INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALE

OLYMPIQUE LYON - BAYERN MUNCHEN 0-3 » VIDEO + FOTO Bayern, prea mare pentru francezi! Finală de vis cu PSG

Lyon - Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages +18   FOTO
Lyon - Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 19 august 2020 22:10 / Actualizat joi, 20 august 2020 00:24

Bayern Munchen s-a impus în fața francezilor de la Olympique Lyonnais, scor 3-0, și s-a calificat în finala Ligii Campionilor!

  • PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, va avea loc duminică, 23 august, de la ora 22:00. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT, FOTO și VIDEO pe GSP.ro;

Lyon, cu Ciprian Tătărușanu rezervă, a început meciul mult mai bine și a ratat două ocazii uluitoare! Mai întâi, Memphis Depay a scăpat singur cu Manuel Neuer, a trecut de portarul advers, dar a trimis în plasa laterală. Apoi, în minutul 17, Toko Ekambi a lovit bara, după o acțiune individuală în interiorul careului advers.

Vechea zicală cu ocaziile care se răzbună s-a respectat în această seară, iar Bayern a deschis scorul în minutul 18, prin Serge Gnabry. Neamțul a trecut de câțiva adversari și a șutat cu piciorul stâng de la marginea careului de 16 metri, imparabil. Tot Gnabry a dublat avantajul echipei sale în minutul 33, după ce Anthony Lopes a respins în fața porții o reluare a lui Robert Lewandowski.

Astfel, Serge Gnabry a devenit doar al doilea fotbalist german care înscrie o „dublă” într-o semifinală de Liga Campionilor, după Thomas Muller, colegul său de la Bayern. Acesta a reușit această performanță în sezonul 2012/2013, într-un meci cu Barcelona.

+14 FOTO

După ieșirea de la vestiare, Lyon a ratat o șansă uriașă de a reduce din handicap. Servit de impecabilul Aouar, Toko Ekambi a rămas singur cu Manuel Neuer, însă portarul german a scos șutul atacantului de la Lyon!

Bayern a mai marcat o dată, în minutul 80, prin nou-intratul Philippe Coutinho, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Tabela a fost închisă de bavarezi în minutul 88, prin mașinăria de goluri Robert Lewandwoski. Polonezul s-a înălțat peste apărătorii adverși și a reluat cu capul o centrare a lui Joshua Kimmich dintr-o lovitură liberă.

15 goluria marcat Robert Lewandwoski în această ediție de Liga Campionilor. Recordul într-o ediție este de 17, reușit de Cristiano Ronaldo în sezonul 2013/2014

Astfel, Bayern se califică în prima sa finală de Liga Campionilor din sezonul 2012/2013, atunci când au cucerit competiția în fața Borussiei Dortmund.

5 trofeeChampions League are Bayern. Duminică, nemții au șansa de a ajunge la 6 triumfuri în cea mai importantă competiție inter-cluburi

9este numărul de meciuri consecutive din Liga Campionilor în care Robert Lewandowski a înscris. Doar Cristiano Ronaldo are o serie mai lungă - 11

Lyon - Bayern Munchen 0-3

Lyon - Bayern Munchen, echipe de start

Lyon: Lopes - Marcelo, Denayer, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Ekambi, Memphis Depay
Rezerve: Andersen, Bard, Cherki, Dembele, Diomande, Mendes, Jean Lucas, Rafael, Reine-Adelaide, Tătărușanu, Tete, Traore
Antrenor: Rudi Garcia

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Thiago - Gnabry, Muller, Perisic - Lewandowksi
Rezerve: Coman, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernandez, Hoffmann, Martinez, Odriozola, Pavard, Sule, Tolisso, Ulreich, Zirkzee
Antrenor: Hansi Flick

Mai multe știri din Liga Campionilor:

Francezii n-au dubii înainte de semifinale: „PSG va cuceri trofeul”

„Liga agricultorilor”. Ironia usturătoare a lui Mbappe după calificarea lui Lyon cu Manchester City

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
mosierul
mosierul  •  20 August 2020, 09:35
Postat de Daniel Irimescu pe 20 August 2020, 03:55

Parisul nu isi creeaza nici o ocazie cu bayern

...asta chiar nu o cred, ...prea sunt in forma Mbape și Neymar

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 August 2020, 08:29

"Un nou meci impresionant"?! Francezii au ratat nepermis pentru o echipă de semifinală UCL și pentru o adversară a lui Bayern, care-i o pragmatică prin excelență. Bavarezii nu-s așa înspăimântători precum îi înalță unii și alții în slăvi. Mi-aș dori ca PSG-ul să le taie nasul ăla teuton!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  20 August 2020, 03:55
Postat de Adrian Fulgos pe 20 August 2020, 01:34

Ai grijă şi nu mai băga mîna-n foc. Ajungi de nu mai poți scrie pe aici...

Parisul nu isi creeaza nici o ocazie cu bayern

Vezi toate comentariile (26)
Comentează