INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO

Revanșa lui Calhanoglu! După 4 ani fără trofee la AC Milan, e în finala Ligii Campionilor cu Inter, iar Ibrahimovic i-a declarat război

Hakan Calhanoglu  la Inter Milano, foto: Guliver/gettyimages
Hakan Calhanoglu la Inter Milano, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 12:56 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 12:56

Hakan Calhanoglu va juca ultimul act al Ligii cu Inter Milano chiar la Istanbul, acasă. Turcul a venit la nerazzurri după 4 sezoane cu zero trofee la Milan. S-a certat cu Ibrahimovic, dar are deja trei cupe câștigate la Inter și e în finala Champions, după 2-0 și 1-0 în semifinale cu AC Milan.

La 29 de ani, Hakan Calhanoglu e în vârful carierei. Și în culmea fericirii. Internaționalul turc va juca ultimul act al Ligii Campionilor cu Inter, la el acasă. Pe 10 iunie, pe stadionul Olimpic din Istanbul.

800 de milioane € mai târziu, Inter e în finala UCL! Cum a transformat-o chinezul Zhang: „Am promis acum 7 ani că vom domina Europa”
INTER MILANO
800 de milioane € mai târziu, Inter e în finala UCL! Cum a transformat-o chinezul Zhang: „Am promis acum 7 ani că vom domina Europa”

Hakan Calhanoglu: „Am vorbit despre visul nostru. Suntem în finală, în Turcia mea"

„Nu știu dacă vă reamintiți, dar în urmă cu două luni am vorbit tocmai despre visul pe care ar trebui să-l împlinim. Acum suntem în finală, în Turcia mea. Chiar trăiesc un vis", a declarat el la Sportmediaset. Al patrulea turc în meciul decisiv de Champions, după Yildiray Bașturk, Hamit Altintop și Nuri Șahin.

Pentru Hakan, Derby della Madonnina a fost ceva special. A jucat patru ani la Milan, 2017-2021, nu a cucerit niciun trofeu și a schimbat tricoul rossonero cu cel nerazzurro exact în sezonul în care "Diavolul" a câștigat Serie A.

Zlatan Ibrahimovic: „Hakan a profitat de o tragedie"

În vestiarul lui Milan, Zlatan Ibrahimovic l-a atacat continuu după despărțire. În ultima sa biografie, „Adrenalină. Povestea mea nespusă", atacantul suedez l-a pus într-o situație negativă pe fostul lui coechipier: 

„Poate sună neplăcut, însă Calhanoglu a profitat de o tragedie. În timpul meciului Danemarca - Finlanda, la Euro, Eriksen a suferit un stop cardiac. Din acel moment, Inter avea nevoie de un jucător în acel rol și astfel i s-a deschis calea lui Hakan. Înaintea acelui episod, nu exista nicio ofertă pentru el, nici de la Inter, nici de la alt club", a evidențiat Ibrahimovic.

Scandinavul a susținut că „Hakan a crescut atât de mult datorită mie. A devenit curajos, încrezător. Acum, provocarea e aceasta: «Va reuși să facă aceleași lucruri și fără Ibra?»".

Insultat de fanii lui Milan, provocați de Ibrahimovic

Mai mult. Zlatan l-a „înțepat" și la petrecerea de titlu a lui Milan, provocându-i pe suporterii rossoneri: „Hei, transmiteți-i un mesaj lui Hakan!". Publicul a huiduit și l-a insultat pe turc. Nici Calhanoglu nu i-a rămas dator: 

„Ibrahimovic are 40 de ani, nu 18. Eu nu aș face astfel de lucruri la vârsta sa. Îi place să fie în centrul atenției, dar nu a contribuit la câștigarea campionatului, abia dacă a jucat. În plus, mă sună tot timpul, mă întreabă dacă pot ieși la masă cu el sau să ne plimbăm cu motocicleta. A și scris despre mine în cartea lui. Trebuia să scrie ceva, altfel ar fi fost pagini goale. Cel mai bine nu mi-aș bate capul cu el", a contrat Hakan.

Calhanoglu a demonstrat că a optat bine pentru Inter. După patru sezoane albe la Milan, are deja trei trofee la nerazzurri (o Cupă și două Supercupe ale Italiei). Și, cel mai important, va juca finala finala Champions League. La Istanbul. Acasă. 

33de goluri (12 reușite, 21 de assisturi) a influențat Hakan Calhanoglu în două sezoane la Inter în toate competițiile (91 de meciuri)

32de goluri și 48 de pase decisive a avut Calhanoglu în patru ani la AC Milan, pentru care a jucat în 172 de partide

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

City sau Real Madrid? Echipa așteptată de Inter în finala Ligii: „Pe ei vreau să-i evităm!”

VIDEO „Vom fi dați afară!” » Henry a împietrit, Carragher și Richards au izbucnit în râs când au auzit ce a spus colega prezentatoare

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  17 Mai 2023, 14:58

Despre ce revansa a turcului vorbiti ?? A plecat de la Milan la Inter, care era deja campioana Italiei, unde a pierdut titlul tocmai in fata lui Milan de unde plecase !! Ajuns acum in finala nu va castiga niciun trofeu, campionatul fiind pierdut in fata lui Napoli, intrucat va pierde finala indiferent cu ce echipa va juca !! Nimic iesit din comun !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează