INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - MAN. CITY 1-2

De Bruyne, secretul lui City spre prima finală de Champions League » Performanță remarcabilă

De Bruyne, secretul lui City spre prima finală de Champions League
De Bruyne, secretul lui City spre prima finală de Champions League

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2021 15:23 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 16:43

Kevin De Bruyne (29 de ani), căpitanul lui Manchester City, a înscris și în „optimi”, și în „sferturi”, și în semifinalele Ligii Campionilor. Și i-a oferit lui Mahrez șansa loviturii libere pentru golul de 1-2 împotriva lui PSG: „Cine eram eu să mă opun?”.

Presa britanică reliefează geniul tactic al lui Pep Guardiola, la un pas de prima sa finală de Champions League la Man. City, prima după un deceniu, în afara Barcelonei.

"A ales cea mai simplă și cea mai puternică echipă", crede The Guardian, în timp ce Sky Sports accentuează ideea sa eternă, câștigătoare de atâtea ori, "să pasezi, să pasezi și iar să pasezi". Dar nu numai atât. "În repriza a doua, ne-am regăsit fluiditatea jocului, însă și agresivitatea și intensitatea, cu sau fără minge", spune managerul lui City. Ceea ce contează la fel de mult ca pasele.

O victorie cu 2-1 la Paris care l-a impresionat și pe Gary Lineker: "A fost unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare făcute de o echipă engleză în istoria fotbalului european. Cu adevărat extraordinar".

Kevin De Bruyne, cel care lovește Parisul. Întotdeauna!

Nimic nu s-ar fi realizat probabil din acest plan al lui Guardiola fără căpitanul său. Kevin De Bruyne. Cel mai bun jucător din Premier League și în Top 5 al lumii, MVP și miercuri, pe "Parc des Princes".

Întotdeauna când Pep are nevoie de el, De Bruyne apare primul în față. Nu doar să conducă "orchestra" din Manchester, ci și să marcheze în momentele esențiale. În meciurile eliminatorii, de totul sau nimic.

  • A înscris și în "optimi", cu Mönchengladbach, a făcut-o și în "sferturi", cu Dortmund, și a repetat golul și în semifinale, cu PSG.
  • A influențat decisiv 10 goluri în ultimele nouă întâlniri de Ligă (5 reușite, 5 assisturi).
  • A punctat în fiecare din ultimele 3 confruntări de Champions cu PSG (3 goluri); al patrulea jucător care punctează în trei partide consecutive contra parizienilor, după Neymar (4), Messi și Rashford (câte 3).

De Bruyne către Mahrez: „Sigur, dacă ai încredere în tine”

Belgianul, un taifun în iarbă, a explicat ce s-a schimbat după pauză, ajutându-i pe "cetățeni" să întoarcă scorul, de la 1-0 la 1-2. "Am modificat modul în care făceam presing și situația s-a îmbunătățit dintr-o dată. Ne-am pus adversarii sub o mare presiune", a declarat De Bruyne, comentând și golurile: "La primul, eu am avut puțin noroc. Era dificil pentru portar, pentru că se aștepta să respingă cineva în acea situație".

La lovitura liberă de 1-2, a avut un mic dialog cu Mahrez. Kevin a dovedit și cât de generos este. Amândoi voiau să șuteze. "M-a întrebat dacă poate trage el și i-am zis: «Sigur, dacă ai încredere în tine». Și a înscris. Cine eram eu să mă opun?".

Știe că semifinala nu s-a terminat, nici chiar după un succes în deplasare. "La ce calități are Parisul, va fi foarte greu săptămâna viitoare. Dar cred în City".

În prima repriză, nu aveam răbdare când eram în posesie, voiam să jucăm prea repede și nu era stilul nostru. Apoi, ne-am regăsit jocul
- Kevin De Bruyne, mijlocaș Manchester City

Ca întotdeauna, De Bruyne a condus întreg jocul lui City. Simplu, dar găsind mereu pasele inteligente, excelente pentru colegii săi
- Patrick Vieira, observator tehnic UEFA

10 meciuria câștigat City în acest sezon de Ligă; cea mai mare performanță a unei echipe din Premier în 17 stagiuni (mai are un egal cu Porto)

47este numărul ocaziilor în care formațiile engleze au trecut mai departe (din 47 de tentative) în Ligă/CCE când au câștigat prima manșă în deplasare

VIDEO Ce i-a lipsit lui Costel Pantilimon pentru a se impune la Manchester City

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Coșmarul accidentărilor continuă la Real Madrid: un titular s-a rupt și ratează tot finalul de sezon

Real Madrid și-a găsit atacant! 40 de milioane de euro pentru vedeta portugheză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  29 Aprilie 2021, 19:47

„Secretul”Lui De Bruine?!Gafele lui Keylor Navas!Care ce-i drept are principalul merit in calificarea cu Bayern,dar a risipit totul cu City!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează