INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO - BAYERN MUNCHEN, AZI, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Chivu şi zîmbetul său de campion » Căpitanul naţionalei a fost în mare formă la antrenamente

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Inter nu s-a antrenat pe "Bernabeu", Mourinho preferînd cantonamentul Realului. Internaţionalul român s-a arătat în mare formă la şedinţa de pregătire de ieri, risipind dubiile legate de prezenţa sa în finală.

Jose Mourinho nu putea fi altfel decît în centrul atenţiei. Doar e "Special One", nu? Trebuie căutat destul de aprig prin statistici pentru a găsi o finalistă care nu s-a antrenat pe stadionul finalei, în ziua de dinainte. Ei bine, Inter n-a făcut-o. Mai bine zis Mourinho, pentru că, s-a văzut asta perfect şi ieri, Inter egal Mourinho. Portughezul a ales Valdebebas, centrul de antrenament al lui Real Madrid, parcă special pentru a deschide şi mai larg uşa discuţiilor şi speculaţiilor în legătură cu viitorul său.

Reacţii în lanţ
Decizia portughezului a stîrnit o reacţie în lanţ. Cum la "Bernabeu" erau programate cele două conferinţe de presă, a lui Bayern la prînz, a Interului spre seară, plus antrenamentul oficial al nemţilor, această paranteză de 15 kilometri şi cam o oră prin traficul madrilen a făcut ca reprezentanţii mass-media să încerce să-şi ia măsuri suplimentare. Una dintre ele, grăbirea formalităţilor de acreditare.

Numai că, previzibil, toţi ziariştii au gîndit cam în aceeaşi direcţie şi au luat cu asalt, la ora 11, cînd era anunţată deschiderea, centrul de acreditare. Unde s-a format brusc o coadă de cîteva sute de oameni nervoşi, coadă pe care madrilenii ce treceau prin zonă o priveau cu destulă mirare. Nu înţelegeau ce-i cu acest Turn Babel, căci se vorbeau toate limbile pămîntului, majoritatea cuvintelor fiind sudalme de apreciere sinceră pentru UEFA şi regulile sale.

Florentino, băiatul deştept
În fine, după fix o oră şi 45 de minute, îţi poţi agăţa la gît cartonaşul cu poză, poţi privi cu compasiune la tichetul care-ţi oferă posibilitatea unui prînz "media" exact la ora stabilită de Mourinho pentru pregătire. Dar şi la tricoul făcut cadou de organizatori, care, fiind măsura M, nu-ţi poate folosi decît pentru un cadou simpatic unei amatoare de suveniruri.

Primul pas odată făcut, urma partea mai dificilă. Aceea a drumului spre Valdebebas. Însă nimic nu e greu, căci bancnotele inspirat denumite euro s-au obişnuit deja să rezolve orice. Taximetristul se cheamă Paco Gonzales. El ţine cu Real, ceea ce uşurează misiunea de recunoaştere a zonei. "Ciudad Deportiva Alfredo Di Stefano" e un perimetru născut din nimic, în mijlocul unei zone oarecum deşertice, unde stîlpii de la diferitele instalaţii de nocturnă şi albastrul tribunelor de la ministadionul cu cîteva mii de locuri dau senzaţia unei staţii spaţiale în mijlocul abisului selenar.

Coincidenţa face ca drumul să treacă prin faţa celor 4 turnuri construite pe locul unde era "Ciudad Deportiva" a lui Real. În precedentul mandat, Florentino Perez a vîndut terenul Primăriei Madridului. Apoi a primit de la aceeaşi Primărie terenul de la Valdebebas, dar şi multe sute de milioane pentru a construi, cu firma sa de construcţii, ACS, cele 4 turnuri pomenite. Unul dintre ele este acum un hotel, unde a ales să tragă chiar Bayern. Evident că şi la Valdebebas tot firma lui Florentino a fost implicată.

OK-ul lui Chivu
După această scurtă paranteză economico-financiară, ce demonstrează că meseria de "băiat deştept" nu s-a inventat în România, să trecem la obiectivul deplasării, antrenamentul oficial al lui Mourinho. Nu, nu-i nimic greşit, aşa a părut şedinţa portughezului, căci Jose a fost exact în mijlocul ostilităţilor. Cu greu îl băgai în seamă pe Massimo Moratti, care se plimba nestingherit pe margine, în camaşă şi cravată, dar fără sacou, căci a fost destul de cald. La fel de greu ieşea în evidenţă Luis Figo, mai trendy costumat, jeanşi şi tricou negru. Toţi ochii şi toate camerele de luat vederi îl vizau pe Mourinho. Inclusiv o frumoasă ziaristă de la TVE - despre ea s-a speculat în trecut că ar fi avut o relaţie mai mult decît profesională cu olandezul Sneijder -, care i-a indicat cameramanului său să urmărească mişcările lusitanului.

Altfel, cine a dorit să obţină o pistă asupra formulei de start a Interului n-a putut, căci Mourinho n-a dat nici una. Iar antrenamentul în sine n-a arătat nimic neobişnuit. Însă opinia aproape unanimă a ziariştilor italieni este că va fi prezent în primul "11" Cristian Chivu. Care a apărut cu un look nou la Madrid, ras complet pe cap, dar avînd zona operaţiei unsă cu o cremă protectoare, pesemne pentru a se proteja împotriva soarelui destul de puternic.

Chivu a fost foarte activ în şedinţa de pregătire ce n-a durat mai mult de 45 de minute. Atît în plan sportiv, cît şi din cel al stării de spirit, participînd din plin la diversele glume făcute de colegi. Dacă la partea fizică n-a purtat celebra-i deja cască, atunci cînd s-a trecut la diversele exerciţii cu mingea, Cristi şi-a pus-o pe cap, nu înainte de a turna în ea jumătate de sticlă de apă.

Deşi scurt, antrenamentul a fost foarte intens, după principiul lui Mourinho: "te antrenezi după cum joci, dar joci după cum te antrenezi". La final nu s-au făcut declaraţii de nici un fel, Chivu izbutind să răspundă la întrebarea Gazetei Sporturilor (singurul ziar din România prezent la antrenament) "cum eşti?" cu degetul mare ridicat în sus, semn că e OK, dar şi cu un zîmbet pentru fotografie.

Zîmbet pe care l-am dori repetat mîine seară, la finalul partidei.

Ghete noi pentru Robben
Sponsorul Adidas i-a livrat lui Robben cele mai uşoare ghete din lume: F50 adiZero. Acestea cîntăresc 165 de grame fiecare, la măsura 41, iar olandezul le-a testat deja în finala Cupei, Bayern - Werder 4-0, în care a marcat şi un gol. Olici, în schimb, va merge pe mîna ghetelor albe cu care a reuşit "tripla" în returul cu Lyon din semifinale (3-0).

Ribery prelungeşte pînă-n 2015
Ribery îşi reînnoieşte contractul cu Bayern, scadent în 2011, cu încă 4 ani. Noul salariu, 6 milioane de euro net anual, e cel mai mare plătit vreodată în Bundesliga. Francezul va semna azi, la Madrid, iar mîine va face anunţul oficial la Munchen, cînd bavarezii vor sărbători împreună cu suporterii indiferent de rezultat.

Fanii italieni cheltuiesc 19 milioane
De ieri au început să vină şi suporterii la Madrid. Cîte 25.000 de fani vor avea diseară pe "Bernabeu" şi cei de la Bayern, şi cei de la Inter. Pentru a asista la marea finală, italienii au cheltuit 19 milioane de euro, sumă în care nu e inclus preţul biletelor. Cei rămaşi acasă vor produce încasări de peste 20 de milioane de euro în restaurantele, barurile, pizzeriile şi pieţele în care se va transmite meciul pe ecrane uriaşe. Bavarezii care nu au prins bilet vor putea vedea finala pe "Allianz Arena", unde se estimează că vor fi diseară 70.000 de fani.

Finală de 351 milioane euro
Potrivit unui studiu comandat de MasterCard, finala de diseară valorează peste 351,5 milioane de euro! Se estimează că învingătoarea va încasa circa 120 de milioane, iar oraşul din care provine, 17,5 milioane. Învinsa va lua 70 de milioane de euro. Cîştigul ţării gazdă a meciului e de 50 de milioane de euro, iar al economiei europene de 94 de milioane.

