poată lăuda cu asta pe Allianz Arena, în fața lui Bayern. Acum chiar vom fi considerați o echipă de top”Jürgen Klopp, manager Liverpool

Citește și:

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 // James Milner și Virgil van Dijk exultă după calificarea în „sferturi”: „Tipul ăsta e incredibil!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10209355191619210
Dani Dany  •  14 Martie 2019, 14:21

La o echipa ca bayern si la organizarea si rigurozitatea germana chiar e de mirare ce fac 3, 4 trompete de jucatori pe acolo. Iar ceilalti sunt aproape de 30 de ani sau peste.

sir_neamt
sir_neamt  •  14 Martie 2019, 13:31
Postat de robby73 pe 14 Martie 2019, 12:32

Si ii va fi si mai greu sa castige UCL cu City ! Nu e vina lui Kovac. Rummenige si Höneß sunt vinovati. De ani de zile se zgarcesc sa cumpere jucatori valorosi si au bani gramada. Cu Ribery, Hummels, Müller, Boateng, Robben, Rafinha......nu poti face fata in Europa !

Din pacate ai dreptate. fiind fan bayern urmaresc echipa. de 2-3 nu se investeste nimic, au cam pierdut teren. echipa a imbatranit si in loc sa o schimbe treptat au tot asteptat. acu obsa fie foarte greu vreo 2-3 ani. nu vad cum ar da bosii lu bayern 4-500 milioane pe transferuri. pe langa cei enumerati dentine lasnpune si pe neuer. de un an de zile nu mai e ca inainte. fundasii centrali sunt lenti si nesiguri. fundasii laterali daca nu e alaba si kimmich e catastrofa acolo. gnabry si coman nu sunt jucatori de superclasa. si lewa imbatraneste deacuma. trebuie o echipa. ca sa mai faci fata in europa tre sa ai 5-6 jucatori de superclasa. bayern nu are decat poate lewa. liverpool are tripleta aia in fata, dijk in aparare si portar de 80 milioane.

robby73
robby73  •  14 Martie 2019, 12:32
Postat de dinamo100 pe 14 Martie 2019, 12:05

Niko Kovaci nu este un antrenor de clasa. In plus, se dovedeste ca Premier League e un campionat mai puternic decat Bundesliga, iar echipele din Anglia sunt obisnuite cu un alt nivel. De aceea si lui Guardiola i-a fost greu sa castige UCL cu Bayern, chiar daca in campionat castiga detasat an de an.

Si ii va fi si mai greu sa castige UCL cu City ! Nu e vina lui Kovac. Rummenige si Höneß sunt vinovati. De ani de zile se zgarcesc sa cumpere jucatori valorosi si au bani gramada. Cu Ribery, Hummels, Müller, Boateng, Robben, Rafinha......nu poti face fata in Europa !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează