LIGA CAMPIONILOR  ·  LIGA CAMPIONILOR

Când aflăm cine va transmite în România meciurile de Ligă în sezonul următor » Sumă uriașă plătită de britanici

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Marti, 27 Februarie 2018

Posturile TV din România se pot înscrie în cursa pentru televizarea următoarelor 3 sezoane ale Ligii Campionilor până pe 22 martie.

Sumele pentru drepturile TV ale Ligii Campionilor au explodat odată cu răscoala marilor firme de cablu din lume. Acestea s-au revoltat împotriva opțiunii free-to-air, care le reducea semificativ audiența. Britanicii de la BT Sports au plătit o sumă uriașă pentru următoarele 3 sezoane ale competiției, 1,2 miliarde de lire sterline, cu peste 300 de milioane de lire mai mult decât pentru precedentele 3 sezoane. 

Vodafone și Movistar, doi coloși ai pieței media din Spania, au anunțat că dacă utilizatorii lor doresc meciuri din Liga Campionilor trebuie să plătească cu 30 de euro în plus la abonament.

televiziunile câștigătoare în Europa

 Marea Britanie BT Sports
Spania MediaPro
Germania Sky Sports
Franța Altice
Moldova GMG Production

Sublicitarea, soluția salvatoare pentru România

Surse din piaţa media au dezvăluit pentru Gazetă un scenariu extrem de interesant care ar urma să aibă loc după ce UEFA va anunţa câştigătorul pentru România, scenariu care ar explica şi mai bine acordul deja existent acum între Telekom şi Look TV.

Telekom şi RCS ar fi dorit să meargă împreună la licitaţie, dar în cazul în care UEFA nu va accepta şi va oferi tot la Telekom drepturile, atunci sublicenţierea către Look va continua, mai ales că la mijloc e şi un acord între cei doi mari cablişti, Telekom şi RCS, care ar avea astfel în grilă disponibile meciurile respective. Telekom chiar prin intermediul posturilor de sport pe care le are, iar RCS pe Look TV şi Look Plus, care se regăsesc în grila celor care sunt abonaţi la RDS. Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu cei care s-au vindecat de coronavirus

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - UTA Arad

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Baschet, FIBA Euro 2021

Israel - România

Digi 3
20:00 Fotbal, Liga 1

FC Botoșani - Poli Iași

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Union Berlin

Digi 4, Telekom 2
22:00 Fotbal, Premier League

Liverpool - West Ham

Eurosport
Program TV complet

Liga 1