INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 0-1 // GALERIE FOTO Ardealul fain » Români din toată țara, unguri și cehi au luat cu asalt arena din Gruia

Articol de , - Publicat marti, 20 august 2019 22:26

ATMOSFERĂ CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA. Peste 17.000 de suflete au respirat aerul Champions League, savurând fiecare moment, de la urcatul pe dealurile spre Gruia, până la imnul și aerul elitist al UCL.

Vezi AICI desfășurarea partidei

Ardelenii, românii din toată țara, ungurii, cehii au luat cu asalt stadionul din Cluj Napoca pentru a fi parte integrantă din spectacolul Champions League. Poate aici, în Gruia, după ce faci un pic de sport luând străzile piezișe în piept, găsești cea mai pregnantă idee de globalizare. Normal având în vedere că vorbim de clubul cu cei mai mulți străini all time dintre grupările românești.  

Indiferent de limba vorbită sau de accent, pe imnurile rămase din perioada celor trei prezențe în grupele UCL sau pe hituri la modă, îmbrăcați casual, cu țoale de firmă sau cu tricourile favoriților, oamenii au venit și vin pe stadion să aplaude. Și, bineînțeles, stilul casei: nu, nu penalty-urile, ci să bată cu picioarele în metalul tribunelor pentru a crea vacarm anti-adversar. 

+13 FOTO

Cehii, seduși de viața din Cluj, Stanciu și Băluță aplaudați

Chiar dacă le-au fost adversari, chiar de temut, ex-fecesebistul Stanciu și ex-craioveanul Băluță au primit aplauze generoase din partea ardelenilor prezenți pe stadion. Aceasta după ce au fost informați la megafoane și li s-a prezentat pe ecrane, cu o sonorizare trăsnet, cu ce se pictează VAR-ul! Vorbim de next generation, totul e la linie, s-a făcut „antrenament” la prânz și la imnul Champions, cu tinerii care țineau uriașul balon cu stea.  

„Să strigăm să audă și Bush / CFR e echipa de la Cluj” și „Tu ai nume și renume, forța, forța CFR / Luptă, luptă și învinge, de noi nimeni nu s-atinge” sunt doar câteva dintre refrenurile locale, neaoșe, simpatice, cu tâlc. Fete frumoase, gătite, bărbați aranjați sau venind de la o bere cu amicii, copii care sunt cu ochii la atmosferă mai degrabă decât la fotbal, cu toții au filmat intro-ul cu imnul internațional al Champions League, cunoscut pe întreg globul. Și cehii sosiți în capitala Ardealului s-au bucurat de excursie, atât de mult le-a plăcut berea, antrenul și voia bună din Centrul Vechi că doar 200 au ajuns la meci! 

„Ce-a fost odată doar un vis azi devine realitate / Cu pasiune și curaj, copii, orice se poate” - mesajul din scenografia afișată de peluza lui CFR Cluj

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA // Billel Omrani, vedetă în L'Equipe: „Nătângul, speranța eșuată, a crescut bine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
jabs
jabs  •  21 August 2019, 14:00

CFR Cluj= Kolozsvári Vasutas Sport Club (wikipedia)

bercean
bercean  •  21 August 2019, 09:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1552028481725614
Panda Sorin  •  21 August 2019, 08:28

Serios? Ai fost tu si-ai numarat cati unguri au fost la meci? De ce nu ne spui si cati *** au fost la FCSB - Mlada Boleslav?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează