INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, traseu mai ușor în preliminariile Ligii Campionilor » Cum profită campioana României de victoria lui Bayern cu Lyon

CFR Cluj a scăpat de Ajax Amsterdam din drumul spre grupele UEFA Champions League, iar turul 3 preliminar a devenit mai accesibil, fără Olympiakos și Slavia Praga
CFR Cluj a scăpat de Ajax Amsterdam din drumul spre grupele UEFA Champions League, iar turul 3 preliminar a devenit mai accesibil, fără Olympiakos și Slavia Praga

Articol de - Publicat miercuri, 19 august 2020 23:25 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:17

CFR Cluj primește o mână de ajutor de la Bayern Munchen. Calificarea nemților în finala Ligii Campionilor, după 3-0 cu Lyon, scapă campioana României de o posibilă întâlnire cu Ajax Amsterdam în play-off și face turul 3 mult mai accesibil.

Schimbări importante în preliminariile UCL, după ce Lyon a fost eliminată. Cum finalistele Bayern și PSG sunt deja calificate în grupele Ligii Campionilor din toamnă, locul rezervat câștigătoarei trofeului va fi redistribuit către campionatul Olandei, primul campionat din clasamentul UEFA fără loc direct în grupe. 

Cum profită CFR Cluj de victoria lui Bayern

Locul rezervat campioanei în grupe va fi preluat de Ajax Amsterdam, care, dacă Lyon ar fi câștigat trofeul, ar fi fost nevoită să joace în play-off. Astfel, CFR Cluj scapă de cel mai dificil adversar pe care îl putea întâlni în ultimul tur din preliminarii!

ADVERSARE CFR - PLAY-OFF

  • După eliminarea lui Lyon: Salzburg, Olympiakos, Celtic, Slavia Praga;
  • Dacă Lyon ar fi câștigat Liga Campionilor: Ajax, Salzburg, Olympiakos, Celtic.

Mai mult, mutarea lui Ajax direct în grupe produce o altă schimbare. Olympiakos și Slavia Praga vor avansa direct în play-off. CFR Cluj le putea întâlni în turul 3, care devine mult mai accesibil fără campioanele din Grecia și Cehia. Un tur 3 mai ușor înseamnă mai multe șanse de calificare în play-off, care asigură cel puțin prezența în grupele Europa League!

ADVERSARE CFR - TURUL 3 PRELIMINAR

  • După eliminarea lui Lyon: Celtic, Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad, Qarabag;
  • Dacă Lyon ar fi câștigat Liga Campionilor: Olympiakos, Celtic, Slavia Praga, Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad.

Ardelenii vor fi sigur în urna a doua în turul 3 preliminar. Ar putea fi însă capi de serie în play-off cu o singură condiție: să elimine în turul 3 echipa cu cel mai bun coeficient. Dacă nu vor fi surprize, aceasta va fi Celtic, echipă pe care clujenii au eliminat-o în sezonul precedent al Ligii Campionilor. Dacă va fi cap de serie, CFR le-ar putea întâlni în play-off pe Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag.

Program Liga Campionilor pentru CFR Cluj 

  • 25/26 august - turul II preliminar (o manșă);
  • 31 august - tragere la sorți turul III preliminar; 
  • 1 septembrie - tragere la sorți play-off; 
  • 15/16 septembrie - turul III preliminar (o manșă); 
  • 22/23 septembrie - play-off (tur);
  • 29/30 septembrie - play-off (retur); 
  • 1 octombrie - tragere la sorți grupe.

Tot ce trebuie să știi despre Clinceni - CFR Cluj

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Debut la CFR Cluj: Bălgrădean, preferat de Petrescu în poarta campioanei. Nu mai jucase un meci oficial din februarie!

CFR Cluj se întărește în zona ofensivă! Cine vine în Gruia pentru a ataca grupele Ligii

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (44)
caesarone
caesarone  •  20 August 2020, 17:00

E superusor, pana saptamana viitoare!:)))

901188796614299
Dragos-George Iovan  •  20 August 2020, 13:17

Tipic românesc! Noi încă nu am jucat cu Dinamo Zagreb, dar în presă discutăm despre adversarele din play-off! Poate schimbă GSP știrea după turul II preliminar! Să nu începem să vorbim despre adversarele din Europa League!

mihai88
mihai88  •  20 August 2020, 12:17

Celtic nu trece de Ferencvaros

Vezi toate comentariile (44)
Comentează