INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Newcastle ajunge la Mohammed bin Salman, cel mai controversat prinț al Arabiei Saudite! Omul acuzat că a ucis un jurnalist plătește 300 de milioane de lire

Mohammed bin Salman va cumpăra Newcastle // FOTO: Guliver/GettyImages
Mohammed bin Salman va cumpăra Newcastle // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 10:01

Mike Ashley, proprietarul clubului Newcastle din 2007, va obține 300 de milioane de lire sterline. Pachetul majoritar, de 80% din acțiuni, va fi deținut de Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite. În spate se află Mohammed bin Salman, prințul care ar fi pus la cale asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

După 13 ani, omul de afaceri englez Mike Ashley va vinde Newcastle United, un club fondat în 1892. A plătit 134 de milioane de lire sterline pentru a-l cumpăra în 2007 și va primi 300 de milioane acum (echivalentul a 345 de milioane de euro). Afacerea devenise publică încă din ianuarie, dar lucrurile au tergiversat. 

Potrivit presei britanice, este deja un acord încheiat. Amanda Staveley a negociat din partea grupului care va achiziționa Newcastle, dar ea va avea doar zece la sută din acțiuni. Încă 10% va fi procentul companiei Reuben Brothers.

Mohammed bin Salman conduce țara la doar 34 de ani

Adevăratul proprietar va fi trustul PIF. Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite. Iar în spatele său ar fi nimeni altul decât prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman.

La doar 34 de ani, acesta este vicepremier (postul de prim-ministru aparține monarhului), ministrul apărării și președintele consiliilor economice, politice și de securitate. Mai exact, el conduce țara. Viitorul rege.

1,4 trilioane de dolarieste cifra astronomică la care e evaluată averea familiei regale a prințului moștenitor Mohammed bin Salman

Foarte controversat, Mohammed bin Salman a provocat mai multe conflicte diplomatice, fiind bănuit și că a pus la cale asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Un disident saudit, jurnalist la Washington Post, contestatar vehement al politicii lui MbS, ucis pe 2 octombrie 2018 în consulatul țării sale din Istanbul.

Salman a negociat anul trecut cumpărarea lui Manchester United, pentru care a oferit 3,8 miliarde de lire, însă a fost refuzat de patronii americani. Este recunoscut pentru achizițiile care depășesc domeniul fantasticului: yacht de 500 de milioane de dolari, un castel în Franța de 300 de milioane sau un tablou semnat de Da Vinci, pentru care a plătit 450 de milioane. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Jose Mourinho, izolat în aceeași casă cu alți 3 antrenori de la Tottenham

Fotbaliștii lui Arsenal se revoltă: nu acceptă tăierile salariale de 12,5% pe un an

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
nikolas.
nikolas.  •  15 Aprilie 2020, 16:21
Postat de manutd.steaua pe 15 Aprilie 2020, 12:00

A vrut United dar a cumparat o echipa de 300 milioane de lire!

cumpara dinamo mai ieftin, ce naiba, 1 leu nu are nimeni.

nikolas.
nikolas.  •  15 Aprilie 2020, 14:25
Postat de manutd.steaua pe 15 Aprilie 2020, 12:00

A vrut United dar a cumparat o echipa de 300 milioane de lire!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764352140354351
Rahat Cu Perja  •  15 Aprilie 2020, 13:48

Nenicule, asta ne cumpara cu tot cu tara, si tot ii mai raman 99% din bani. Ole!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează