INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKȘEHIR

Ciprian Marica, despre scandalul de la Paris: „Alo, domnilor?! Și noi am fost făcuți țigani”

Ciprian Marica consideră exagerat scandalul iscat în urma incidentului fără precdent din capitala Franței +11   FOTO
Ciprian Marica consideră exagerat scandalul iscat în urma incidentului fără precdent din capitala Franței

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 09:53 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:43

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial al partidei de la Paris, a folosit un limbaj rasist. Ciprian Marica consideră exagerat scandalul iscat în urma incidentului fără precdent din capitala Franței.

„Coltescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație , dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu.

S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult! Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare. 

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Marica pe Facebook.

Ciprian Marica, despre scandalul de la Paris: „Alo, domnilor?! Și noi am fost făcuți țigani”

Marica, martor la un episod de rasism în Germania: „Antrenorul a venit și a zis că vom întâlni niște țigani, fel ca Marica”

Marica, fost atacant important al României, a povestit în luna aprilie a acestui an o întâmplare incredibilă de pe vremea când evolua pentru nemții de la VFB Stutgart. Marica a petrecut 4 ani la șvabi, între 2007 și 2011, însă a rămas surprins de atitudinea avută de nemți atunci când aceștia au înfruntat-o în Cupa UEFA pe Poli Timișoara: „Una dintre încercările grele a fost când a venit un antrenor, în Germania, și urma să jucăm cu Poli Timișoara. A venit și a zis că vom întâlni niște țigani, la fel ca Marica. M-a văzut că sunt șocat și a zis că că lui îi plac țiganii. Şocul a fost destul de mare. De multe ori, e o doză de rasism şi a fost un eveniment neplăcut pentru mine. La meci, antrenorul m-a băgat titular. Mă simțeam ciudat. Antrenorul era Christian Gross”.

FOTO. Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor: Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu

+7 FOTO

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu și scandalul din Liga Campionilor:

Sebastian Colțescu, apărat de Mihai Stoica: „Exagerare teribilă”

FRF, comunicat ferm la miezul nopții: „Ne delimităm ferm de asemenea acțiuni”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
1693853210891510
Sorin Moldovan  •  09 Decembrie 2020, 15:27

In Ungaria si la Paris ...nationala noastra a suportat scandari masive ...***...trebuie sa invatam ca altadata sa iesim si noi de pe stadion ...daca asa se practica ...si e permis...apropo...oficialii de pe banca de nu aveau pe piept ecusoane cu nume ????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

breitner
breitner  •  09 Decembrie 2020, 12:16
Postat de planetfun pe 09 Decembrie 2020, 11:43

Esti penibil. Albule !

Chiar daca sunt alb eu nu judec oamenii dupa culoarea pielii ci dupa alte criterii. Probabil ca nu stii diferenta intre grupuri etnice si culoarea pielii ( intreabati mentorul: ciobanul).

planetfun
planetfun  •  09 Decembrie 2020, 11:43
Postat de breitner pe 09 Decembrie 2020, 11:19

S-a referit la culoarea pielii deci e rasism.

Esti penibil. Albule !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează