INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Decizie clară: turneu în 8 pentru finalul UEFA Champions League! Când se face anunțul

Barcelona și Napoli au remizat, 1-1, în turul optimilor Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages
Barcelona și Napoli au remizat, 1-1, în turul optimilor Champions League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 13:32

UEFA ar pregăti un plan împreună cu Asociația Cluburilor Europene. Un Final 8 în UEFA Champions League, cu meciuri unice într-un singur oraș. Posibil, Istanbul.

Peste o săptămână, joi, pe 23 aprilie, UEFA va avea încă o teleconferință cu oficialii celor 55 de federații membre, a treia în acest an. Va urma în aceeași zi ședința Comitetului Executiv în care, aproape sigur, se va lua o decizie și asupra fazelor finale ale cupelor europene. Pentru Champions League, forul continental ar plănui împreună cu Asociația Cluburilor Europene (ECA) un Final 8, anunță Mundo Deportivo.

Un turneu în opt echipe (după derularea ultimelor întâlniri din returul „optimilor") cu meciuri eliminatorii unice disputate într-un singur oraș. Care ar putea fi chiar Istanbul, unde era programată finala de la startul competiției. Partidele ar fi fără spectatori, iar toți cei prezenți vor fi supuși unui control sanitar. Această soluție ar putea fi luată și pentru Europa League.

Cele 8 echipe care luptă pentru sferturile Champions League:

  • Atalanta  
  • Atletico  
  • Leipzig
  • PSG
  • Bayern Munchen / Chelsea
  • Manchester City / Real Madrid
  • Lyon / Juventus
  • Napoli / Barcelona

VIDEO. Klaus Iohannis vrea revocarea acordului MAI - Patriarhie

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Poveste fabuloasă din vestiarul Parmei lui Mutu și Adriano: „A venit obosit... Mister a intrat și l-a găsit întins pe masă”

Newcastle ajunge la Mohammed bin Salman, cel mai controversat prinț al Arabiei Saudite! Omul acuzat că a ucis un jurnalist plătește 300 de milioane de lire

Playtech: Dan Bittman, anunț surprinzător despre VACCIN. Fanii s-au cutremurat, nu se așteptau la asta


Comentarii (3)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  15 Aprilie 2020, 19:12

O prostie. E vorba numai de 6 mijlocuri de saptamana pentru UCL iar pentru EL cam tot atatea date de joi. Intercalate intre meciurile de campionat toate pot fi finalizate cam pana la mijlocul lui august cel mult daca incep pe la 26,27,28,mai.

cv70
cv70  •  15 Aprilie 2020, 14:59

Puteți, vă rog, să renunțați la difuzarea unor „știri” de genul ăsteia? În titlul spuneți „Decizie clară...”, iar în text ne anunțați că UEFA și ECA „ar pregăti...”. Cred că puteți face diferența între „decizie clară” și „ar pregăti”, nu?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Aprilie 2020, 13:57

O solutie mai viabila decat multe altele. Un Final8, cu doua meciuri miercuri si joi (sferturile), o pauza de o zi vineri, cele doua semifinale sambata si finala duminica. In 5 zile rezolvi competitia. Se pierd ceva bani din drepturi TV si bilete (se joaca astfel 6 meciuri mai putin) dar se castiga timp pentru desfasurarea competitiilor nationale - in tarile bogate acestea aduc mai multi bani decat UCL. Care aduce bani multi, e drept, dar mai ales echipelor ce ajung in varf. Un campionat precum al Angliei aduci bani multi unui numar mare de echipe. La fel in Spania s.a.m.d. Numai prin est echipele viseaza la simpla prezenta in grupe care sa le asigure pe vreo doi ani bugetul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează