INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - DINAMO ZAGREB

CFR Cluj, încurajată înaintea duelului de foc din Ligă: „Dinamo Zagreb nu e vreun monstru”

Căpitanul Arijan Ademi (stânga) are 29 de ani, e mijlocaș defensiv și joacă în naționala Macedoniei de Nord // foto: Guliver/gettyimages
Căpitanul Arijan Ademi (stânga) are 29 de ani, e mijlocaș defensiv și joacă în naționala Macedoniei de Nord // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , - Publicat vineri, 21 august 2020 11:43 / Actualizat vineri, 21 august 2020 13:10

Zvonko Milojkovic, agentul lui Bogdan Planic și al lui Vladimir Bozovic, o cunoaște pe Dinamo Zagreb și o încurajează pe CFR Cluj: croații au o echipă bună, nu grozavă, în ciuda bugetului impresionant, de 35 de milioane de euro.

Petrescu a considerat-o pe Floriana, campioana Maltei, o formație extrem de puternică și de periculoasă, pe Dinamo Zagreb s-a ferit s-o mai hiperbolizeze: „Dacă spun eu că Dinamo este o echipă extraordinar de bună veți zice iar că exagerez, așa că nu-i mai analizez pe croați, să-i analizeze alții!”.

Milojkovic: „În două meciuri v-ar fi fost greu de tot”

Sârbul Zvonko Milojkovic o cunoaște bine pe campioana Croației. Impresar, el i-a reprezentat pe mai mulți jucători care au evoluat în România de-a lungul timpului: Vranjkovic, Bozovic, Planic, Cosic. Cât de tare e trupa din Zagreb? „Dinamo are o echipă bună, dar nu e ceva de speriat, nu e genul de adversar în fața căruia să nu crezi că te-ai putea califica” este opinia lui Milojkovic.

Zvonko e convins că ardelenii și croații își împart șansele egal, într-o estimare realizată acum, cu mai puțin de o săptămână înaintea partidei de la Cluj: „Faptul că va fi un singur meci sporește șansele Clujului. Într-o dublă manșă ar fi fost mai greu s-o elimine pe Dinamo Zagreb. Mai ales că singurul duel va fi chiar la Cluj, deci românii pornesc deja cu avantajul acesta”.

Lot uriaș, salarii imense

Calculul pe care-l face agentul sfidează datele economice, potrivit cărora Dinamo ar trebui să se califice ușor. Croații consumă 35 de milioane de euro anual, de trei ori mai mulți bani decât are campioana României. Milojkovic explică și pe ce se duc banii la Zagreb: „Toată lumea remarcă afacerile fantastice pe care le face Dinamo, vânzarea multor fotbaliști pe sume foarte mari.

Puțini văd că în spatele veniturilor uriașe stau și niște cheltuieli mari. Lotul e imens, cu foarte mulți jucători. Salariile sunt cu mult peste nivelul din țara voastră, acolo există titulari plătiți cu câte 800.000, 600.000 de euro anual. Clubul plătește mult și pentru achiziții. 

Dinamo a creat un sistem care detectează, în Croația și în alte țări, tinerii cu talent și-i cumpără pe toți pe care-i poate cumpăra. Plătește și câteva sute de mii de euro pentru un copil cu potențial. Când investești în zece juniori, măcar doi îți vor aduce sigur profit”.

Partida CFR-Dinamo Zagreb va avea loc la Cluj, miercuri, de la ora 21:00.

14 mijlocașiconține lotul lui Dinamo Zagreb. Numele cel mai nou adăugat: Luka Ivanusec, un fotbalist ofensiv cumpărat de la Lokomotiva Zagreb cu 3 milioane de euro. Ivanusec are 21 de ani și are două selecții în naționala Croației

12,5 milioane de eurovalorează cel mai bine cotat jucător al lui Dinamo Zagreb, portarul Dominik Livakovic, internațional croat cu 9 selecții. Bălgrădean, goalkeeperul CFR-ului, valorează doar un milion

VIDEO. Așa a trecut CFR Cluj de Floriana!

„Amenințarea” a eșuat în Italia

Pericolul principal pare să-l constituie Bruno Petkovic, un atacant de 25 de ani înalt de 1,92 m. El a dat 5 goluri în 8 meciuri pentru naționala Croației, o selecționată în care nu e ușor să-ți faci loc în concurența cu Mandzukic, cu Kalinic, cu Rebic. 

Petkovic e un caz diferit decât sunt majoritatea la Zagreb: pe el, Dinamo nu l-a livrat în străinătate, l-a repatriat după șase sezoane în Italia. Petkovic a bifat multe cluburi, fără să fi înregistrat succese majore. Nu s-a impus ca titular nici măcar în formații mici: Catania, Entella, Varese, Trapani.

Are Dan Petrescu cu cine să joace?

Disputa CFR-Dinamo nu depinde numai de forța și de slăbiciunile croaților, contează și soluțiile pe care le va găsi Dan Petrescu, chinuit de subțierea bruscă a lotului. Clujul a pierdut recent trei atacanți: Țucudean și Traore au plecat la finalul contractelor, Omrani a suferit o ruptură musculară și e sigur că nu va putea juca miercuri. Greul în atac a rămas să-l ducă venezueleanul Rondon, 34 de ani. 

Petrescu așteaptă să-l evalueze pe nou-venitul Gabriel Debeljuh, cumpărat de la Hermannstadt chiar înaintea deplasării în Malta pentru jocul cu Floriana, câștigat cu 2-0. „Nu știu care e nivelul de pregătire la care se află Debeljuh”, a mărturisit Dan, care încă n-a apucat să-l antreneze pe vârful în vârstă de 23 de ani. Debeljuh, 12 goluri la Sibiu în sezonul trecut, a costat 250.000 de euro.

Mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj, ofertă incredibilă pentru Denis Alibec! Astra a răspuns imediat

Țucudean iese la atac „CFR Cluj ne-a pus să plătim TVA-ul din banii noștri! Am depus memoriu” + N-a primit medalie de campion!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
ciollo
ciollo  •  21 August 2020, 18:05
Postat de ciollo pe 21 August 2020, 17:58

Care este 'limbajul' si care este 'atitudinea' de 'Pata Rat', o1ta la1e, la1e bucala1e? Visele?... Odele?... Adevarul despre iubirea voastra de sine, adoratia fata de 'el ciobandante', frustr@rea sau ura fata de realizarile altora???

De fapt Sibelius este nume de c@pr@ nu de o1t@! Vezi... asta-i atitudine si limbaj de Pata Rat, o1t@ draga.

ciollo
ciollo  •  21 August 2020, 17:58
Postat de sibelius pe 21 August 2020, 17:20

Limbaj de Pata Rat, atitudine de Pata Rat.

Care este 'limbajul' si care este 'atitudinea' de 'Pata Rat', o1ta la1e, la1e bucala1e? Visele?... Odele?... Adevarul despre iubirea voastra de sine, adoratia fata de 'el ciobandante', frustr@rea sau ura fata de realizarile altora???

sibelius
sibelius  •  21 August 2020, 17:20
Postat de ciollo pe 21 August 2020, 16:53

Nu poti sa nu admiri o1tele din strunga becal1otulu1 care beeeha1e in continuare, convinse fiind ca ele sunt dulai si ca latra. Beeeha1e la cainii de la Dinamo, se uita ***' cum trece locomotiva CFR-ista, traiesc cu visele de marire ale mior1te1 steliste, asculta odele searbade ale corului de manelari aciuiati pe la publicatiile numite sportive, se considera vesnic nedreptatiti si se viseaza a fi cei mai iubiti. Cam astia sunteti voi, iubiti suporteri fcsb-isti. Ptr ca, daca poti blama un antrenor ca si Petrescu, nu poti sa fi decat un frustr@t de fcsb-ist sau, eventual, un 'mare' gazetar gsp-ist.

Limbaj de Pata Rat, atitudine de Pata Rat.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează