INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOP SURPRIZE

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL: „Mândria redescoperită a României”

Real Madrid - Sheriff 1-2 // foto: Imago
Real Madrid - Sheriff 1-2 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 10:30 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 12:21

Cotidianul francez L'Equipe a inclus-o pe CFR Cluj în TOP 5 surprize ale competiției în ultimul deceniu, alături de Sheriff Tiraspol.

Surpriza colosală produsă de Sheriff Tiraspol pe Santiago Bernabeu, unde moldovenii au învins-o pe Real Madrid cu 2-1, i-a provocat pe jurnaliștii francezi de la L'Equipe să întocmească un TOP 5 al celor mai mari surprize din ultimul deceniu în Liga Campionilor.

Manchester United - CFR Cluj 0-1, în TOP 5 surprize din ultimul deceniu în Liga Campionilor 

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL: „Mândria redescoperită a României”

Printre rezultatele care au șocat continentul se numără și victoria lui CFR Cluj de pe terenul lui Manchester United. Grație unui gol superb înscris de Luis Alberto (foto sus) în minutul 56, vișiniii au plecat din Anglia cu toate cele 3 puncte puse în joc.

„CFR Cluj, mândria redescoperită a României. Pe 5 decembrie 2012, coechipierii lui Modou Sougou au câștigat pe Old Trafford în fața a 71.521 persoane, mulțumită reușitei lui Luis Alberto. Manchester United a fost eliminată de Real Madrid în faza optimilor, dar a câștigat Premier League în acel sezon, fiind cel mai recent titlu al lor. 

Pentru Cluj, în schimb, aventura în Liga Campionilor s-a oprit în faza grupelor. Pe 3 în grupă, în spatele lui Galatasaray ca urmare a rezultatelor directe, elevii lui Dan Petrescu au mers în Europa League”, a scris cotidianul din Hexagon.

TOP 5 surprize ale ultimului deceniu în Liga Campionilor 

Victoria CFR-ului a fost plasată pe locul 4 în topul surprizelor. Cea a campioanei din Republica Moldova cu Real Madrid, pe 2. Cum arată TOP 5: 

  1. Calificarea echipei cipriote APOEL în sferturile Ligii Campionilor. Primii în grupa G, din care au mai făcut parte Zenit, Porto și Șahtior Donețk, ciprioții au trecut de Lyon în optimi, dar în sferturile de finală au fost zdrobiți de Real Madrid, 2-8 la general.
  2. Victoria lui Sheriff Tiraspol de pe Santiago Bernabeu. Calificată în premieră în grupele Ligii Campionilor, Sheriff are maximum de puncte după 2 etape. A doua victorie a fost de poveste, un 2-1 cu Real Madrid, cea mai titrată echipă din istoria competiției, chiar în fieful blanco.
  3. BATE Borisov a bătut-o pe Bayern Munchen. În sezonul 2012/2013, BATE Borisov, campioana din Belarus, a obținut două victorii răsunătoare în grupele Ligii Campionilor. Pe lângă un 3-1 cu Lille, BATE a învins-o acasă pe Bayern Munchen, scor 3-1.
  4. Victoria lui CFR Cluj cu Manchester United. 
  5. Steaua Roșie Belgrad, victorie cu Liverpool. În noiembrie 2018, Steaua Roșie Belgrad a învins-o pe Liverpool, scor 2-0, grație unei „duble” a lui Milan Pavkov. La finalul acelui sezon, „cormoranii” câștigau Liga Campionilor.

A fost un moment deosebit, am fost primiți la Manchester la un nivel foarte înalt. Am avut o lojă deosebită, de o frumusețe cum nu am mai întâlnit. Tot meciul am fost însoțit de fostul mare fotbalist Sir Bobby Charlton, care ne-a felicitat după meci și ne-a spus că am intrat în istoria fotbalului românesc, european și englez. 

Au fost de un fair-play extraordinar, iar după partidă ne-au mai ținut o jumătate de oră, explicându-ne că nu avea sens să stăm în mașină, în trafic. A fost un moment înălțător. Și Alex Ferguson a stat în tribuna oficială, chiar vizavi de mine.

- Iuliu Mureșan, ex-președinte CFR Cluj, la Pro X 

Citește și: 

Sheriff râde de Super Ligă! Moldova e a treia în topul coeficientului UEFA!

Jucătorul lui Sheriff Tiraspol a fost la un pas de CFR Cluj: „Trebuia să mă sune, dar nu au făcut-o!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
3615658098658680
Raul Daniel Miclea  •  30 Septembrie 2021, 19:00
Postat de silviu74 pe 30 Septembrie 2021, 17:26

Mult mai valoroasă este victoria Stelei din 2013 cu Chelsea care era în acel moment deținătoarea ligii campionilor, nu teatrul ăla ieftinal cfr-ului cu rezervele lui Manchester.

voi ati batut o echipa care juca in EL si care nu avea nici o ambitie in acel moment. ei au jucat pe bune doar repriza secunda din retur unde v-au si dat 3 boabe ata cat era necesar. cfr a castigat in grupele UCL pe terenul lui United. deci despre ce vorbim?

silviu74
silviu74  •  30 Septembrie 2021, 17:26

Mult mai valoroasă este victoria Stelei din 2013 cu Chelsea care era în acel moment deținătoarea ligii campionilor, nu teatrul ăla ieftinal cfr-ului cu rezervele lui Manchester.

minos3
minos3  •  30 Septembrie 2021, 15:25
Postat de irefutabil pe 30 Septembrie 2021, 14:39

Topurile de genul asta sunt ca jocurile paralimpice la olimpiada, facute doar sa premiem si sarmanii cu ceva. Macar a vazut cineva meciul ala? :)) Un gol cu bulan, de la 40 de metri, din singurul sut pe poarta avut tot meciul, cu rezervele de la Manchester, dupa ce ai practicat in fiecare meci din grupa cel mai urat antifotbal dintre toate echipele. Asta nu e performanta, victoria lor cu AS Roma sau victoria Stelei cu Chelsea au fost cu 3 clase peste.

De acord ca meciul a fost fara miza, dar victoria este victorie. Era trist daca rezervele lui Manchester bateau CFR-ul. Englezii au riscat, subevaluand echipa noastra, si au fost pedepsiti

Vezi toate comentariile (29)
Comentează