LIGA CAMPIONILOR  ·  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 0-1 // GALERIE FOTO Ardealul fain » Români din toată țara, unguri și cehi au luat cu asalt arena din Gruia

Articol de — , Marti, 20 August

ATMOSFERĂ CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA. Peste 17.000 de suflete au respirat aerul Champions League, savurând fiecare moment, de la urcatul pe dealurile spre Gruia, până la imnul și aerul elitist al UCL.

Vezi AICI desfășurarea partidei

Ardelenii, românii din toată țara, ungurii, cehii au luat cu asalt stadionul din Cluj Napoca pentru a fi parte integrantă din spectacolul Champions League. Poate aici, în Gruia, după ce faci un pic de sport luând străzile piezișe în piept, găsești cea mai pregnantă idee de globalizare. Normal având în vedere că vorbim de clubul cu cei mai mulți străini all time dintre grupările românești.  

Indiferent de limba vorbită sau de accent, pe imnurile rămase din perioada celor trei prezențe în grupele UCL sau pe hituri la modă, îmbrăcați casual, cu țoale de firmă sau cu tricourile favoriților, oamenii au venit și vin pe stadion să aplaude. Și, bineînțeles, stilul casei: nu, nu penalty-urile, ci să bată cu picioarele în metalul tribunelor pentru a crea vacarm anti-adversar. 

+19 FOTO

Cehii, seduși de viața din Cluj, Stanciu și Băluță aplaudați

Chiar dacă le-au fost adversari, chiar de temut, ex-fecesebistul Stanciu și ex-craioveanul Băluță au primit aplauze generoase din partea ardelenilor prezenți pe stadion. Aceasta după ce au fost informați la megafoane și li s-a prezentat pe ecrane, cu o sonorizare trăsnet, cu ce se pictează VAR-ul! Vorbim de next generation, totul e la linie, s-a făcut „antrenament” la prânz și la imnul Champions, cu tinerii care țineau uriașul balon cu stea.  

„Să strigăm să audă și Bush / CFR e echipa de la Cluj” și „Tu ai nume și renume, forța, forța CFR / Luptă, luptă și învinge, de noi nimeni nu s-atinge” sunt doar câteva dintre refrenurile locale, neaoșe, simpatice, cu tâlc. Fete frumoase, gătite, bărbați aranjați sau venind de la o bere cu amicii, copii care sunt cu ochii la atmosferă mai degrabă decât la fotbal, cu toții au filmat intro-ul cu imnul internațional al Champions League, cunoscut pe întreg globul. Și cehii sosiți în capitala Ardealului s-au bucurat de excursie, atât de mult le-a plăcut berea, antrenul și voia bună din Centrul Vechi că doar 200 au ajuns la meci! 

„Ce-a fost odată doar un vis azi devine realitate / Cu pasiune și curaj, copii, orice se poate” - mesajul din scenografia afișată de peluza lui CFR Cluj

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA // Billel Omrani, vedetă în L'Equipe: „Nătângul, speranța eșuată, a crescut bine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Un tânăr s-a pensionat la 24 de ani, deși e perfect sănătos. Cum a reușit după doar cinci ani de muncă

Libertatea

Comentarii (14)

jabs  •  21 August 2019, 14:00

CFR Cluj= Kolozsvári Vasutas Sport Club (wikipedia)

bercean  •  21 August 2019, 09:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Panda Sorin  •  21 August 2019, 08:28

Serios? Ai fost tu si-ai numarat cati unguri au fost la meci? De ce nu ne spui si cati *** au fost la FCSB - Mlada Boleslav?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
07:30 Handbal F, CM 2019

Germania - Suedia

Digi 1, Look Plus
10:30 Handbal F, CM 2019

Rusia - Olanda

Digi 1, Look Plus
13:30 Handbal F, CM 2019

Norvegia - Spania

Digi 1, Look Plus
18:00 Baschet M

SCM Timișoara - Steaua

Digi 4
20:30 Fotbal, Liga 1

Dinamo - Sepsi Sfântu Gheorghe

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Augsburg

Digi 3
21:45 Fotbal, Ligue 1

Lille - Montpellier

Digi 4
22:00 Fotbal, La Liga

Alaves - Leganes

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1