Cine bate ia 9 milioane
Formaţia care învinge diseară va primi din partea UEFA încă 9 milioane de euro, cu două milioane mai mult decît a luat Barcelona anul trecut. Învinsa se va mulţumi doar cu 5,5 milioane, cu aproape 40% peste bonusul primit de Manchester United la ultima ediţie.

CURIOZITĂŢI
- ÎNVINGĂTOAREA va realiza "tripla" campionat - Cupă - Ligă.
- BAYERN şi Inter s-au mai întîlnit în "optimile" C3 1988/1989, cînd nemţii s-au calificat după 0-2 la Munchen şi 3-1 la Milano, şi în grupele Ligii 2006/2007 (1-1, 2-0).
- ECHIPELE italiene n-au cîştigat nici una dintre cele 3 finale de cupă europeană jucate împotriva germanilor.
- INTER are în palmares două triumfuri în C1 (1964, 1965) în patru finale disputate pînă acum, Bayern se laudă cu 4 victorii (1974, 1975, 1976, 2001) în 7 finale.
- NEMŢII stau mai bine decît italienii la loteria penalty-urilor. Bayern n-a pierdut niciodată, în 3 situaţii, în timp ce Inter a cîştigat două meciuri din patru.
- ANTRENORII Van Gaal şi Mourinho au cîştigat Liga cîte-o dată. Olandezul cu Ajax (1995), portughezul cu Porto (2004). Învingătorul de diseară va deveni al 3-lea antrenor care-şi adjudecă trofeul cu două echipe diferite, după Ernst Happel şi Ottmar Hitzfeld.
- GOLGETERII finalistelor de azi sînt Olici (Bayern), cu 7 reuşite, şi D. Milito (Inter), cu 4 goluri.
- JAVIER ZANETTI  va disputa meciul cu numărul 700 în tricoul Interului în toate competiţiile.
- EXPERIENŢĂ  în finala Ligii, dintre jucătorii prezenţi diseară pe teren, au Van Bommel, Butt (Bayern), Eto'o şi Lucio (Inter).
- LUCIO, fundaşul central al Interului, a evoluat pînă în vara trecută la Bayern.
- ROBBEN sau Sneijder. Unul dintre cei doi olandezi va triumfa pe stadionul de unde au fost izgoniţi vara trecută de Real Madrid.
- TROFEUL are 73,5 centimetri înălţime, cîntăreşte 8,5 kilograme şi a fost creat în 2006.
- BALONUL a fost lansat în 2001, în finala cîştigată de Bayern contra Valenciei. Este format din 32 de paneluri lipite între ele termic. Cel care va fi utilizat diseară se numeşte "Finale Madrid".
- ARBITRUL  Howard Webb, 38 de ani, e în viaţa de toate zilele sergent de poliţie la Sheffield
- FINALA de azi, a 18-a în formatul "Champions League", e prima din istoria UEFA care se dispută sîmbăta.
- STADIONUL "Bernabeu" are 80.000 de locuri, dar pentru finală, capacitatea a fost redusă la 75.000.
- BILANŢUL apariţiilor Interului pe "Bernabeu": 1-0-5. Bayern: 2-1-6.
- MECIUL va fi transmis live în 232 de ţări şi va fi urmărit de 150 de milioane de persoane.
- TELEVIZIUNEA care oferă imaginile va lucra, per total, cu 150 de camere de luat vederi.
- ZIARIŞTII acreditaţi sînt în număr de 650. Fotoreporteri vor fi 200.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sergiusurdila
sergiusurdila  •  22 Mai 2010, 11:26

Va fi un meci superb! Cred că se va ajunge la lovituri de departajare! Ambele echipe au jucători care pot face diferenţa în orice moment. Abia aştept finala! Să triumfeze echipa care va fi mai bună!

 •  22 Mai 2010, 10:16

IN SFARSIT UN ARTICOL DESPRE SPORT. FRUMOS DIN PARTEA VOASTRA...

 •  22 Mai 2010, 03:25

Colosal. Si pentru prima data, meciul se va vedea in America pe national TV in reteaua Fox. Forzza Inter!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează